Sinop'ta, 4 bin 527 ton Karadeniz somonu üretildi

Karadeniz 15.09.2020 - 11:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2178+ kez okundu.
 

Sinop'ta, 4 bin 527 ton Karadeniz somonu üretildi

SİNOP'ta bu yıl  7 tesiste, 4 bin 527 ton Karadeniz somonu yetiştirildi. Somonlar yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor.  Güneş, kum, deniz üçlemesi, tarihi ve doğal güzellikleri ile Karadeniz’in Bodrum’u olarak da adlandırılan Sinop, balık yetiştiriciliği konusunda da marka olma yolunda ilerliyor. Sinop’ta, bu yıl yetiştiricilik sahalarında bulunan 7 tesiste, 4 bin 527 ton Karadeniz somonu, 158 ton levrek üretimi gerçekleştirildi. Üretilen somonlar yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor.   ‘OLDUKÇA FAZLA SOMON SATIŞIMIZ OLUYOR’ Özellikle son 1 yıldır somonun, Karadeniz somonu olarak geçtiğini ifade eden balıkçı İsmail Değer, “Oldukça fazla somon satışımız oluyor. En son 6 ay önce yine bir havuz kuruldu. Havuzlarımızda somonlarımız yetişiyor. Gerçekten de kaliteli hatta yurtdışına dahi gönderiliyor. Bu yönden Sinop olarak çok şanslıyız. Yaklaşık 30 kilometre ilerimizde bir çiftlik var. Oradan somonlarımızı alıp, bizler de balıkçılar olarak satışa sunuyoruz” dedi. 

SİNOP'ta bu yıl  7 tesiste, 4 bin 527 ton Karadeniz somonu yetiştirildi. Somonlar yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor.  Güneş, kum, deniz üçlemesi, tarihi ve doğal güzellikleri ile Karadeniz’in Bodrum’u olarak da adlandırılan Sinop, balık yetiştiriciliği konusunda da marka olma yolunda ilerliyor. Sinop’ta, bu yıl yetiştiricilik sahalarında bulunan 7 tesiste, 4 bin 527 ton Karadeniz somonu, 158 ton levrek üretimi gerçekleştirildi. Üretilen somonlar yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor.

 

‘OLDUKÇA FAZLA SOMON SATIŞIMIZ OLUYOR’ Özellikle son 1 yıldır somonun, Karadeniz somonu olarak geçtiğini ifade eden balıkçı İsmail Değer, “Oldukça fazla somon satışımız oluyor. En son 6 ay önce yine bir havuz kuruldu. Havuzlarımızda somonlarımız yetişiyor. Gerçekten de kaliteli hatta yurtdışına dahi gönderiliyor. Bu yönden Sinop olarak çok şanslıyız. Yaklaşık 30 kilometre ilerimizde bir çiftlik var. Oradan somonlarımızı alıp, bizler de balıkçılar olarak satışa sunuyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi