RİZELİ KÖSEOĞLU AİLESİNN SOYAĞACI KİTABI ÇIKTI

Rize 24.12.2020 - 11:14, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3439+ kez okundu.
 

RİZELİ KÖSEOĞLU AİLESİNN SOYAĞACI KİTABI ÇIKTI

Horasandan Anadolu’ya kalabalık bir aile topluluğu olan Kösoğlu-Köseoğlu geçmişini geleceğe kalıcı bir eser olması amacıyla Soyağacı adıyla kitaplaştıran Orhan Gazi Yılmaz eksiklerimizi 2.ciltte gidereceğiz. İlk kez akrabalarımıza ait bir belgesel kitap hazırladık dedi.      280 sahifelik kuşe kâğıda basılan kitap Ankara’da hazırlandı. Soyağacı kitabında Horasandan Anadolu’ya yayılan Köseoğlu-Kösoğlu akrabaları belge ve bilgiler ışığında ele alınmış. Yazar Orhan Gazi Yılmaz kitabın önsözünde şunları yazdı ’ulusal kültürümüzün temel taşı olan atalarımızdan devir aldığımız, kültürümüze, tarihimize ve vatanımıza sahip çıkarak onu korumak, yaşatmak her vatan evladının görevidir. Bu kitabı hazırlarken yazılı ve sözlü kaynakları kullandım. Bildiğimiz akrabalarım dışında yalnızca adını duyduğum akrabalarımızı bularak sözlü kaynaklarla bu çalışmayı gerçekleştirdim. Senelerdir yaptığım araştırmalar ve çalışmalar sonucunda hazırladığım bu kitap bizden sonra gelecek nesillere ışık tutacaktır. Büyüklerimizden duyduğum bilgileri, tarih kitapları ve arşiv belgelerinden yararlanarak sülalelerimizin ve Türk milletinin Orta Asya’dan(Horasan) başlayıp Anadolu’ya asırlar süren yolculuğunun gerçeklerini yazdım. Bu çalışmada öncelikle köyüm Sivas-Kangal Karasüver’den yola çıktım. Kitaba sığdıramadığım birçok bilgi var ki onları ikinci kitabımda ele alacağım’ dedi.

Horasandan Anadolu’ya kalabalık bir aile topluluğu olan Kösoğlu-Köseoğlu geçmişini geleceğe kalıcı bir eser olması amacıyla Soyağacı adıyla kitaplaştıran Orhan Gazi Yılmaz eksiklerimizi 2.ciltte gidereceğiz. İlk kez akrabalarımıza ait bir belgesel kitap hazırladık dedi.

    
280 sahifelik kuşe kâğıda basılan kitap Ankara’da hazırlandı. Soyağacı kitabında Horasandan Anadolu’ya yayılan Köseoğlu-Kösoğlu akrabaları belge ve bilgiler ışığında ele alınmış. Yazar Orhan Gazi Yılmaz kitabın önsözünde şunları yazdı ’ulusal kültürümüzün temel taşı olan atalarımızdan devir aldığımız, kültürümüze, tarihimize ve vatanımıza sahip çıkarak onu korumak, yaşatmak her vatan evladının görevidir. Bu kitabı hazırlarken yazılı ve sözlü kaynakları kullandım. Bildiğimiz akrabalarım dışında yalnızca adını duyduğum akrabalarımızı bularak sözlü kaynaklarla bu çalışmayı gerçekleştirdim. Senelerdir yaptığım araştırmalar ve çalışmalar sonucunda hazırladığım bu kitap bizden sonra gelecek nesillere ışık tutacaktır. Büyüklerimizden duyduğum bilgileri, tarih kitapları ve arşiv belgelerinden yararlanarak sülalelerimizin ve Türk milletinin Orta Asya’dan(Horasan) başlayıp Anadolu’ya asırlar süren yolculuğunun gerçeklerini yazdım. Bu çalışmada öncelikle köyüm Sivas-Kangal Karasüver’den yola çıktım. Kitaba sığdıramadığım birçok bilgi var ki onları ikinci kitabımda ele alacağım’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi