TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL

Sağlık 12.03.2021 - 15:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1753+ kez okundu.
 

TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL

Bir sene oldu.    İnsanoğlunun başına musallat olan COVİD-19 tehlikesinden bahsediyorum.     Her gün vefat haberleri alıyoruz.     Değerli hemşerilerim tehlike geçmiş değil.    Sağlık konusunda en yetkili ve güvenilir kurum Sağlık Bakanlığı ve kurumlarıdır. Siyasileri değil sağlıkçılarımızı dikkate alalım.     Sağlık ekiplerimizin uyarılarına harfiyen dikkat edelim.    Sağlığımızı tehdit eden Covid-19 için son zamanlarda gerçekten çok gevşedik. Bu gevşeme vaka sayılarını arttırdığı gibi vefat eden sayısını da azaltmıyor.     Ne olur uyarıları dikkate alalım.    Temizlik Maske ve Sosyal mesafe konusunda çok titiz davranalım. Bu konuda bizleri canları pahasına uyaran sağlık çalışanlarımızı görmüyor musunuz?. Sağlıkçılarımız kendi sağlıklarını hiçe sayarak bizim sağlığımız için günlerce saatlerce bir değil iki üç maske takarak bizlere hizmet veriyor, astronot gibi kıyafetlere saatlerce çalışıyorlar.     9 Mart itibariyle yurdumuzda vefat eden insan sayısı 29 bin 160 kişi. Bugüne kadar Türkiye’de 34 Milyon 403 bin 108 kişiye test yapıldı. Kesin sayısını bilmiyorum birçok sağlık çalışanı Prof.Dr. hemşire vs bu hastalıktan vefat etti.    En yakınlarımızla uzun süredir görüşemiyoruz. Varsın olsun bir süre daha sabredelim görüşmeyelim ki bu hastalığa bulaşmayalım bulaştırmayalım.     Bu süreçte birçok tanıdık, arkadaş ve akrabamızın cenazelerine, taziyelerine gidemedik.    Düğünleri, Cenazeleri, toplantıları, toplu arkadaş yemeklerini zaten unuttuk. Bir süre daha sabredelim. Sosyal mesafelere riayet ederek önce kendimizi sonra toplumu düşünerek hareket edelim.     Ankara’dan verilen talimatla gevşetilen kararlar tehlikeyi yine hortlattı. Vaka sayısında artışlar olduğu görüldü. Daha önce sınırın altında olan bazı şehirlerde sınırın üzerine çıkıldığı endişesiyle tehlike çanları çalıyor.    Alınacak tedbirlerin yeniden gözden geçirileceği konuşulurken umarım çok geç kalınmaz.      Sağlık Bakanlığı haftalık vaka sayısı 100 binde 10'un altındaki illerin "düşük", 11-35 arasının "orta", 36-100 arasının "yüksek", 100'ün üstündeki illerin ise "çok yüksek" riskli' sayılacağını açıklamıştı.       Buna göre, mavi düşük riskli, sarı orta riskli, turuncu yüksek riskli, kırmızı çok yüksek riskli illeri temsil ediyor.     Geçtiğimiz hafta sonu bütün yurtta uygulanan kısıtlamasız ilk cumartesi gününde ortaya çıkan korkunç manzara herkesi endişeye sevk etti. Vaka sayıları arttı, çoğu il haritada kızardı.  Yeni tedbirlerin alınması hatta cumartesi günlerinin yeniden yasak hale getirilmesi gündemde.    Doğu Karadeniz’de Artvin’den Samsuna kadar bütün iller Kırmızıda. Bunu sonlandırmalıyız.    Kırmızıdan kurtulmak için herkesin alınan tedbirlere kesinlikle uyması gerekir.  

Bir sene oldu.

  
İnsanoğlunun başına musallat olan COVİD-19 tehlikesinden bahsediyorum.

   
Her gün vefat haberleri alıyoruz.

   
Değerli hemşerilerim tehlike geçmiş değil.

  
Sağlık konusunda en yetkili ve güvenilir kurum Sağlık Bakanlığı ve kurumlarıdır. Siyasileri değil sağlıkçılarımızı dikkate alalım.

   
Sağlık ekiplerimizin uyarılarına harfiyen dikkat edelim.

  
Sağlığımızı tehdit eden Covid-19 için son zamanlarda gerçekten çok gevşedik. Bu gevşeme vaka sayılarını arttırdığı gibi vefat eden sayısını da azaltmıyor.

   
Ne olur uyarıları dikkate alalım.

  
Temizlik Maske ve Sosyal mesafe konusunda çok titiz davranalım. Bu konuda bizleri canları pahasına uyaran sağlık çalışanlarımızı görmüyor musunuz?. Sağlıkçılarımız kendi sağlıklarını hiçe sayarak bizim sağlığımız için günlerce saatlerce bir değil iki üç maske takarak bizlere hizmet veriyor, astronot gibi kıyafetlere saatlerce çalışıyorlar.

   
9 Mart itibariyle yurdumuzda vefat eden insan sayısı 29 bin 160 kişi. Bugüne kadar Türkiye’de 34 Milyon 403 bin 108 kişiye test yapıldı. Kesin sayısını bilmiyorum birçok sağlık çalışanı Prof.Dr. hemşire vs bu hastalıktan vefat etti.

  
En yakınlarımızla uzun süredir görüşemiyoruz. Varsın olsun bir süre daha sabredelim görüşmeyelim ki bu hastalığa bulaşmayalım bulaştırmayalım.

   
Bu süreçte birçok tanıdık, arkadaş ve akrabamızın cenazelerine, taziyelerine gidemedik.

  
Düğünleri, Cenazeleri, toplantıları, toplu arkadaş yemeklerini zaten unuttuk. Bir süre daha sabredelim. Sosyal mesafelere riayet ederek önce kendimizi sonra toplumu düşünerek hareket edelim.

   
Ankara’dan verilen talimatla gevşetilen kararlar tehlikeyi yine hortlattı. Vaka sayısında artışlar olduğu görüldü. Daha önce sınırın altında olan bazı şehirlerde sınırın üzerine çıkıldığı endişesiyle tehlike çanları çalıyor.

  
Alınacak tedbirlerin yeniden gözden geçirileceği konuşulurken umarım çok geç kalınmaz.

    
Sağlık Bakanlığı haftalık vaka sayısı 100 binde 10'un altındaki illerin "düşük", 11-35 arasının "orta", 36-100 arasının "yüksek", 100'ün üstündeki illerin ise "çok yüksek" riskli' sayılacağını açıklamıştı.

     
Buna göre, mavi düşük riskli, sarı orta riskli, turuncu yüksek riskli, kırmızı çok yüksek riskli illeri temsil ediyor.

   
Geçtiğimiz hafta sonu bütün yurtta uygulanan kısıtlamasız ilk cumartesi gününde ortaya çıkan korkunç manzara herkesi endişeye sevk etti. Vaka sayıları arttı, çoğu il haritada kızardı.  Yeni tedbirlerin alınması hatta cumartesi günlerinin yeniden yasak hale getirilmesi gündemde.

  
Doğu Karadeniz’de Artvin’den Samsuna kadar bütün iller Kırmızıda. Bunu sonlandırmalıyız.

  
Kırmızıdan kurtulmak için herkesin alınan tedbirlere kesinlikle uyması gerekir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi