RİZELİ İHRACAATÇILAR İSYAN EDİYOR. KURUM SULAR ALTINDA KALDI

Rize 16.08.2020 - 19:56, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2395+ kez okundu.
 

RİZELİ İHRACAATÇILAR İSYAN EDİYOR. KURUM SULAR ALTINDA KALDI

RİZE'Lİ İHRACATÇILAR DERTLİ Mİ DERTLİ!... Çaykur'a ait eski ve atıl durumda; zor şartlar altında hizmet veren RİZE'Lİ İhracatçılar, adeta isyan ediyor. Rize İl Gümrük Müdürlüğünde 11.08.2020 Salı günü yağan yoğun yağmur nedeniyle, şu anda zor şartlar altında hizmet vermeye çalıştığı Çaykur'a ait eski serbest bölge müdürlüğünü su bastı. Zaten her yağış sonrası bu tarz sıkıntıları yaşadıklarını ifade eden ihracatçılar; "Bu bina fiziki olarak, yer ve zemin olarak miadını tamamlamış, ihtiyaca hiç bir şekilde katkısı kalmamıştır. Son yağışlar sonucunda çeşitli tahrifatlara neden olmuştur. Bundan dolayı da Gümrük sistemi ve işlemler üç gün boyunca hizmet dışı kalmış olup; ihracatçılar olarak mağdur durumdayız" dediler.. Önceki gün buradan ihracat yapanlar bir araya gelerek bir açıkla yaptılar. 10 yıldan beri Rize' de Gümrük binası sıkıntısını yaşamaktayız. Hayatı Yazıcı' nın Gümrük Bakanlığı yaptığı dönemde kendisine sorunlarımızı bir çok kez iletmemize rağmen, hiç bir sonuç alamadık. Son dönemlerde Rize İl Genel Meclisinden bir yer tahsis etmelerini talep ettik. Bunu başardık. Ancak; burası İlin yetkilileri tarafından bir başka kuruma tahsis edildi.. Rize Gümrük Müdürlüğü şu an bulunduğu Çaykur'a ait eski serbest bölge müdürlüğünde kiracı bile olmayıp, sığıntı bir şekilde hizmet vermekteyiz." Denildi.. İhracatçılar; Rize'dei siyasilere ve  yöneticilerie defaatle durumlarını ifade ettiklerini iddia ederek;  "Önceki gün Cumhurbaşkanımız Lojistik müjdesini bizlere verdi. Bundan son derece mutlu olduk. Dolayısıyla; Lojistik yapılıp, tamamlanana kadar geçen yıllar süresince bu sıkıntıları bizlere yaşayacaklar. Bizler yetkililerden şunu rica ediyoruz. İlimizde yapımı tamamlanan ve açılışını Cumhurbaşkanımızın yaptığı devlet binalarından herhangi birinin müsait olan katında Lojistik tamamlanana kadar yer tahsisi yapabilirler. Mesela: Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 1. Katı.. Burası geçici süre ile Gümrügümüze tahsis edilebilir" talebinde bulundular....

RİZE'Lİ İHRACATÇILAR DERTLİ Mİ DERTLİ!...


Çaykur'a ait eski ve atıl durumda; zor şartlar altında hizmet veren RİZE'Lİ İhracatçılar, adeta isyan ediyor.
Rize İl Gümrük Müdürlüğünde 11.08.2020 Salı günü yağan yoğun yağmur nedeniyle, şu anda zor şartlar altında hizmet vermeye çalıştığı Çaykur'a ait eski serbest bölge müdürlüğünü su bastı.


Zaten her yağış sonrası bu tarz sıkıntıları yaşadıklarını ifade eden ihracatçılar; "Bu bina fiziki olarak, yer ve zemin olarak miadını tamamlamış, ihtiyaca hiç bir şekilde katkısı kalmamıştır. Son yağışlar sonucunda çeşitli tahrifatlara neden olmuştur. Bundan dolayı da Gümrük sistemi ve işlemler üç gün boyunca hizmet dışı kalmış olup; ihracatçılar olarak mağdur durumdayız" dediler.. Önceki gün buradan ihracat yapanlar bir araya gelerek bir açıkla yaptılar.


10 yıldan beri Rize' de Gümrük binası sıkıntısını yaşamaktayız. Hayatı Yazıcı' nın Gümrük Bakanlığı yaptığı dönemde kendisine sorunlarımızı bir çok kez iletmemize rağmen, hiç bir sonuç alamadık. Son dönemlerde Rize İl Genel Meclisinden bir yer tahsis etmelerini talep ettik. Bunu başardık. Ancak; burası İlin yetkilileri tarafından bir başka kuruma tahsis edildi.. Rize Gümrük Müdürlüğü şu an bulunduğu Çaykur'a ait eski serbest bölge müdürlüğünde kiracı bile olmayıp, sığıntı bir şekilde hizmet vermekteyiz." Denildi..


İhracatçılar; Rize'dei siyasilere ve  yöneticilerie defaatle durumlarını ifade ettiklerini iddia ederek;  "Önceki gün Cumhurbaşkanımız Lojistik müjdesini bizlere verdi. Bundan son derece mutlu olduk. Dolayısıyla; Lojistik yapılıp, tamamlanana kadar geçen yıllar süresince bu sıkıntıları bizlere yaşayacaklar. Bizler yetkililerden şunu rica ediyoruz. İlimizde yapımı tamamlanan ve açılışını Cumhurbaşkanımızın yaptığı devlet binalarından herhangi birinin müsait olan katında Lojistik tamamlanana kadar yer tahsisi yapabilirler.


Mesela: Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 1. Katı.. Burası geçici süre ile Gümrügümüze tahsis edilebilir" talebinde bulundular....

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi