SON BAŞBAKAN RİZE'DE OVİT TÜNELİNDEN GEÇTİ

Rize 03.09.2020 - 12:40, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1438+ kez okundu.
 

SON BAŞBAKAN RİZE'DE OVİT TÜNELİNDEN GEÇTİ

Ovit Tünelinin tamamlanması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra en büyük emek ve destek veren Cumhuriyet döneminin son Başbakanı Binali Yıldırım memleketi Erzincan’dan İspir ilçesinde geldi. İspir ilçesi aşağı Özbağ mevkiinde kısa süre konakladıktan sonra eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Ovit Tünelinden geçerek tatil amaçlı Rize’ye geldi.      TC. Hükümetlerinde en uzun süreli Ulaştırma Bakanlığı görevinde bulunan Bakan olan Binali Yıldırım bölgemizde yapılan 14.300 metre uzunluğuyla dünyanın 3.uzun tüneli Ovit Tünelinin yapımı konusunda önemli katkılarda bulunmuştu. AKP kurucularından Binali Yıldırım 22.dönemde İstanbul Milletvekili olarak Meclise girdi.23.dönemde Erzincan, 24 ve 26.dönem İzmir Milletvekili seçildi.58.59.60.61 ve 64. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı.2016 da yapılan AKP Kongresinde Genel Başkan seçildi. 65.Hukümete Başbakanlık yaptı.9 Temmuz 2018 de Parlamenter sistemin son Başbakanı olarak tarihteki yerini aldı.24 Haziran seçimleri sonrası hayata geçen yeni sistemin ilk TBMM Başkanı seçildi. Tatilini bir süredir memleketi Erzincan’da köyünde geçiren son Başbakan Binali Yıldırım dün eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Erzurum’dan İspir ilçesine geldi. İspir Aşağı Özbağ mevkiinde İspir Kaymakamı Murat Acar ve MHP li Belediye Başkanı Ahmet Coşkun tarafından sade bir törenle karşılanan Binali Yıldırım buradaki yerel tesislerde bir süre dinlenerek vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Rize’ye doğru hareket eden Binali Yıldırım yapımında çok emeği olan Ovit Tünelinden aracıyla ilk kez geçerek İkizdere ilçesi üzerinden Rize’ye gitti.  

Ovit Tünelinin tamamlanması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra en büyük emek ve destek veren Cumhuriyet döneminin son Başbakanı Binali Yıldırım memleketi Erzincan’dan İspir ilçesinde geldi. İspir ilçesi aşağı Özbağ mevkiinde kısa süre konakladıktan sonra eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Ovit Tünelinden geçerek tatil amaçlı Rize’ye geldi.

    
TC. Hükümetlerinde en uzun süreli Ulaştırma Bakanlığı görevinde bulunan Bakan olan Binali Yıldırım bölgemizde yapılan 14.300 metre uzunluğuyla dünyanın 3.uzun tüneli Ovit Tünelinin yapımı konusunda önemli katkılarda bulunmuştu. AKP kurucularından Binali Yıldırım 22.dönemde İstanbul Milletvekili olarak Meclise girdi.23.dönemde Erzincan, 24 ve 26.dönem İzmir Milletvekili seçildi.58.59.60.61 ve 64. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı.2016 da yapılan AKP Kongresinde Genel Başkan seçildi. 65.Hukümete Başbakanlık yaptı.9 Temmuz 2018 de Parlamenter sistemin son Başbakanı olarak tarihteki yerini aldı.24 Haziran seçimleri sonrası hayata geçen yeni sistemin ilk TBMM Başkanı seçildi.


Tatilini bir süredir memleketi Erzincan’da köyünde geçiren son Başbakan Binali Yıldırım dün eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Erzurum’dan İspir ilçesine geldi. İspir Aşağı Özbağ mevkiinde İspir Kaymakamı Murat Acar ve MHP li Belediye Başkanı Ahmet Coşkun tarafından sade bir törenle karşılanan Binali Yıldırım buradaki yerel tesislerde bir süre dinlenerek vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Rize’ye doğru hareket eden Binali Yıldırım yapımında çok emeği olan Ovit Tünelinden aracıyla ilk kez geçerek İkizdere ilçesi üzerinden Rize’ye gitti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi