TOBB, TİCARET ODALARI, STK'LAR NE İŞE YARAR?

Rize 25.01.2021 - 15:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1685+ kez okundu.
 

TOBB, TİCARET ODALARI, STK'LAR NE İŞE YARAR?

TOBB Ticaret odaları STK’lar ne iş yapar? Ticaret hayatım boyunca kayıtlı bulunduğum ve içerisinde bir dönem Meclis üyeliği yaptığım ve oy istediğimiz Tüccarın “Odalar aidat almaktan ve seçimden seçime oy istemekten başka bir işe yaramaz”eleştirilerine şahit olduğum Ticaret odaları ile alakalı yorum yazma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum. Tüm dünyada ve ülkemizde etkili olan Covid 19 Virüsü nedeniyle bir çok ülkenin ekonomisinde büyük küçülmeler görüldüğü gibi bir çok işletmede iflasın eşiğine gelmiştir.Bu kadar olumsuz tablonun yaşandığı bu dönemde bağlı bulunduğumuz odalar veya sivil toplum örgütlerimiz (TOBB,Müsiad, Tusiad, Askon v.b)ne yapıyor. Şimdi size ne yaptıklarını kısaca özetleyeceğim. TOBB 1 milyon 200 bin den fazla üyesi  bulunan Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Her yıl aidat almaktan veya ücret karşılığı belge vermekten başka hiçbir işe yaramayan bu odalar milyarlarca dolar gelirleriyle lüks içerisinde misafir ağırlamaktan öteye gidememiştir. Türkiye'de hemen hemen her meslek gurubunun bir odası var. Adı üstünde bunlar oda. Oda da ne yapılır. Misafir ağırlanır, sohbet edilir, televizyon seyredilir, yenir içilir. Meslek odalarının da anlamı bizim evimizdeki odalarla aynı. Tek farkı ev halkı evin odaları için aidat ödemez. Sayın oda başkanları da evin odasıyla meslek odaları arasındaki farkı henüz ayırt edememiş olacaklar ki, oraları da evlerinin odası gibi kullanmaya devam ediyorlar.Misafir ağırlamaktan öteye gidemiyorlar. Meslek odalarının bulundukları binalara dikkat ettiniz mi hiç? Özellikle (TOBB)Türkiye odalar borsalar birliğinin.En lüks ofisler en pahalı araçlar, hatta uçaklar ve en lüks seyahatler.Peki bu kadar lüx hangi paralarla sağlanır? Tabii ki bizim paralarımızla.Her yıl sorma ver dedikleri yıllık aidat ve belge paralarıyla Oda başkanı olmak nasıl bir kariyerdir ki, Bakanlardan daha lüx makam arabaları oluyor? Bu adamlar hangi bürokratın daha üstünde bir makama sahiplerdir ki, Cumhurbaşkanının odası gibi lüx odaları binaları oluyor. Madem bizim aidatlarımız bu kadar lüksü karşılıyacak düzeyde, neden insaf edip '' şu aidatları biraz indirelim size fazla geliyor'' demiyorlar. Ya da bu pandemi sürecinde hiç olmazsa 1 yıl aidatalmayalım diyemiyorlar.Kamuoyuna çıkıp zor durumda olan üyeleri için iyileştirme talep etmiyorlar. Kasalarında bulunun milyarlarca doları bu günlerde üyeleri için kullanmıyorlar. Baktığımızda TOBB Oteller yaptırıyor, üniversiteler açıyor, hastaneler açıyor kendi üyesine rakip oluyor.Bu nasıl bir mantıktır. TOBB olarak bir şey yapacaksan çık üyelerin için bir kaç kelam söyle,üyelerimiz zor durumda bu ekonomik çöküntüden kurutacak destek paketleri talep et,Kredilerini ödeyemeyenler için erteleme iste hiç bir şey istememiyorsan kasanda ki milyar dolarları düşük faizle üyelerine ver.Fakat ihtiyacı olana ver. Artık üye aidatı ve seçimden seçime  yüzünüzü gören bu tüccara bir umut ver. Sağlıklı kalın Hayatta kalın   Recep Ali Avcı.

TOBB Ticaret odaları STK’lar ne iş yapar?


Ticaret hayatım boyunca kayıtlı bulunduğum ve içerisinde bir dönem Meclis üyeliği yaptığım ve oy istediğimiz Tüccarın “Odalar aidat almaktan ve seçimden seçime oy istemekten başka bir işe yaramaz”eleştirilerine şahit olduğum Ticaret odaları ile alakalı yorum yazma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum.


Tüm dünyada ve ülkemizde etkili olan Covid 19 Virüsü nedeniyle bir çok ülkenin ekonomisinde büyük küçülmeler görüldüğü gibi bir çok işletmede iflasın eşiğine gelmiştir.Bu kadar olumsuz tablonun yaşandığı bu dönemde bağlı bulunduğumuz odalar veya sivil toplum örgütlerimiz (TOBB,Müsiad, Tusiad, Askon v.b)ne yapıyor.


Şimdi size ne yaptıklarını kısaca özetleyeceğim.


TOBB 1 milyon 200 bin den fazla üyesi  bulunan Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür.


Her yıl aidat almaktan veya ücret karşılığı belge vermekten başka hiçbir işe yaramayan bu odalar milyarlarca dolar gelirleriyle lüks içerisinde misafir ağırlamaktan öteye gidememiştir.


Türkiye'de hemen hemen her meslek gurubunun bir odası var. Adı üstünde bunlar oda. Oda da ne yapılır. Misafir ağırlanır, sohbet edilir, televizyon seyredilir, yenir içilir. Meslek odalarının da anlamı bizim evimizdeki odalarla aynı. Tek farkı ev halkı evin odaları için aidat ödemez. Sayın oda başkanları da evin odasıyla meslek odaları arasındaki farkı henüz ayırt edememiş olacaklar ki, oraları da evlerinin odası gibi kullanmaya devam ediyorlar.Misafir ağırlamaktan öteye gidemiyorlar.


Meslek odalarının bulundukları binalara dikkat ettiniz mi hiç? Özellikle (TOBB)Türkiye odalar borsalar birliğinin.En lüks ofisler en pahalı araçlar, hatta uçaklar ve en lüks seyahatler.Peki bu kadar lüx hangi paralarla sağlanır? Tabii ki bizim paralarımızla.Her yıl sorma ver dedikleri yıllık aidat ve belge paralarıyla


Oda başkanı olmak nasıl bir kariyerdir ki, Bakanlardan daha lüx makam arabaları oluyor? Bu adamlar hangi bürokratın daha üstünde bir makama sahiplerdir ki, Cumhurbaşkanının odası gibi lüx odaları binaları oluyor.


Madem bizim aidatlarımız bu kadar lüksü karşılıyacak düzeyde, neden insaf edip '' şu aidatları biraz indirelim size fazla geliyor'' demiyorlar. Ya da bu pandemi sürecinde hiç olmazsa 1 yıl aidatalmayalım diyemiyorlar.Kamuoyuna çıkıp zor durumda olan üyeleri için iyileştirme talep etmiyorlar. Kasalarında bulunun milyarlarca doları bu günlerde üyeleri için kullanmıyorlar.


Baktığımızda TOBB Oteller yaptırıyor, üniversiteler açıyor, hastaneler açıyor kendi üyesine rakip oluyor.Bu nasıl bir mantıktır.


TOBB olarak bir şey yapacaksan çık üyelerin için bir kaç kelam söyle,üyelerimiz zor durumda bu ekonomik çöküntüden kurutacak destek paketleri talep et,Kredilerini ödeyemeyenler için erteleme iste hiç bir şey istememiyorsan kasanda ki milyar dolarları düşük faizle üyelerine ver.Fakat ihtiyacı olana ver.

Artık üye aidatı ve seçimden seçime  yüzünüzü gören bu tüccara bir umut ver.

Sağlıklı kalın Hayatta kalın

 

Recep Ali Avcı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi