RİZELİ SANTÇININ 120 FOTOĞRAFI 53 İL'DE SERGİLENECEK

Kültür 05.04.2022 - 09:39, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2077+ kez okundu.
 

RİZELİ SANTÇININ 120 FOTOĞRAFI 53 İL'DE SERGİLENECEK

 GİZEM Dolu Anadolu Fotoğraf Sergilerinde Rizeli fotoğraf sanatçısı Resul Çelik'in çektiği Türkiye’nin 7 bölgesi ve 81 ilinden oluşan 120 fotoğraf karesi sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca düzenlenen “Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Sezonu” kapsamında etkinlikler devam ediyor. Tarihi iç kalede bulunan Saint George Kilisesi Sanat Galerisinde düzenlenen serginin açılış kurdelesi, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak’ın tarafından kesildi.   Sergide, Türkiye’nin 7 bölgesi ve 81 ilinden fotoğraf sanatçısı Resul Çelik tarafından çekilmiş portre, manzara ve tarihi mekanların bulunduğu 120 fotoğraf karesi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Rizeli fotoğraf sanatçısı  Çelik, sergiyi ziyaret edeceklerin Türkiye’nin farklı bölgelerinden çekilmiş kareleri görme imkanı bulacağını ve Anadolu'nun eşsiz güzelliklerini fotoğrafladığını belirterek “Yaklaşık 27 yıldan beri hem dünyanın farklı coğrafyalarında hem de Türkiye’de fotoğraf çekiyorum. Çektiğim bu fotoğraflardan oluşturduğum sergiyi daha önce Newyork’ta bulunan Türk evinde açtım. Daha sonra bu fotoğraf sergisini Anadolu’ya taşımaya karar verdim. Memleketimizin güzelliklerini, tarihini, yaşamını insanlarımızın ayağına getirmekten büyük bir keyif alıyorum. Bu fotoğraf sergisini yaklaşık 53 ilde açmayı hedefliyorum ve bu sergimizin ilki Diyarbakır’da başladı” dedi.    Vali Münir Karaloğlu Resul Çelik’e plaket verdi. Sergi, Ramazan ayı boyunca sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

 GİZEM Dolu Anadolu Fotoğraf Sergilerinde Rizeli fotoğraf sanatçısı Resul Çelik'in çektiği Türkiye’nin 7 bölgesi ve 81 ilinden oluşan 120 fotoğraf karesi sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 


 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca düzenlenen “Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Sezonu” kapsamında etkinlikler devam ediyor. Tarihi iç kalede bulunan Saint George Kilisesi Sanat Galerisinde düzenlenen serginin açılış kurdelesi, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak’ın tarafından kesildi.


 

Sergide, Türkiye’nin 7 bölgesi ve 81 ilinden fotoğraf sanatçısı Resul Çelik tarafından çekilmiş portre, manzara ve tarihi mekanların bulunduğu 120 fotoğraf karesi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Rizeli fotoğraf sanatçısı  Çelik, sergiyi ziyaret edeceklerin Türkiye’nin farklı bölgelerinden çekilmiş kareleri görme imkanı bulacağını ve Anadolu'nun eşsiz güzelliklerini fotoğrafladığını belirterek “Yaklaşık 27 yıldan beri hem dünyanın farklı coğrafyalarında hem de Türkiye’de fotoğraf çekiyorum. Çektiğim bu fotoğraflardan oluşturduğum sergiyi daha önce Newyork’ta bulunan Türk evinde açtım. Daha sonra bu fotoğraf sergisini Anadolu’ya taşımaya karar verdim. Memleketimizin güzelliklerini, tarihini, yaşamını insanlarımızın ayağına getirmekten büyük bir keyif alıyorum. Bu fotoğraf sergisini yaklaşık 53 ilde açmayı hedefliyorum ve bu sergimizin ilki Diyarbakır’da başladı” dedi. 


 

Vali Münir Karaloğlu Resul Çelik’e plaket verdi. Sergi, Ramazan ayı boyunca sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi