RİZELİLER DERNEĞİNDEN ANLAMLI BİR ETKİNLİK

Rize 30.08.2021 - 13:33, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2679+ kez okundu.
 

RİZELİLER DERNEĞİNDEN ANLAMLI BİR ETKİNLİK

Beykoz Rizeliler Derneği, Muharrem ayı nedeniyle cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure ve su ikramında bulundu. Beykoz Rizeliler Derneği tarafından birlik ve beraberliğe katkı sağlaması amacıyla Çavuşbaşı Çiftlik Merkez Cami’de Cuma namazı çıkışında gerçekleşen etkinliğe, cami cemaati dışında çevre esnaf ve sakinleri, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, STK temsilcileri katıldı. Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız ile birlikte Beykoz Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Başça ve Yönetiminden arkadaşları da yoğun kalabalıkta aşure ve su ikramına katkı sağladı. Beykoz Rizeliler Derneğinin gelenekselleşen aşure ikramını her yıl farklı bir semtte gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Mikail Akyıldız, Çavuşbaşı cami cemaati ve sakinlerinin yoğun ilgisinden memnun olduklarını, özel olarak yaptırdıkları toplumda birlik ve beraberliğin sembolü sayılan bin adet aşureyi yarım litrelik pet su ile birlikte dağıttıklarının altını çizerek, “Beykoz Rizeliler Derneği olarak Muharrem Ayı’nın gelişiyle kültürümüzün köklü geleneğini sürdürerek komşularımıza, sakinlerimize kaynattığımız aşuremizi paylaşma fırsat bulduk. Bolluk ve bereketi temsil eden aşurenin ikramıyla toplumda dayanışma ve paylaşma duyguları artmaktadır. Biz de bugünkü etkinliğimizle muharrem ayının bereketini hep birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Bu vesile İslam Alemi’nin Muharrem Ayı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, kaynatılan aşurelerin herkese ağız tadı, milletimize, evlerimize bolluk ve bereket getirmesini temenni ederim” dedi.  

Beykoz Rizeliler Derneği, Muharrem ayı nedeniyle cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure ve su ikramında bulundu.


Beykoz Rizeliler Derneği tarafından birlik ve beraberliğe katkı sağlaması amacıyla Çavuşbaşı Çiftlik Merkez Cami’de Cuma namazı çıkışında gerçekleşen etkinliğe, cami cemaati dışında çevre esnaf ve sakinleri, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, STK temsilcileri katıldı.


Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız ile birlikte Beykoz Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Başça ve Yönetiminden arkadaşları da yoğun kalabalıkta aşure ve su ikramına katkı sağladı.


Beykoz Rizeliler Derneğinin gelenekselleşen aşure ikramını her yıl farklı bir semtte gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Mikail Akyıldız, Çavuşbaşı cami cemaati ve sakinlerinin yoğun ilgisinden memnun olduklarını, özel olarak yaptırdıkları toplumda birlik ve beraberliğin sembolü sayılan bin adet aşureyi yarım litrelik pet su ile birlikte dağıttıklarının altını çizerek, “Beykoz Rizeliler Derneği olarak Muharrem Ayı’nın gelişiyle kültürümüzün köklü geleneğini sürdürerek komşularımıza, sakinlerimize kaynattığımız aşuremizi paylaşma fırsat bulduk. Bolluk ve bereketi temsil eden aşurenin ikramıyla toplumda dayanışma ve paylaşma duyguları artmaktadır. Biz de bugünkü etkinliğimizle muharrem ayının bereketini hep birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Bu vesile İslam Alemi’nin Muharrem Ayı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, kaynatılan aşurelerin herkese ağız tadı, milletimize, evlerimize bolluk ve bereket getirmesini temenni ederim” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi