RTEÜ'DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ.

Siyaset 28.12.2020 - 12:40, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2559+ kez okundu.
 

RTEÜ'DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ.

RTEÜ'den Açıklama Bekliyoruz Günlerdir çeşitli basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında RTEÜ'de yaşanan skandalla ilgilli haberler yapılıyor. Bu skandala yine sosyal medya kullanıcıları hesaplarından tepkiler yağdırıyor. Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu'nda görev yapan Doç. Dr. S.H. hakkında taciz ve mobbingden rektörlüğe defalarca şikayet dilekçesi verilmiş. Hacıcaferoğlu adete üniversitenin koruması altına alınmış, taciz ve mobbing şikayetlerine karşılık yerine açılan soruşturmalarda aklanmıştır.  Öğrencilerin haklarını gaspederek mezun olmalarının önüne geçmek için hak ettiklerinin altında puan vererek öğrencilerinin gelecek yaşamlarını karartmaya çalışmış.  Bu davranışa karşılık öğrencilerden biri hak arama mücadesiyle açtığı mahkeme sonucunda hak ettiği notu mahkeme kararıyla alabilmiştir. Buna rağmen RTEÜ'de öğretim görevlisi hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır. Hak arama mücadelesi başlatan öğrenci önce kendi üniversitesine başvurmuştur ancak nedense öğretim görevlisi haklı bulunmuştur. Bu ve benzeri pek çok mobbing ve taciz iddiası olayına ismi karışmış haksızlığı mahkemece de ortaya konmuş bir öğretim görevlisi hakkında üniversitenin yetkili mercileri hiçbir işlem yapamamaktadır. Olumsuz işlem yapmadıkları gibi hakkında pek çok iddia ve şikayet bulunan bu kişi bölüm başkanlığına yükseltilmiştir. RTEÜ'ye soruyoruz; • Bölüm başkanlığına yükseltme kriterleriniz nedir?  • Bölüm başkanlığına yükselttiğiniz bu kişi hakkında kaç öğrencinin şikayet dilekçesi bulunmaktadır? Bu dilekçelerin şikayet konuları nelerdir? • Öğrencilerini kişiselleştirdiği meselelerinden dolayı mezun etmemek için hak ettikleri puanların altında puan veren ve kişisel hezeyanlarıyka hareket eden bir kişiyi bölüm başkanlığı gibi bir konuma getirirken ne düşündünüz? • Öğrencilerine taciz uyguladığı iddiasıyla şikayet edilen ve mobbing uygulayan bu kişinin, konumunu muhafaza etmek ve/veya daha da yükselebilmek için meslektaşlarına nasıl davrandığıyla ilgili kontrolü nasıl sağlayacaksınız? • Kişisel hezeyanlarda olan ve güven vermeyen bu kişinin yaptığı akademik çalışmaların kendisine ait olup olmadığıyla ilgili denetimi nasıl sağlıyorsunuz?  Saltuk Deniz CHP Rize İl başkanı

RTEÜ'den Açıklama Bekliyoruz

Günlerdir çeşitli basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında RTEÜ'de yaşanan skandalla ilgilli haberler yapılıyor. Bu skandala yine sosyal medya kullanıcıları hesaplarından tepkiler yağdırıyor.

Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu'nda görev yapan Doç. Dr. S.H. hakkında taciz ve mobbingden rektörlüğe defalarca şikayet dilekçesi verilmiş. Hacıcaferoğlu adete üniversitenin koruması altına alınmış, taciz ve mobbing şikayetlerine karşılık yerine açılan soruşturmalarda aklanmıştır. 

Öğrencilerin haklarını gaspederek mezun olmalarının önüne geçmek için hak ettiklerinin altında puan vererek öğrencilerinin gelecek yaşamlarını karartmaya çalışmış.  Bu davranışa karşılık öğrencilerden biri hak arama mücadesiyle açtığı mahkeme sonucunda hak ettiği notu mahkeme kararıyla alabilmiştir. Buna rağmen RTEÜ'de öğretim görevlisi hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır.

Hak arama mücadelesi başlatan öğrenci önce kendi üniversitesine başvurmuştur ancak nedense öğretim görevlisi haklı bulunmuştur. Bu ve benzeri pek çok mobbing ve taciz iddiası olayına ismi karışmış haksızlığı mahkemece de ortaya konmuş bir öğretim görevlisi hakkında üniversitenin yetkili mercileri hiçbir işlem yapamamaktadır. Olumsuz işlem yapmadıkları gibi hakkında pek çok iddia ve şikayet bulunan bu kişi bölüm başkanlığına yükseltilmiştir.

RTEÜ'ye soruyoruz;

• Bölüm başkanlığına yükseltme kriterleriniz nedir? 

• Bölüm başkanlığına yükselttiğiniz bu kişi hakkında kaç öğrencinin şikayet dilekçesi bulunmaktadır? Bu dilekçelerin şikayet konuları nelerdir?

• Öğrencilerini kişiselleştirdiği meselelerinden dolayı mezun etmemek için hak ettikleri puanların altında puan veren ve kişisel hezeyanlarıyka hareket eden bir kişiyi bölüm başkanlığı gibi bir konuma getirirken ne düşündünüz?

• Öğrencilerine taciz uyguladığı iddiasıyla şikayet edilen ve mobbing uygulayan bu kişinin, konumunu muhafaza etmek ve/veya daha da yükselebilmek için meslektaşlarına nasıl davrandığıyla ilgili kontrolü nasıl sağlayacaksınız?

• Kişisel hezeyanlarda olan ve güven vermeyen bu kişinin yaptığı akademik çalışmaların kendisine ait olup olmadığıyla ilgili denetimi nasıl sağlıyorsunuz? 

Saltuk Deniz
CHP Rize İl başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi