Samsun Büyükşehir Belediyesi, 4 beton santrali kuruyor

SAMSUN 17.06.2021 - 13:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2677+ kez okundu.
 

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 4 beton santrali kuruyor

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi’nce yol yapım maliyetini düşürüp, hem kaliteyi artırmak hem de çalışmaları hızlandırmak amacıyla 4 beton santrali kurulacak. İlçelerin yol problemlerini ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalarına devam ediyor. Pandemi sebebiyle beton birim fiyatlarındaki yüksek artışı dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, betonu kendi bünyesinde üretmek için 3’ü sabit, 4 beton santrali kurup, 16 mikser alacak. Santral yatırımıyla beton maliyetini yüzde 50 oranında düşürmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı sonu itibariyle de elde edeceği tasarrufla kara geçecek. ‘   AZ MALİYETLE ÇOK İŞ YAPMAK ZORUNDAYIZ’ Beton santrali konusunda değerlendirmede bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, santraller sayesinde önemli kar elde edeceklerini söyledi. 17 ilçedeki yol sorunlarını daha kısa sürede çözüme kavuşturma imkanına sahip olacaklarını ifade eden Başkan Demir, “2023 hedeflerimiz kapsamında Samsun’un tüm yol ve su problemlerini ortadan kaldıracak yatırımlarımız sürüyor. Ekiplerimiz sahada büyük bir gayretle çalışıyor. Beton yollar, kırsal mahallelerimiz için uzun ömürlü imalatlardır. İlçelerimizde ve sanayi bölgelerimizin yollarında betonu kullanıyoruz. Üzerine de sıcak asfalt döktüğümüzde çok kaliteli yollar yapmış olacağız. Lakin metreküp başına artan beton fiyatları çok yükseldi. Biz de belediye kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak, az maliyetle çok iş yapmak zorundayız. Bu nedenle kendi betonumuzu kendimiz üreterek maliyeti yüzde 50 oranında düşüreceğiz” dedi. ‘2   5 MİLYON TL TASARRUF YAPMIŞ OLACAĞIZ’ Belediye bünyesinde 4 beton santrali kurmak için hazırlıklara başladıklarını dile getiren Başkan Demir, “Maliyet yüksekliğinden dolayı beton alım ihalelerini iptal ederek, 4 beton santrali kurma kararı aldık. Bunlardan 3’ü sabit, 1’i ise mobil olacak. 16 mikser alıyoruz. Firmayla anlaşarak resmi işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Mikserlerle birlikte santrallerin toplam kurulum maliyeti 40 milyon TL. Bunları almayıp özel sektöre ihale etseydik, 45 milyon TL ödeyecektik. Şu an 5 milyon TL kar elde ettik. Önümüzdeki sene yapacağımız beton yolla hem tesisi hem de firmaya ödeyeceğimiz parayı kafa kafaya getiriyoruz. Sonraki sene de beton santrali, mikser maliyeti olmayacağı için yılda 25 milyon TL tasarruf yapmış olacağız. Yani piyasadan aldığımızın yarısına beton üreteceğiz” diye konuştu. 

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi’nce yol yapım maliyetini düşürüp, hem kaliteyi artırmak hem de çalışmaları hızlandırmak amacıyla 4 beton santrali kurulacak. İlçelerin yol problemlerini ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalarına devam ediyor. Pandemi sebebiyle beton birim fiyatlarındaki yüksek artışı dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, betonu kendi bünyesinde üretmek için 3’ü sabit, 4 beton santrali kurup, 16 mikser alacak. Santral yatırımıyla beton maliyetini yüzde 50 oranında düşürmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı sonu itibariyle de elde edeceği tasarrufla kara geçecek. ‘

 

AZ MALİYETLE ÇOK İŞ YAPMAK ZORUNDAYIZ’ Beton santrali konusunda değerlendirmede bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, santraller sayesinde önemli kar elde edeceklerini söyledi. 17 ilçedeki yol sorunlarını daha kısa sürede çözüme kavuşturma imkanına sahip olacaklarını ifade eden Başkan Demir, “2023 hedeflerimiz kapsamında Samsun’un tüm yol ve su problemlerini ortadan kaldıracak yatırımlarımız sürüyor. Ekiplerimiz sahada büyük bir gayretle çalışıyor. Beton yollar, kırsal mahallelerimiz için uzun ömürlü imalatlardır. İlçelerimizde ve sanayi bölgelerimizin yollarında betonu kullanıyoruz. Üzerine de sıcak asfalt döktüğümüzde çok kaliteli yollar yapmış olacağız. Lakin metreküp başına artan beton fiyatları çok yükseldi. Biz de belediye kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak, az maliyetle çok iş yapmak zorundayız. Bu nedenle kendi betonumuzu kendimiz üreterek maliyeti yüzde 50 oranında düşüreceğiz” dedi. ‘2

 

5 MİLYON TL TASARRUF YAPMIŞ OLACAĞIZ’ Belediye bünyesinde 4 beton santrali kurmak için hazırlıklara başladıklarını dile getiren Başkan Demir, “Maliyet yüksekliğinden dolayı beton alım ihalelerini iptal ederek, 4 beton santrali kurma kararı aldık. Bunlardan 3’ü sabit, 1’i ise mobil olacak. 16 mikser alıyoruz. Firmayla anlaşarak resmi işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Mikserlerle birlikte santrallerin toplam kurulum maliyeti 40 milyon TL. Bunları almayıp özel sektöre ihale etseydik, 45 milyon TL ödeyecektik. Şu an 5 milyon TL kar elde ettik. Önümüzdeki sene yapacağımız beton yolla hem tesisi hem de firmaya ödeyeceğimiz parayı kafa kafaya getiriyoruz. Sonraki sene de beton santrali, mikser maliyeti olmayacağı için yılda 25 milyon TL tasarruf yapmış olacağız. Yani piyasadan aldığımızın yarısına beton üreteceğiz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi