TFF'NİN YENİ BAŞKANINI AÇIKLADI. HAYIRLI OLMAYACAK AMA HAYIRLI OLSUN DİYELİM

Spor 24.05.2022 - 19:06, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1745+ kez okundu.
 

TFF'NİN YENİ BAŞKANINI AÇIKLADI. HAYIRLI OLMAYACAK AMA HAYIRLI OLSUN DİYELİM

Sürpriz isim! TFF'nin yeni başkanını Şansal Büyüka açıkladı TÜRKİYE Futbol Federasyonunun (TFF) 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak olan olağan seçimli genel kurul toplantısı öncesi gazeteci Şansal Büyüka'dan flaş bir iddia geldi. Büyüka, eski Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin başkan seçileceğini ileri sürdü. Nihat Özdemir'in istifası sonrası 16-17 Haziran tarihlerinde olağanüstü seçim kararı alan Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) kimin koltuğa oturacağı merak konusu olurken, henüz resmi olarak aday biri çıkmadı. Vekaleten başkanlığı üstlenen Servet Yardımcı, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop'un ismi başkan adaylığı için geçiyordu. "Mehmet Büyükekşi seçilecek" Deneyimli gazeteci Şansal Büyüka'dan flaş bir iddia geldi. Büyüka, Milliyet'te yer alan yazısında Mehmet Büyükekşi'nin başkan seçileceğini ileri sürdü. Büyüka, "TFF'nin haziran ayında yapılacak genel kurulunda, Mehmet Büyükekşi çok büyük bir ihtimalle başkan seçilecek. Hayırlı bir seçim olacağını düşünmüyorum. Ama biz gene de 'Hayırlı olsun' diyelim" ifadelerini kullandı. Mehmet Büyükekşi kimdir? Eski Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, 1961 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi. Mehmet Büyükekşi, 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Büyükekşi, daha sonra Marmara Üniversitesinde ve İngiltere'de işletme ve İngilizce dil eğitimi aldı. 24 Ekim 2002 tarihinden bu yana Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesi olan Büyükekşi, evli ve üç çocuk babası.   Halen; Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesi Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyesi İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEİK İcra Kurulu Üyesi İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Üyesi B20 Yürütme Kurulu Üyesi Ziylan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmektedir.   Daha önce; Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Üyeliği 5 Yıl (TİM) Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği 8 Yıl (İSO) İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği 6 Yıl (TÜRDEV) Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği TOBB-BİS Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgeleri AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezi AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği Turkish Do&Co Yönetim Kurulu Üyeliği Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Yönetim Kurulu Üyeliği Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanlığı İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Kurumu ve Eğitim Vakfı (TASEV) Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Sürpriz isim! TFF'nin yeni başkanını Şansal Büyüka açıkladı


TÜRKİYE Futbol Federasyonunun (TFF) 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak olan olağan seçimli genel kurul toplantısı öncesi gazeteci Şansal Büyüka'dan flaş bir iddia geldi. Büyüka, eski Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin başkan seçileceğini ileri sürdü.


Nihat Özdemir'in istifası sonrası 16-17 Haziran tarihlerinde olağanüstü seçim kararı alan Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) kimin koltuğa oturacağı merak konusu olurken, henüz resmi olarak aday biri çıkmadı. Vekaleten başkanlığı üstlenen Servet Yardımcı, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop'un ismi başkan adaylığı için geçiyordu.


"Mehmet Büyükekşi seçilecek"


Deneyimli gazeteci Şansal Büyüka'dan flaş bir iddia geldi. Büyüka, Milliyet'te yer alan yazısında Mehmet Büyükekşi'nin başkan seçileceğini ileri sürdü. Büyüka, "TFF'nin haziran ayında yapılacak genel kurulunda, Mehmet Büyükekşi çok büyük bir ihtimalle başkan seçilecek. Hayırlı bir seçim olacağını düşünmüyorum. Ama biz gene de 'Hayırlı olsun' diyelim" ifadelerini kullandı.


Mehmet Büyükekşi kimdir?

Eski Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, 1961 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi. Mehmet Büyükekşi, 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Büyükekşi, daha sonra Marmara Üniversitesinde ve İngiltere'de işletme ve İngilizce dil eğitimi aldı. 24 Ekim 2002 tarihinden bu yana Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesi olan Büyükekşi, evli ve üç çocuk babası.

 

Halen;
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı
Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesi
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi
DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEİK İcra Kurulu Üyesi
İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Üyesi
B20 Yürütme Kurulu Üyesi
Ziylan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmektedir.

 

Daha önce;
Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Üyeliği
5 Yıl (TİM) Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği
8 Yıl (İSO) İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği
6 Yıl (TÜRDEV) Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği
TOBB-BİS Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgeleri AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği
TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezi AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği
Turkish Do&Co Yönetim Kurulu Üyeliği
Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Yönetim Kurulu Üyeliği
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanlığı
İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı
Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Kurumu ve Eğitim Vakfı (TASEV) Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi