'Sevgi İzi projesi', İlkadım’da hayata geçirildi

SAMSUN 27.06.2021 - 13:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1881+ kez okundu.
 

'Sevgi İzi projesi', İlkadım’da hayata geçirildi

SAMSUN İlkadım Belediyesi, destek olduğu Türkiye’nin dört bir yanında zihinsel engelli bireyler ve Alzheimer hastalarının güvenliği için yürütülen ‘Sevgi İzi’ projesi kapsamında pilot mahallede çalışmalara başlandı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ‘Sevgi İzi’ projesine destek olmak için projeyi ilçede uygulama koydu. Projenin ilk adımı pilot mahalle olan Fevzi Çakmak Mahallesi’nde başlatıldı. Mahalle Muhtarı Çağlar Işık’ öncülüğünde mahalle muhtarlığına getirilen zihinsel engelli bireyler ve Alzheimer hastalarının, kollarına kayboldukları zamanlarda bulunmalarına olanak sağlayacak sevgi izi yapıldı.   ‘KAYBOLMALARINI ENGELLEYECEĞİZ’ Projeye tüm mahalleleri ortak edeceklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Sevgi İzi, engellilerimiz için oldukça önem arz eden bir proje ve projeye destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Zihinsel engelli olan, Alzheimer veya benzer rahatsızlıkları bulunan yakınlarımızın, bir gün aniden gözümüzün önünden kaybolacağı korkusunu hep yaşarız. Bu sadece Türkiye'de değil tüm dünyada önemli bir sorun. Asıl önemli olan ise bu tür rahatsızlığı bulunan yakınımızın kendini ifade edemeyecek olmasıdır. Ağzı var, dili yok, melek gibi bu insanlar, son derece savunmasız, her türlü tehlikeye açık ve siz hiçbir şey yapamıyorsunuz. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana engellilerimiz için yürüttüğümüz projeler ile her zaman onların yanlarında oluyoruz, hayatta aksayan yanlarını doldurmaya çalışıyoruz. Sevgi İzi projesine verdiğimiz destek ile şehrimizdeki engelli bireylerin yaşamlarını güvenli bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Proje neticesinde engelli kardeşlerimizin kollarına yapılacak ‘Sevgi İzi’ ile gönüllerimizde her daim iz bırakan engelli kardeşlerimizin kaybolmalarını engelleyeceğiz. Bugün Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Sevgi İzi uygulamasına başladık. Bu anlamlı projenin tüm belediyelere örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.   SEVGİ İZİ PROJESİ Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim adres ve telefonlarıyla www.benibuldular.com sitesine başvurup form dolduracak. Site kendilerine bir numara verecek. Bu numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol koluna işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak. Kayıp kişiyle bir şekilde karşılaşan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi'ni görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Ardından internet sitesi devreye girecek. Koldaki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak. Koluna Sevgi İzi uygulanan kişiyle ilgili herhangi bir bilgi, fotoğraf ya da iletişim bilgileri sitede kesinlikle yayınlanmayacak. Bilgiler tamamen gizli kalacak ve sadece kişi bulunduğunda bu bilgiler devlet yetkililerine verilecek. 

SAMSUN İlkadım Belediyesi, destek olduğu Türkiye’nin dört bir yanında zihinsel engelli bireyler ve Alzheimer hastalarının güvenliği için yürütülen ‘Sevgi İzi’ projesi kapsamında pilot mahallede çalışmalara başlandı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ‘Sevgi İzi’ projesine destek olmak için projeyi ilçede uygulama koydu. Projenin ilk adımı pilot mahalle olan Fevzi Çakmak Mahallesi’nde başlatıldı. Mahalle Muhtarı Çağlar Işık’ öncülüğünde mahalle muhtarlığına getirilen zihinsel engelli bireyler ve Alzheimer hastalarının, kollarına kayboldukları zamanlarda bulunmalarına olanak sağlayacak sevgi izi yapıldı.

 

‘KAYBOLMALARINI ENGELLEYECEĞİZ’ Projeye tüm mahalleleri ortak edeceklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Sevgi İzi, engellilerimiz için oldukça önem arz eden bir proje ve projeye destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Zihinsel engelli olan, Alzheimer veya benzer rahatsızlıkları bulunan yakınlarımızın, bir gün aniden gözümüzün önünden kaybolacağı korkusunu hep yaşarız. Bu sadece Türkiye'de değil tüm dünyada önemli bir sorun. Asıl önemli olan ise bu tür rahatsızlığı bulunan yakınımızın kendini ifade edemeyecek olmasıdır. Ağzı var, dili yok, melek gibi bu insanlar, son derece savunmasız, her türlü tehlikeye açık ve siz hiçbir şey yapamıyorsunuz. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana engellilerimiz için yürüttüğümüz projeler ile her zaman onların yanlarında oluyoruz, hayatta aksayan yanlarını doldurmaya çalışıyoruz. Sevgi İzi projesine verdiğimiz destek ile şehrimizdeki engelli bireylerin yaşamlarını güvenli bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Proje neticesinde engelli kardeşlerimizin kollarına yapılacak ‘Sevgi İzi’ ile gönüllerimizde her daim iz bırakan engelli kardeşlerimizin kaybolmalarını engelleyeceğiz. Bugün Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Sevgi İzi uygulamasına başladık. Bu anlamlı projenin tüm belediyelere örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

SEVGİ İZİ PROJESİ Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim adres ve telefonlarıyla www.benibuldular.com sitesine başvurup form dolduracak. Site kendilerine bir numara verecek. Bu numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol koluna işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak. Kayıp kişiyle bir şekilde karşılaşan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi'ni görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Ardından internet sitesi devreye girecek. Koldaki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak. Koluna Sevgi İzi uygulanan kişiyle ilgili herhangi bir bilgi, fotoğraf ya da iletişim bilgileri sitede kesinlikle yayınlanmayacak. Bilgiler tamamen gizli kalacak ve sadece kişi bulunduğunda bu bilgiler devlet yetkililerine verilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi