RİZELİ GAZETECİ ORHAN KİTABINI İMZALADI

Kültür 01.04.2022 - 15:59, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1795+ kez okundu.
 

RİZELİ GAZETECİ ORHAN KİTABINI İMZALADI

58'inci Kütüphane Haftası dolayısıyla Rize Kalkandere’deki Şehit Fikret Metin Öztürk Çok Programlı Lisesinde düzenlenen programda Araştırmacı-Yazar Tahir Orhan konuşmacı oldu.    1964 yılından bu yana Mart ayının son Pazartesi gününden itibaren kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında Rize’nin Kalkandere ilçesi Kaymakamlığı, Şehit Fikret Metin Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesinde bir etkinlik düzenledi. Etkinlik çerçevesinde programa davet edilen Kalkandere Çağlayan köyünden olan TRT Trabzon Bölge Müdürlüğünden emekli Gazeteci-Araştırmacı-Yazar Tahir Orhan, öğrencilerle buluştu. Öğrencilere, kütüphane ve kitap sevgisini anlatan yazar, kendi tecrübeleri ışığında okuma alışkanlığının geliştirilmesi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Aynı zamanda geçen yıl kaleme aldığı Virüs adlı romanının serüvenini anlatan Tahir Orhan kitabı 6 ayda yazdığını ve bir aşk hikâyesi çerçevesinde salgın sürecinde yaşananları yazıya döktüğünü dile getirdi. Kitabın bu anlamda bir korona günlüğü özelliği taşıdığını belirten Orhan, kitabın yıllar sonra bile değerini koruyacağına vurgu yaptı. Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Yazar Tahir Orhan, söyleşinin ardından protokole ve öğrencilere kitabını imzaladı. Tahir Orhan program sonrası açıklamasında’ Kalkandere ilçemde ilk kez kitabımı imzaladım. Programı düzenleyen Kaymakamımız Kemal Sefa Gökmenoğlu beye, gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim. Bir teşekkür de Belediye Başkanımız Kenan Yıldırım, Mustafa Kemal Yılmaz, Kütüphane Müdiresi Merve Kocagöz ve diğer ilgililere... Tabii ki de gözleri çakmak çakmak öğrencilere, güzel bir program oldu’’ dedi.         Programa Kalkandere Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, vakıf müdürü Mustafa Kemal Yılmaz, Milli Eğitim şube müdürü Niyazi Koloğlu ve okul yöneticileri çok sayıda öğrenci katıldı.

58'inci Kütüphane Haftası dolayısıyla Rize Kalkandere’deki Şehit Fikret Metin Öztürk Çok Programlı Lisesinde düzenlenen programda Araştırmacı-Yazar Tahir Orhan konuşmacı oldu.

  
1964 yılından bu yana Mart ayının son Pazartesi gününden itibaren kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında Rize’nin Kalkandere ilçesi Kaymakamlığı, Şehit Fikret Metin Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesinde bir etkinlik düzenledi. Etkinlik çerçevesinde programa davet edilen Kalkandere Çağlayan köyünden olan TRT Trabzon Bölge Müdürlüğünden emekli Gazeteci-Araştırmacı-Yazar Tahir Orhan, öğrencilerle buluştu. Öğrencilere, kütüphane ve kitap sevgisini anlatan yazar, kendi tecrübeleri ışığında okuma alışkanlığının geliştirilmesi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Aynı zamanda geçen yıl kaleme aldığı Virüs adlı romanının serüvenini anlatan Tahir Orhan kitabı 6 ayda yazdığını ve bir aşk hikâyesi çerçevesinde salgın sürecinde yaşananları yazıya döktüğünü dile getirdi. Kitabın bu anlamda bir korona günlüğü özelliği taşıdığını belirten Orhan, kitabın yıllar sonra bile değerini koruyacağına vurgu yaptı. Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Yazar Tahir Orhan, söyleşinin ardından protokole ve öğrencilere kitabını imzaladı. Tahir Orhan program sonrası açıklamasında’ Kalkandere ilçemde ilk kez kitabımı imzaladım. Programı düzenleyen Kaymakamımız Kemal Sefa Gökmenoğlu beye, gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim. Bir teşekkür de Belediye Başkanımız Kenan Yıldırım, Mustafa Kemal Yılmaz, Kütüphane Müdiresi Merve Kocagöz ve diğer ilgililere... Tabii ki de gözleri çakmak çakmak öğrencilere, güzel bir program oldu’’ dedi. 

      
Programa Kalkandere Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, vakıf müdürü Mustafa Kemal Yılmaz, Milli Eğitim şube müdürü Niyazi Koloğlu ve okul yöneticileri çok sayıda öğrenci katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi