Samsun Kent Müzesi sanal ortamda ziyaret ediliyor

Karadeniz 10.06.2020 - 16:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1957+ kez okundu.
 

Samsun Kent Müzesi sanal ortamda ziyaret ediliyor

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle kapatılan ve 1 Haziran’da yeniden açılan Samsun Kent Müzesi, artık sanal ortamdan da ziyaret ediliyor. Dünyayı etkileyen koronavirüs salgını sonrası alınan tedbirler nedeniyle 16 Mart’ta ziyarete kapatılan, 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme süreciyle yeniden açılan Samsun Kent Müzesi, içerisinde yer alan bilgi ve materyallerle ilgi görüyor. Samsun Kent Müzesi, artık samsunkentmuzesi.com adresi üzerinden 360 derecelik panoramik görüntülerle gezilebilecek.   GEÇMİŞE YOLCULUK YAPTIRAN MÜZE   Koronavirüs salgını nedeniyle online hizmet verdiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Ömer İdris Akdin, “Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri olan Kent Müzesi, ziyaretçilerine buranın kuruluş tarihini, nasıl geliştiğini ve içerisindeki eserleri tüm ayrıntılarıyla anlatıyor. Yer, mekan ve zaman kısıtlaması olmadan dijital ortamda her an ziyaret edilebilen müzeye samsunkentmuzesi.com adresinden anında ulaşılabiliyor. Milli Mücadele döneminin ilk propaganda afişi olma özelliğini taşıyan Halaskaranı İslam (İslam Kurtarıcıları) afişi ile mübadelenin şahidi 108 yaşındaki gelinlik en dikkat çekici eserler arasında yer alıyor. Sanal turla online olarak anında tüm eserler hakkında bilgilerin ulaşılabildiği müzede modellerle kent ekonomisi için çok önemli olan tütün üretiminin aşamaları da yer alıyor. Müzenin bir bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişiyle başlayan Kurtuluş Savaşı süreci tüm ayrıntılarıyla anlatılıyor. Özellikle Avrupa’da yaşayan hemşehrilerimiz müzemize yoğun ilgi gösteriyor” dedi. F

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle kapatılan ve 1 Haziran’da yeniden açılan Samsun Kent Müzesi, artık sanal ortamdan da ziyaret ediliyor. Dünyayı etkileyen koronavirüs salgını sonrası alınan tedbirler nedeniyle 16 Mart’ta ziyarete kapatılan, 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme süreciyle yeniden açılan Samsun Kent Müzesi, içerisinde yer alan bilgi ve materyallerle ilgi görüyor. Samsun Kent Müzesi, artık samsunkentmuzesi.com adresi üzerinden 360 derecelik panoramik görüntülerle gezilebilecek.

 

GEÇMİŞE YOLCULUK YAPTIRAN MÜZE

 

Koronavirüs salgını nedeniyle online hizmet verdiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Ömer İdris Akdin, “Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri olan Kent Müzesi, ziyaretçilerine buranın kuruluş tarihini, nasıl geliştiğini ve içerisindeki eserleri tüm ayrıntılarıyla anlatıyor. Yer, mekan ve zaman kısıtlaması olmadan dijital ortamda her an ziyaret edilebilen müzeye samsunkentmuzesi.com adresinden anında ulaşılabiliyor. Milli Mücadele döneminin ilk propaganda afişi olma özelliğini taşıyan Halaskaranı İslam (İslam Kurtarıcıları) afişi ile mübadelenin şahidi 108 yaşındaki gelinlik en dikkat çekici eserler arasında yer alıyor. Sanal turla online olarak anında tüm eserler hakkında bilgilerin ulaşılabildiği müzede modellerle kent ekonomisi için çok önemli olan tütün üretiminin aşamaları da yer alıyor. Müzenin bir bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişiyle başlayan Kurtuluş Savaşı süreci tüm ayrıntılarıyla anlatılıyor. Özellikle Avrupa’da yaşayan hemşehrilerimiz müzemize yoğun ilgi gösteriyor” dedi. F

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi