RİZELİ MUHTAR TEPKİLİ. BİZE SÖZ VERİLMİŞTİ.

Rize 06.02.2021 - 14:21, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2915+ kez okundu.
 

RİZELİ MUHTAR TEPKİLİ. BİZE SÖZ VERİLMİŞTİ.

Rize-Erzurum karayolu üzerindeki Ovit Tünelinde köylülerinin ve ilçeden işsizlerin çalıştırılmamasına Sivrikaya Köyü Muhtarı Oktay Aksu tepki gösterdi.      2012 yılında delinmeye başlanarak 2018 de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan ve 12 ay Rize-Erzurum karayolunun açık tutulmasına sebep olan Ovit Tünelinde çalışan elemanların köyünden ve ilçesinden olmamasına Sivrikaya Köyü Muhtar Oktay Aksu tepki gösterdi. Tünelin girişinin Sivrikaya köyünden olduğunu söyleyen Muhtar Oktay Aksu ’tünelde çalışacak elemanlarda köyünden ve İkizdere ilçemizden öncelik tanınacağı konusunda Muhtar olarak yetkililer bizlere söz vermişlerdi.                      Köylülerim boşta iken başka ilden eleman almak yanlış     Tünelde hizmetli, şoför, elektrikçi vs. birçok çalışana ihtiyaç oluyor. Köyümden geçen tünel için Muhtarlık olarak bize söz verilmişti burada çalışanlar köyden ve yöreden olacak diye. Oysa şimdi işleten firma köyümden ve ilçemden eleman almıyor ilçe dışından çalışan alıyor. Bu yapılan yakışmadı. Köyümde ve İkizdere merkezde aranan şartlara uyan birçok işsiz gençler var. Bizim ilçenin işsizleri iş ararken, başka ilçelerden ve Rize dışından eleman alınması yakışık olmuyor. Tünel delme işi 6 yıl sürdü ve bu çalışmanın sıkıntısını Sivrikaya köyüm çekti. Hayvancılık yapılan köyümde hayvanlarımızın otlaklık alanları büyük çoğunlukla yok oldu. Deremizin suyu değişti. Bütün olumsuzlukları köyümün insanı yaşadığı halde burada çalıştırılacak elemanların bu köyden olmalarına öncelik verilecek sözü maalesef yerine getirilmiyor. Buraya yalnız köyümden değil İkizdere dışından işçiler getiriliyor. Köylülerimin ve ilçemizin işsizlerinin burada çalıştırılmasını istiyorum. İstenilen şartları taşımayanlar başka ilçeden getirilebilir buna birşey demiyoruz ’dedi.

Rize-Erzurum karayolu üzerindeki Ovit Tünelinde köylülerinin ve ilçeden işsizlerin çalıştırılmamasına Sivrikaya Köyü Muhtarı Oktay Aksu tepki gösterdi.

    
2012 yılında delinmeye başlanarak 2018 de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan ve 12 ay Rize-Erzurum karayolunun açık tutulmasına sebep olan Ovit Tünelinde çalışan elemanların köyünden ve ilçesinden olmamasına Sivrikaya Köyü Muhtar Oktay Aksu tepki gösterdi. Tünelin girişinin Sivrikaya köyünden olduğunu söyleyen Muhtar Oktay Aksu ’tünelde çalışacak elemanlarda köyünden ve İkizdere ilçemizden öncelik tanınacağı konusunda Muhtar olarak yetkililer bizlere söz vermişlerdi.

                    
Köylülerim boşta iken başka ilden eleman almak yanlış

   
Tünelde hizmetli, şoför, elektrikçi vs. birçok çalışana ihtiyaç oluyor. Köyümden geçen tünel için Muhtarlık olarak bize söz verilmişti burada çalışanlar köyden ve yöreden olacak diye. Oysa şimdi işleten firma köyümden ve ilçemden eleman almıyor ilçe dışından çalışan alıyor. Bu yapılan yakışmadı. Köyümde ve İkizdere merkezde aranan şartlara uyan birçok işsiz gençler var. Bizim ilçenin işsizleri iş ararken, başka ilçelerden ve Rize dışından eleman alınması yakışık olmuyor. Tünel delme işi 6 yıl sürdü ve bu çalışmanın sıkıntısını Sivrikaya köyüm çekti. Hayvancılık yapılan köyümde hayvanlarımızın otlaklık alanları büyük çoğunlukla yok oldu. Deremizin suyu değişti. Bütün olumsuzlukları köyümün insanı yaşadığı halde burada çalıştırılacak elemanların bu köyden olmalarına öncelik verilecek sözü maalesef yerine getirilmiyor. Buraya yalnız köyümden değil İkizdere dışından işçiler getiriliyor. Köylülerimin ve ilçemizin işsizlerinin burada çalıştırılmasını istiyorum. İstenilen şartları taşımayanlar başka ilçeden getirilebilir buna birşey demiyoruz ’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi