Sokak dar olunca sosyal mesafe zorunlu korunuyor

Karadeniz 20.09.2020 - 10:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2436+ kez okundu.
 

Sokak dar olunca sosyal mesafe zorunlu korunuyor

ÇORUM’da, 1,5 metre genişliğinde, 30 metre uzunluğundaki, ‘dünyanın en dar sokağı’ olarak tanıtılan ‘Dikiciler Sokağı’nda, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki ‘sosyal mesafe’ kuralına zorunlu olarak uyuluyor. 2 kişinin yan yana yürüyemediği sokakta, tek yürüyen vatandaşlar, 1,5 metrelik mesafeyi de koruyor. ​Üçtutlar Mahallesi’nde yer alan 1,5 metre genişliğinde, 30 metre uzunluğundaki, ‘dünyanın en dar sokağı’ olarak tanıtılan ‘Dikiciler Sokağı’ ilgi çekiyor. Eskiden 37 esnafın faaliyet gösterdiği sokakta, günümüzde ise 5 dükkân hizmet veriyor. Uzunlukları 1,5 metre, genişlikleri de 2,3 metreyi bulan 37 dükkânın çoğu, sohbet ve dinlenme yeri olarak kullanılıyor. Koronavirüs nedeniyle sakin günlerini yaşayan sokakta sosyal mesafe kuralına zorunlu olarak uyuluyor, 2 kişi yan yana yürüyemiyor. Tek kişinin yürüdüğü sokakta arkadan gelenler de yaklaşık 2 metrelik mesafeyi koruyor   . MESAFEYE ZORUNLU UYULUYOR 41 yıldır ayakkabı tamirciliği işiyle uğraşan İbrahim Kılpelit, sokağın dar oluşu nedeniyle, vatandaşların sosyal mesafe kuralına ister istemez uyduğunu söyleyerek, “Burada insanlar isteseler de yan yana yürüyemiyorlar. Çünkü burası bir metreyi biraz aşkın genişlikte. İnsanlar istese de istemese de mutlaka sosyal mesafe kuralına zorunlu olarak uymak zorunda kalıyorlar” dedi. Ayakkabı tamircisi Erdal Şahin, "Dikiciler Sokağı’nda yürüyenler arka arkaya yürüyorlar. Çünkü burası dar bir sokak olduğu için insanlar kurallara uyuyor" derken, kent sakini Hasan Yılmaz ise “Bu sokakta peş peşe yürüyoruz. İster istemez zorunlu olarak yürüyoruz. Bu sokak dar bir sokak, böylece insanlar sosyal mesafe kuralına da uymak zorunda” diye konuştu. 

ÇORUM’da, 1,5 metre genişliğinde, 30 metre uzunluğundaki, ‘dünyanın en dar sokağı’ olarak tanıtılan ‘Dikiciler Sokağı’nda, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki ‘sosyal mesafe’ kuralına zorunlu olarak uyuluyor. 2 kişinin yan yana yürüyemediği sokakta, tek yürüyen vatandaşlar, 1,5 metrelik mesafeyi de koruyor. ​Üçtutlar Mahallesi’nde yer alan 1,5 metre genişliğinde, 30 metre uzunluğundaki, ‘dünyanın en dar sokağı’ olarak tanıtılan ‘Dikiciler Sokağı’ ilgi çekiyor. Eskiden 37 esnafın faaliyet gösterdiği sokakta, günümüzde ise 5 dükkân hizmet veriyor. Uzunlukları 1,5 metre, genişlikleri de 2,3 metreyi bulan 37 dükkânın çoğu, sohbet ve dinlenme yeri olarak kullanılıyor. Koronavirüs nedeniyle sakin günlerini yaşayan sokakta sosyal mesafe kuralına zorunlu olarak uyuluyor, 2 kişi yan yana yürüyemiyor. Tek kişinin yürüdüğü sokakta arkadan gelenler de yaklaşık 2 metrelik mesafeyi koruyor

 

. MESAFEYE ZORUNLU UYULUYOR 41 yıldır ayakkabı tamirciliği işiyle uğraşan İbrahim Kılpelit, sokağın dar oluşu nedeniyle, vatandaşların sosyal mesafe kuralına ister istemez uyduğunu söyleyerek, “Burada insanlar isteseler de yan yana yürüyemiyorlar. Çünkü burası bir metreyi biraz aşkın genişlikte. İnsanlar istese de istemese de mutlaka sosyal mesafe kuralına zorunlu olarak uymak zorunda kalıyorlar” dedi. Ayakkabı tamircisi Erdal Şahin, "Dikiciler Sokağı’nda yürüyenler arka arkaya yürüyorlar. Çünkü burası dar bir sokak olduğu için insanlar kurallara uyuyor" derken, kent sakini Hasan Yılmaz ise “Bu sokakta peş peşe yürüyoruz. İster istemez zorunlu olarak yürüyoruz. Bu sokak dar bir sokak, böylece insanlar sosyal mesafe kuralına da uymak zorunda” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi