RİZELİ SANATÇIDAN TÜRKİYE'DE BİR İLK.

Kültür 05.02.2021 - 01:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2324+ kez okundu.
 

RİZELİ SANATÇIDAN TÜRKİYE'DE BİR İLK.

Hülya Polat ve Ahmet Özhan Güven’den Bir ilk Rap ve Karadeniz Müziği Birleşti Karadeniz müziğinin güçlü ismi Rizeli sanatçı Hülya Polat ile Rap müziğin yetenekli sanatçısı Ahmet Özhan Güven, Bahu Yapım öncülüğünde Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bir projeye imza attılar.  Rap müziği ile Karadeniz müziğini aynı çalışmada birleşmesi sonucu daha önce hiç denenmemiş bir çalışma gerçekleştirilmiş oldu. 2004 yılında kendi albümünde yer verdiği, Söz ve müziği Adnan Yılmaz’a ait “Ula Nuri” Çalışmasını Aranjör Gökmen Adıgüzel’in (Gölge Adam) yeniden düzenlemesiyle rap müziğe uyarlandı. Rap sözlerin ve yorumun Ahmet Özhan Güven’e ait olduğu çalışma da Hülya Polat rap alt yapısına kendi yorumuyla yeniden renk kattı. Bahu yapım stüdyolarında gerçekleşen çalışma hakkında Ahmet Özhan güven, “Öncelikle Böyle bir çalışmanın bir parçası olmak beni çok gururlandırdı. Türkiye ve dünya çapında Karadeniz’in yöresel enstrümanları ile harmanlanmış rap alt yapısı ve buna ek olarak ta sosyal mesaj verebilmemiz beni Derinden etkiledi. Böyle bir çalışma Dünya’da ilk kez gerçekleştiriliyor ve bu benim için çok heyecan verici. Bu yüzden beni bu proje de yalnız bırakmayan değerli sanatçımız Hülya Polat’a ve her daim yanımda olan yönetmenim Hülya Öksüz ve prodüktörüm Banu Cihan’a teşekkürlerimi sunarım.” Diyerek duygularını dile getirdi. Karadeniz’in güçlü sesi Hülya Polat ise çalışma hakkın da “Bu proje bana ilk sunulduğu andan itibaren çok heyecanlandım. Rap ve Karadeniz müziğinin birleşme fikri heyecan verici bir durumdu. Neden olmasın, ben neden yapmayayım dedim ve kabul ettim. Ahmet Özhan Güven Rap müzik dalında yetenekli bir arkadaşımız. Bu projede onunla olmaktan çok mutluyum. Bu çalışmada yer alan sözleriyle  Karadeniz’in derin bir yarasına daha da etkili bir şekilde ele almış olduk. Bunu da Karadeniz kadınları için çok değerli buluyorum. Titiz bir çalışma sonucu müzikseverlerin beğenisine sunacağımız çalışmanın sevileceğini ümit ediyorum. Takdiri sevgili dinleyicilerime bırakıyorum. Biz çok keyif aldık. Umarım dinleyicilerimizde keyif alacaktır. Türkiye’de bir ilk olan bu projede yer almak elbet de çok değerli benim için. Çok ciddi bir emek harcadık. Herkesi tebrik ediyor ve şimdiden hayırlı olsun diyorum.” dedi.  

Hülya Polat ve Ahmet Özhan Güven’den Bir ilk


Rap ve Karadeniz Müziği Birleşti


Karadeniz müziğinin güçlü ismi Rizeli sanatçı Hülya Polat ile Rap müziğin yetenekli sanatçısı Ahmet Özhan Güven, Bahu Yapım öncülüğünde Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bir projeye imza attılar.  Rap müziği ile Karadeniz müziğini aynı çalışmada birleşmesi sonucu daha önce hiç denenmemiş bir çalışma gerçekleştirilmiş oldu.


2004 yılında kendi albümünde yer verdiği, Söz ve müziği Adnan Yılmaz’a ait “Ula Nuri” Çalışmasını Aranjör Gökmen Adıgüzel’in (Gölge Adam) yeniden düzenlemesiyle rap müziğe uyarlandı. Rap sözlerin ve yorumun Ahmet Özhan Güven’e ait olduğu çalışma da Hülya Polat rap alt yapısına kendi yorumuyla yeniden renk kattı. Bahu yapım stüdyolarında gerçekleşen çalışma hakkında Ahmet Özhan güven, “Öncelikle Böyle bir çalışmanın bir parçası olmak beni çok gururlandırdı. Türkiye ve dünya çapında Karadeniz’in yöresel enstrümanları ile harmanlanmış rap alt yapısı ve buna ek olarak ta sosyal mesaj verebilmemiz beni Derinden etkiledi. Böyle bir çalışma Dünya’da ilk kez gerçekleştiriliyor ve bu benim için çok heyecan verici.


Bu yüzden beni bu proje de yalnız bırakmayan değerli sanatçımız Hülya Polat’a ve her daim yanımda olan yönetmenim Hülya Öksüz ve prodüktörüm Banu Cihan’a teşekkürlerimi sunarım.” Diyerek duygularını dile getirdi.


Karadeniz’in güçlü sesi Hülya Polat ise çalışma hakkın da “Bu proje bana ilk sunulduğu andan itibaren çok heyecanlandım. Rap ve Karadeniz müziğinin birleşme fikri heyecan verici bir durumdu. Neden olmasın, ben neden yapmayayım dedim ve kabul ettim. Ahmet Özhan Güven Rap müzik dalında yetenekli bir arkadaşımız. Bu projede onunla olmaktan çok mutluyum. Bu çalışmada yer alan sözleriyle  Karadeniz’in derin bir yarasına daha da etkili bir şekilde ele almış olduk. Bunu da Karadeniz kadınları için çok değerli buluyorum. Titiz bir çalışma sonucu müzikseverlerin beğenisine sunacağımız çalışmanın sevileceğini ümit ediyorum. Takdiri sevgili dinleyicilerime bırakıyorum. Biz çok keyif aldık. Umarım dinleyicilerimizde keyif alacaktır. Türkiye’de bir ilk olan bu projede yer almak elbet de çok değerli benim için. Çok ciddi bir emek harcadık. Herkesi tebrik ediyor ve şimdiden hayırlı olsun diyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi