Samsun'da Kurupelit Yat Limanı yosunla kaplandı

SAMSUN 03.06.2022 - 09:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2276+ kez okundu.
 

Samsun'da Kurupelit Yat Limanı yosunla kaplandı

SAMSUN'un Atakum ilçesinde Kurupelit Yat Limanı'nda deniz yüzeyi yosunla kaplandı. Havaların ısınmasıyla çevreye koku yayılan limanda önlem alınması isteniyor.  Atakum ilçesinde bulunan Kurupelit Yat Limanı, özellikle yaz akşamlarının uğrak durakları arasında yer alıyor. Vatandaşların sandalyelerini alarak deniz kenarında vakit geçirdiği liman, son günlerde kötü koku sorunuyla karşı karşıya kaldı. Havaların ısınmasıyla çevreye koku yayılan limanda önlem alınması isteniyor. Büyükşehir Belediyesi ise liman ve çevresinde kirliliği de önleyecek proje hazırladığı öğrenildi.     'BİR KERE TEMİZLEMEKLE OLMUYOR' Pis kokunun herkesi rahatsız ettiğini belirten Yılmaz Erdoğan, "Sorunun giderilmesi için bu bölgenin derinleştirilmesi lazım. Ama burayı belediye doldurma kararı almış ve bu sebeple yapmıyorlar. Yani bu sadece koku değil, görsel olarak da çirkin bir şey. Bu yosuna kurbağa yosunu diyoruz biz. Günde 80 santimetre uzayabilen bir yosun. Belediye geliyor, üstten toplayıp gidiyor. Ama bir anlamı yok ki, yarın yine tablo aynı oluyor. Onun için ne yaparsan yap bu durum bu yöntemle çözülmez. Eğer burası kullanılmak isteniyorsa derinleştirilmesi lazım" şeklinde konuştu.   'SAMSUN'A HİÇ YAKIŞMIYOR' Kokunun yanısıra görüntü kirliliği de olduğunu söyleyen Emirhan Taşhan, "Burada hergün insanlar yürüyüş yapıyor, sohbet ediyorlar ve zaman geçiriyorlar. Burada böyle bir pisliğin olması çok kötü. Yani en kısa zamanda düzeltilirse iyi olur. Sabah buradayız, akşam buradayız. Zaman geçtikçe kokuyu alamamaya başladık. Alıştı artık burnumuz. İstanbul'da olmuştu en son böyle bir şey, şimdi de burada karşımıza çıkıyor. Çok kötü bir durum ve Samsun'a hiç yakışmıyor" dedi.   BELEDİYE BAŞKANI: YAPIM İHALESİNE ÇIKILDI Yat Limanı hakkında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kurupelit'teki marina diye ifade edilen alanda bir proje ihalesine çıkıldı. Bir takım insanlar belli hedef ve maksatlarla algı noktasında bunu kullanıyorlar. Marina, mendirek dolgu sahası planı onaylanmış, daha sonra oranın marina olarak kullanılmasına karar verilmiş. O günkü şartlarda kullanılmış. İçinde tekneler de var ama oranın marina olduğu anlamı çıkmıyor. Marinalar, çok farklı ve özel konseptli projelerdir. İçerisine ırmak akıyor, denizden kum doluyor, tahliye noktasında da sıkıntısı var. Altyapı Genel Müdürlüğü'nden teknik heyet gelerek inceledi. Yapılacak yeni marina tamamen mühendislikle alakalı bir şey. Yani siyasi bir tercih söz konusu değil. Orada yapılmak istenen ve ortaya koyulmak istenen projeksiyon dünyada hemen hemen emsallerinden aşağı kalmayacak şekilde gerçekten marinanın yapılabileceği göründüğünden teknik heyet gelip dalga hareketleri, kum hareketleri, zemin yapısı gibi durumları inceledi. Şu anda yapım proje ihalesine çıkıldı" ifadelerini kullandı.  Tartışmalar devam ederken, vatandaşlar ise görüntü kirliliği ve koku oluşturan bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. 

SAMSUN'un Atakum ilçesinde Kurupelit Yat Limanı'nda deniz yüzeyi yosunla kaplandı. Havaların ısınmasıyla çevreye koku yayılan limanda önlem alınması isteniyor.  Atakum ilçesinde bulunan Kurupelit Yat Limanı, özellikle yaz akşamlarının uğrak durakları arasında yer alıyor. Vatandaşların sandalyelerini alarak deniz kenarında vakit geçirdiği liman, son günlerde kötü koku sorunuyla karşı karşıya kaldı. Havaların ısınmasıyla çevreye koku yayılan limanda önlem alınması isteniyor. Büyükşehir Belediyesi ise liman ve çevresinde kirliliği de önleyecek proje hazırladığı öğrenildi.

 

  'BİR KERE TEMİZLEMEKLE OLMUYOR' Pis kokunun herkesi rahatsız ettiğini belirten Yılmaz Erdoğan, "Sorunun giderilmesi için bu bölgenin derinleştirilmesi lazım. Ama burayı belediye doldurma kararı almış ve bu sebeple yapmıyorlar. Yani bu sadece koku değil, görsel olarak da çirkin bir şey. Bu yosuna kurbağa yosunu diyoruz biz. Günde 80 santimetre uzayabilen bir yosun. Belediye geliyor, üstten toplayıp gidiyor. Ama bir anlamı yok ki, yarın yine tablo aynı oluyor. Onun için ne yaparsan yap bu durum bu yöntemle çözülmez. Eğer burası kullanılmak isteniyorsa derinleştirilmesi lazım" şeklinde konuştu.

 

'SAMSUN'A HİÇ YAKIŞMIYOR' Kokunun yanısıra görüntü kirliliği de olduğunu söyleyen Emirhan Taşhan, "Burada hergün insanlar yürüyüş yapıyor, sohbet ediyorlar ve zaman geçiriyorlar. Burada böyle bir pisliğin olması çok kötü. Yani en kısa zamanda düzeltilirse iyi olur. Sabah buradayız, akşam buradayız. Zaman geçtikçe kokuyu alamamaya başladık. Alıştı artık burnumuz. İstanbul'da olmuştu en son böyle bir şey, şimdi de burada karşımıza çıkıyor. Çok kötü bir durum ve Samsun'a hiç yakışmıyor" dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANI: YAPIM İHALESİNE ÇIKILDI Yat Limanı hakkında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kurupelit'teki marina diye ifade edilen alanda bir proje ihalesine çıkıldı. Bir takım insanlar belli hedef ve maksatlarla algı noktasında bunu kullanıyorlar. Marina, mendirek dolgu sahası planı onaylanmış, daha sonra oranın marina olarak kullanılmasına karar verilmiş. O günkü şartlarda kullanılmış. İçinde tekneler de var ama oranın marina olduğu anlamı çıkmıyor. Marinalar, çok farklı ve özel konseptli projelerdir. İçerisine ırmak akıyor, denizden kum doluyor, tahliye noktasında da sıkıntısı var. Altyapı Genel Müdürlüğü'nden teknik heyet gelerek inceledi. Yapılacak yeni marina tamamen mühendislikle alakalı bir şey. Yani siyasi bir tercih söz konusu değil. Orada yapılmak istenen ve ortaya koyulmak istenen projeksiyon dünyada hemen hemen emsallerinden aşağı kalmayacak şekilde gerçekten marinanın yapılabileceği göründüğünden teknik heyet gelip dalga hareketleri, kum hareketleri, zemin yapısı gibi durumları inceledi. Şu anda yapım proje ihalesine çıkıldı" ifadelerini kullandı.  Tartışmalar devam ederken, vatandaşlar ise görüntü kirliliği ve koku oluşturan bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi