SANCAK’A BU KIYAK NEDEN?

Siyaset 10.12.2020 - 16:33, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2662+ kez okundu.
 

SANCAK’A BU KIYAK NEDEN?

  Sicili bozuk Maxicells firmasına tahsis edilen İstanbul Silivri’deki 172 dönüm Hazine arazisi Meclis gündeminde.  Silivri Kavaklı’daki Hazine’ye ait 172 dönüm arazinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ethem Sancak’ın yeğenine ait Maxicells İlaç AŞ’ye ‘Münferit Yatırım Yeri’ olarak tahsis edilmesinin gerekçesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soran CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, söz konusu arazinin daha önce Silivri Belediyesince Tarım İlimleri Üniversitesi yapılmak üzere imar planlarına ‘Yüksek öğrenim, spor tesisi ve park alanı’ olarak işlendiğini hatırlattı. ÜRETİM YAPMAK İÇİN İHALE VERİLMİŞTİ, SÜRESİ GEÇEN ÜRÜNLERİ İTHAL EDİP PİYASAYA SÜRDÜ! Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı, ilaç endüstrisi alanında hiçbir geçmişi olmayan Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın şirketi MAXICELLS A.Ş ile 19 Mayıs 2017’de “Plazma Ürünleri Elde Edilmesi Projesi Protokolü” imzalamış, yerli kan ürünleri üretmek yerine firmanın, yasak olmasına rağmen 1 yıldan az kullanım ömrü kalan kan ürünlerini Avrupa’dan ithal edip piyasaya sürdüğü ortaya çıkmıştı. MEVZUATA AYKIRI TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesi ile ‘münferit yatırım’ adı altında Hazine’ye ait bir arazinin özel bir şirkete mevzuata aykırı şekilde tahsis edildiğine vurgu yapan Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan şu sorularına yanıt istedi: 1- İstanbul ili Silivri ilçesinde İstanbul’a 30. Km uzaklıkta bir mesafede bulunan E-6 altı karayoluna cephe çok değerli olan bu arazinin münferit yatırım yeri olarak tahsis edilmesinin nedeni nedir? Bu tahsis işleminde ne tür bir  kamu yararı bulunmaktadır? 2- Söz konusu taşınmaz hangi ölçütler dikkate alınarak ‘münferit yatırım’ yeri olarak seçilmiştir? 3- Silivri ilçesi Kavaklı mahallesinin tek futbol sahası olan Kavaklı Futbol Sahası, Park ve Silivri Belediyesi’ne ait deponun da bulunduğu, üniversite arazisi olarak da düşünülen, mevcut imar palanında bu durumu işaretli bulunan söz konusu alanın, sanayi alanı haline dönüştürülmesinin nedeni nedir? 4- Silivri ilçesinde sanayi alanı olarak adı geçen yere çok yakın Ortaköy, Selimpaşa ve Çanta sanayi alanları varken yerleşim yerlerinin göbeğine bu tesisin yapılması halk sağlığı adına ne kadar doğrudur? 5- Söz konusu alan Endüstri Bölgeleri Kanunu’nun ilgili maddelerince ne zaman tespit edilmiştir? 6- Yer seçim sürecinde Çevre ve Şehircilik, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm, Maliye, Milli Savunma, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ile İstanbul özel idaresi veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığının görüşleri alınmış mıdır? 7- Söz konusu alan Endüstri Bölgeleri Kanunu’nun ilgili maddelerince ne zaman Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kuruluna sunulmuştur, Kurul nasıl görüş bildirmiştir?  
 
Sicili bozuk Maxicells firmasına tahsis edilen İstanbul Silivri’deki 172 dönüm Hazine arazisi Meclis gündeminde. 

Silivri Kavaklı’daki Hazine’ye ait 172 dönüm arazinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ethem Sancak’ın yeğenine ait Maxicells İlaç AŞ’ye ‘Münferit Yatırım Yeri’ olarak tahsis edilmesinin gerekçesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soran CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, söz konusu arazinin daha önce Silivri Belediyesince Tarım İlimleri Üniversitesi yapılmak üzere imar planlarına ‘Yüksek öğrenim, spor tesisi ve park alanı’ olarak işlendiğini hatırlattı.

ÜRETİM YAPMAK İÇİN İHALE VERİLMİŞTİ, SÜRESİ GEÇEN ÜRÜNLERİ İTHAL EDİP PİYASAYA SÜRDÜ!

Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı, ilaç endüstrisi alanında hiçbir geçmişi olmayan Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın şirketi MAXICELLS A.Ş ile 19 Mayıs 2017’de “Plazma Ürünleri Elde Edilmesi Projesi Protokolü” imzalamış, yerli kan ürünleri üretmek yerine firmanın, yasak olmasına rağmen 1 yıldan az kullanım ömrü kalan kan ürünlerini Avrupa’dan ithal edip piyasaya sürdüğü ortaya çıkmıştı.

MEVZUATA AYKIRI

TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesi ile ‘münferit yatırım’ adı altında Hazine’ye ait bir arazinin özel bir şirkete mevzuata aykırı şekilde tahsis edildiğine vurgu yapan Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan şu sorularına yanıt istedi:

1- İstanbul ili Silivri ilçesinde İstanbul’a 30. Km uzaklıkta bir mesafede bulunan E-6 altı karayoluna cephe çok değerli olan bu arazinin münferit yatırım yeri olarak tahsis edilmesinin nedeni nedir? Bu tahsis işleminde ne tür bir  kamu yararı bulunmaktadır?

2- Söz konusu taşınmaz hangi ölçütler dikkate alınarak ‘münferit yatırım’ yeri olarak seçilmiştir?

3- Silivri ilçesi Kavaklı mahallesinin tek futbol sahası olan Kavaklı Futbol Sahası, Park ve Silivri Belediyesi’ne ait deponun da bulunduğu, üniversite arazisi olarak da düşünülen, mevcut imar palanında bu durumu işaretli bulunan söz konusu alanın, sanayi alanı haline dönüştürülmesinin nedeni nedir?

4- Silivri ilçesinde sanayi alanı olarak adı geçen yere çok yakın Ortaköy, Selimpaşa ve Çanta sanayi alanları varken yerleşim yerlerinin göbeğine bu tesisin yapılması halk sağlığı adına ne kadar doğrudur?

5- Söz konusu alan Endüstri Bölgeleri Kanunu’nun ilgili maddelerince ne zaman tespit edilmiştir?

6- Yer seçim sürecinde Çevre ve Şehircilik, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm, Maliye, Milli Savunma, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ile İstanbul özel idaresi veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığının görüşleri alınmış mıdır?

7- Söz konusu alan Endüstri Bölgeleri Kanunu’nun ilgili maddelerince ne zaman Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kuruluna sunulmuştur, Kurul nasıl görüş bildirmiştir?
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi