SON ANKET. 3 PARTİ BARAJI AŞIYOR.

Siyaset 30.06.2021 - 15:18, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2732+ kez okundu.
 

SON ANKET. 3 PARTİ BARAJI AŞIYOR.

MAK Araştırma şirketinin son anketine göre; AK Parti'nin oy oranı yüzde 34,3 olarak ölçüldü. Şirket yaptığı araştırmayı paylaşırken de "Kamuoyu Araştırmaları araştırmayı yapanların gönlünde geçen sonuçları değil çalışmaya katılan katılımcının verdiği cevapları yansıtır. Kararsızların Matematiksel Dağılımı fikir verme amaçlıdır. Diğerleri başlığı altında yeni partiler ağırlıklı dağılım vardır" ifadelerini kullandı. Devamında ise "Araştırma 30'u Büyükşehir 51 ilde ve bu illerin ilçelerinde 2850 kişi (seçmen sayısının 20 binde biri) ile yapılmış. Finansmanı MAK DANIŞMANLIK tarafından karşılanmıştır" denildi. Çıkan sonuçlara göre AK Parti'nin oy oranındaki düşüş göze çarparken, CHP yüzde 23, İYİ Parti yüzde 13.6, HDP yüzde 9.2, MHP ise yüzde 8.4 olarak ölçüldü. Yeni kurulan DEVA Partisi yüzde 2.20, Gelecek Partisi ise yüzde 2.8 oy oranına ulaştı. Milli Görüş'ü temsil eden Saadet Partisi ise yüzde 1.8 olarak ölçüldü.

MAK Araştırma şirketinin son anketine göre; AK Parti'nin oy oranı yüzde 34,3 olarak ölçüldü.


Şirket yaptığı araştırmayı paylaşırken de "Kamuoyu Araştırmaları araştırmayı yapanların gönlünde geçen sonuçları değil çalışmaya katılan katılımcının verdiği cevapları yansıtır. Kararsızların Matematiksel Dağılımı fikir verme amaçlıdır. Diğerleri başlığı altında yeni partiler ağırlıklı dağılım vardır" ifadelerini kullandı.


Devamında ise "Araştırma 30'u Büyükşehir 51 ilde ve bu illerin ilçelerinde 2850 kişi (seçmen sayısının 20 binde biri) ile yapılmış. Finansmanı MAK DANIŞMANLIK tarafından karşılanmıştır" denildi.


Çıkan sonuçlara göre AK Parti'nin oy oranındaki düşüş göze çarparken, CHP yüzde 23, İYİ Parti yüzde 13.6, HDP yüzde 9.2, MHP ise yüzde 8.4 olarak ölçüldü.


Yeni kurulan DEVA Partisi yüzde 2.20, Gelecek Partisi ise yüzde 2.8 oy oranına ulaştı. Milli Görüş'ü temsil eden Saadet Partisi ise yüzde 1.8 olarak ölçüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi