Samsun'da yılda 25 bin ton doğal taş, işleniyor

Karadeniz 28.06.2020 - 15:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2211+ kez okundu.
 

Samsun'da yılda 25 bin ton doğal taş, işleniyor

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi'ne ait Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası'nda yılda 25 bin ton doğal taş, nakış gibi işlenerek şehir mobilyasına dönüştürülüyor. Atakum ilçesi Sarıışık Mahallesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası’nda granit taştan üretilen ürünler, Türkiye’nin birçok iline gönderiliyor. Nebiyan Dağı'ndan çıkan siyah granite vatandaşların da ilgisi oldukça fazla. Talepler doğrultusunda bahçelerde kullanılmak üzere mangal, şömine, sallanan sandalye gibi ürünler de üretiliyor. Tesiste büyük kaya parçaları, gelişmiş makineler ile kesilerek, istenen boyutta şekillendiriliyor. Ortaya çıkan ürünler de sipariş üzerine firmalara, kişilere ve belediyelere satılıyor.   DİĞER BELEDİYELERE ROL MODEL OLDU   Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası’nın diğer belediyelere de rol model olduğunu belirten Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal, “Türkiye’nin birçok belediyesinden tesisimizi incelemeye geliyorlar. Bizim için gurur verici. ‘Biz başardık siz de başarabilirsiniz’ diyerek destek oluyoruz. Belediye eli ile böyle tesisin kurulması ayrıca onur verici. Özel sektör haricinde kamuda da bu işin yapılacağını gösterdik. Kentimizin ihtiyaç duyduğu mobilyaları üreterek büyük bir ekonomik tasarruf sağlıyoruz. Biz sadece kendi ihtiyaçlarımızı değil çevre belediyelerimizin özel projelerine buradan bedeli karşılığında malzeme verebiliyoruz. Piyasa değerinin altına bu çalışmaları imal ediyoruz” dedi.

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi'ne ait Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası'nda yılda 25 bin ton doğal taş, nakış gibi işlenerek şehir mobilyasına dönüştürülüyor. Atakum ilçesi Sarıışık Mahallesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası’nda granit taştan üretilen ürünler, Türkiye’nin birçok iline gönderiliyor. Nebiyan Dağı'ndan çıkan siyah granite vatandaşların da ilgisi oldukça fazla. Talepler doğrultusunda bahçelerde kullanılmak üzere mangal, şömine, sallanan sandalye gibi ürünler de üretiliyor. Tesiste büyük kaya parçaları, gelişmiş makineler ile kesilerek, istenen boyutta şekillendiriliyor. Ortaya çıkan ürünler de sipariş üzerine firmalara, kişilere ve belediyelere satılıyor.

 

DİĞER BELEDİYELERE ROL MODEL OLDU

 

Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası’nın diğer belediyelere de rol model olduğunu belirten Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal, “Türkiye’nin birçok belediyesinden tesisimizi incelemeye geliyorlar. Bizim için gurur verici. ‘Biz başardık siz de başarabilirsiniz’ diyerek destek oluyoruz. Belediye eli ile böyle tesisin kurulması ayrıca onur verici. Özel sektör haricinde kamuda da bu işin yapılacağını gösterdik. Kentimizin ihtiyaç duyduğu mobilyaları üreterek büyük bir ekonomik tasarruf sağlıyoruz. Biz sadece kendi ihtiyaçlarımızı değil çevre belediyelerimizin özel projelerine buradan bedeli karşılığında malzeme verebiliyoruz. Piyasa değerinin altına bu çalışmaları imal ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi