Sanayi sitelerinde su baskını sorunu gideriliyor

SAMSUN 12.09.2021 - 16:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2867+ kez okundu.
 

Sanayi sitelerinde su baskını sorunu gideriliyor

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü’nce 19 Mayıs, İlkadım ve Örnek Sanayi sitelerinde aşırı yağışlarda oluşan su baskınlarını önlemek amacıyla atık su kollektör hattı ve yağmur suyu hatları inşa ediliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından sanayi sitelerinde de altyapı problemlerini ortadan kaldıracak adımlar atılıyor. SASKİ ekipleri tarafından 19 Mayıs, İlkadım ve Örnek Sanayi sitelerinde atık su kollektör hattı ve yağmur suyu hatları inşa ediliyor. Sanayi sitelerine 11 milyon 354 bin liralık yatırım yapacak olacak Büyükşehir Belediyesi'nin inşa edeceği hatlar ile artık sanayi sitelerinde su baskınlarının önüne geçilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2023’e kadar şehrin tüm alt ve üst yapı sorunlarının çözüleceğini söyledi. Sanayi sitelerinde su baskını korkusu bitecek Yapılan hatlar ile taşkın suları toplanarak yağmur suyu kolektör hatlarına bağlantıları sağlanacak. Kapalı mecraya alınarak atık sular ve yağmur suları bertaraf edilecek. 2022 yılı Mart ayı itibariyle tamamlanması planlanan çalışmalar ile artık sanayi esnafının her yağmur yağdığında yaşadığı su baskını korkusu sona erecek. Altyapı çalışmalarının bitirilmesinin hemen sonrasında ise asfaltlama yapılacak. Yenilenen altyapı ve asfalt çalışmaları ile sanayi bölgeleri, hem bölge esnafı hem de vatandaşlar için daha konforlu bir hale gelecek.   ‘11 MİLYON 354 BİN LİRALIK YATIRIM’ Sanayi sitelerine 11 milyon 354 bin liralık yatırım yapacaklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2023’e kadar şehrin tüm alt ve üst yapı sorunlarının çözüleceğini söyledi. Samsun'u, 17 ilçesi ile bir bütün olarak ele aldıklarını ifade eden Başkan Demir, “Ulaşım ve altyapıyı öncelikle konular olarak ele alıp, her yerde yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Bunlardan biri de sanayi siteleri. Sanayi esnafımızın ve vatandaşlarımızın altyapı sorunlarından dolayı yaşadıkları bir mağduriyet vardı. Yaptığımız yatırımlar ile inşallah bu mağduriyeti bitireceğiz. 19 Mayıs, İlkadım ve Örnek Sanayi sitelerinde başlayan atıksu kollektör hattı ve yağmur suyu hattı çalışmaları tamamlandığında altyapı problemi bitmiş olacak" dedi.

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü’nce 19 Mayıs, İlkadım ve Örnek Sanayi sitelerinde aşırı yağışlarda oluşan su baskınlarını önlemek amacıyla atık su kollektör hattı ve yağmur suyu hatları inşa ediliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından sanayi sitelerinde de altyapı problemlerini ortadan kaldıracak adımlar atılıyor. SASKİ ekipleri tarafından 19 Mayıs, İlkadım ve Örnek Sanayi sitelerinde atık su kollektör hattı ve yağmur suyu hatları inşa ediliyor. Sanayi sitelerine 11 milyon 354 bin liralık yatırım yapacak olacak Büyükşehir Belediyesi'nin inşa edeceği hatlar ile artık sanayi sitelerinde su baskınlarının önüne geçilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2023’e kadar şehrin tüm alt ve üst yapı sorunlarının çözüleceğini söyledi. Sanayi sitelerinde su baskını korkusu bitecek Yapılan hatlar ile taşkın suları toplanarak yağmur suyu kolektör hatlarına bağlantıları sağlanacak. Kapalı mecraya alınarak atık sular ve yağmur suları bertaraf edilecek. 2022 yılı Mart ayı itibariyle tamamlanması planlanan çalışmalar ile artık sanayi esnafının her yağmur yağdığında yaşadığı su baskını korkusu sona erecek. Altyapı çalışmalarının bitirilmesinin hemen sonrasında ise asfaltlama yapılacak. Yenilenen altyapı ve asfalt çalışmaları ile sanayi bölgeleri, hem bölge esnafı hem de vatandaşlar için daha konforlu bir hale gelecek.

 

‘11 MİLYON 354 BİN LİRALIK YATIRIM’ Sanayi sitelerine 11 milyon 354 bin liralık yatırım yapacaklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2023’e kadar şehrin tüm alt ve üst yapı sorunlarının çözüleceğini söyledi. Samsun'u, 17 ilçesi ile bir bütün olarak ele aldıklarını ifade eden Başkan Demir, “Ulaşım ve altyapıyı öncelikle konular olarak ele alıp, her yerde yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Bunlardan biri de sanayi siteleri. Sanayi esnafımızın ve vatandaşlarımızın altyapı sorunlarından dolayı yaşadıkları bir mağduriyet vardı. Yaptığımız yatırımlar ile inşallah bu mağduriyeti bitireceğiz. 19 Mayıs, İlkadım ve Örnek Sanayi sitelerinde başlayan atıksu kollektör hattı ve yağmur suyu hattı çalışmaları tamamlandığında altyapı problemi bitmiş olacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi