RİZELİ GAZETECİ YAZAR RESSAM HAYATINI KAYBETTİ

Vefat 15.05.2022 - 12:25, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2195+ kez okundu.
 

RİZELİ GAZETECİ YAZAR RESSAM HAYATINI KAYBETTİ

RİZELİ GAZETECİ YAZAR RESSAM ERCAN KAZMAZ HAYATINI KAYBETTİ   Rize Eşrafından Dursun Kazmaz’ın oğlu Gazeteci Vural Kazmaz’ın kardeşi Gazeteci Yazar Ressam Ercan Kazmaz hayatını kaybetti. Rize’de birçok gazetenin kurucusu olan Kamaz’ın cenaze namazı bugün İkindi Namazının ardından (15 Mayıs 2022) Karacaahmet Şakirin Camiinde kılınacak.   ERCAN KAZMAZ KİMDİR?   1935 yılında Rize’de doğan Gazeteci Yazar Ressam Ercan Kazmaz ilk ve Orta tahsilini Rize’de tamamladı. 1955 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kayıt oldu. İkinci sınıftayken Gazetecilik Enstitüsü’ne kayıt yaptırarak gazetecilik mesleğine Her gün Gazetesi’nde başladı. Hergün, Tanin, Yeni İstanbul, Sözcü gazete ve dergilerinde çalıştıktan sonra Rize Postası Gazetesi ve Kazmaz Yayınları adıyla kendi işini kurdu. Gazeteciliğin yanı sıra roman, boyama kitapları, seri çocuk hikâyeleri, seri yayınlarla yüzü aşan yayım yaptı. Rize Postası Gazetesi ile Rize’de günlük gazete yayımını başladı. Rize Postası Gazetesi’nin 15 yıl yayıncılık ve sahipliğini yapmıştı. Sürekli sarı basın kartı sahibiydi. Rize ilinin bir çok ilçesinde ilk gazete çıkaran o oldu. 1994 yılında geçirdiği bir rahatsızlıktan sonra gazeteciliği ve yayıncılığı bırakıp S. Saim Tekcan’ın önerisi ile yağlı boya resim çalışmalarına başladı. Karadeniz evleri, deniz manzaraları, takalar temalı kişisel sergiler açtı. Eşkıya Şükür ve Kaptan Cemil isimli kitapları yayınlandı. Uzun zamandır mücadele ettiği amansız hastalık sonucu aramızdan ayrılan Kamaz evli ve bir çocuk babasıdır.   Değerli ağabeyimiz Ercan Kazmaz’a Allah’tan rahmet kederli ailesine sevenlerine baş sağlığı dilerim.  

RİZELİ GAZETECİ YAZAR RESSAM ERCAN KAZMAZ HAYATINI KAYBETTİ

 

Rize Eşrafından Dursun Kazmaz’ın oğlu Gazeteci Vural Kazmaz’ın kardeşi Gazeteci Yazar Ressam Ercan Kazmaz hayatını kaybetti. Rize’de birçok gazetenin kurucusu olan Kamaz’ın cenaze namazı bugün İkindi Namazının ardından (15 Mayıs 2022) Karacaahmet Şakirin Camiinde kılınacak.

 

ERCAN KAZMAZ KİMDİR?

 

1935 yılında Rize’de doğan Gazeteci Yazar Ressam Ercan Kazmaz ilk ve Orta tahsilini Rize’de tamamladı. 1955 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kayıt oldu. İkinci sınıftayken Gazetecilik Enstitüsü’ne kayıt yaptırarak gazetecilik mesleğine Her gün Gazetesi’nde başladı. Hergün, Tanin, Yeni İstanbul, Sözcü gazete ve dergilerinde çalıştıktan sonra Rize Postası Gazetesi ve Kazmaz Yayınları adıyla kendi işini kurdu. Gazeteciliğin yanı sıra roman, boyama kitapları, seri çocuk hikâyeleri, seri yayınlarla yüzü aşan yayım yaptı. Rize Postası Gazetesi ile Rize’de günlük gazete yayımını başladı. Rize Postası Gazetesi’nin 15 yıl yayıncılık ve sahipliğini yapmıştı. Sürekli sarı basın kartı sahibiydi. Rize ilinin bir çok ilçesinde ilk gazete çıkaran o oldu. 1994 yılında geçirdiği bir rahatsızlıktan sonra gazeteciliği ve yayıncılığı bırakıp S. Saim Tekcan’ın önerisi ile yağlı boya resim çalışmalarına başladı. Karadeniz evleri, deniz manzaraları, takalar temalı kişisel sergiler açtı. Eşkıya Şükür ve Kaptan Cemil isimli kitapları yayınlandı. Uzun zamandır mücadele ettiği amansız hastalık sonucu aramızdan ayrılan Kamaz evli ve bir çocuk babasıdır.

 

Değerli ağabeyimiz Ercan Kazmaz’a Allah’tan rahmet kederli ailesine sevenlerine baş sağlığı dilerim.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi