Tokat Belediyesi, 5 bin aileye gıda kolisi, 500 aileye sıcak yemek verecek

TOKAT 12.04.2021 - 19:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2346+ kez okundu.
 

Tokat Belediyesi, 5 bin aileye gıda kolisi, 500 aileye sıcak yemek verecek

TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ramazan ayında 5 bin aileye gıda kolisi dağıtılacağını ve 500 aileye de her gün sıcak yemek verileceğini söyledi. Her yıl ramazan ayında kentin farklı bölgelerinde iftar çadırı kuran Tokat Belediyesi, bu yıl koronavirüs nedeniyle evlere gıda kolisi ve sıcak yemek dağıtacak.   Kentte bulunan 42 mahallede 16 ramazan davulcusu maniler söyleyerek vatandaşları sahura kaldıracak. Ramazan davulcuları belediye binası önünde gösteri yaptı. Daha sonra Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yarın başlayacak olan ramazan ayı hazırlıkları ile ilgili yaptığı açıklamada ramazan ayı boyunca 16 davulcunun mahallelerde maniler söyleyerek davul çalacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 5 bin ihtiyaçlı aileye gıda kolisi dağıtacaklarını, 500 aileye ise her gün evlerine giderek sıcak yemek vereceklerini ifade ederek, "Dünya genelinde devam eden pandemi süreci ne yazık ki ülkemizde de devam etmektedir. Bu da bir çok çalışmayı ve faaliyeti istediğimiz noktada yaptırtmamaktadır. Bu anlamıyla da gönül isterdi ki burada ramazan ayında yapacağımız çalışmaları anlatırken sokak iftarları yapalım, halkımızla ramazan sokaklarında buluşalım. Teravih namazlarında insanlar camilerde olsun. Musiki dinletileri ve gösteriler olsun, sokaklarda caddelerde el ele kol kola gezelim isterdik ama pandemi sürecinden dolayı bütün anlattığımız çalışmaları yapamıyoruz yapamayacağız. Ramazan ayının sembolü olan davulcularımız var. İnsanları sahurda uyandırmak için mahallelerde manilerle çaldıkları davullar zurnalar akla gelir. Yine bu sene de ramazanda bütün mahallelerimizde davulcularımız gezecekler aynı eskisi gibi manilerle davulları çala çala insanları sahura kaldıracaklar. Her ramazan ayında olduğu gibi bu  ayda da ihtiyaçlı insanlara yardıma devam edeceğiz. Şu andaki hedefimiz 5 bin ihtiyaçlı aileye ulaşabilmek. 5 bin ailemize gıda kolimizi Tokat Belediyesi olarak ulaştırmış olacağız. Dağıtımlarımıza başladık. 15 gün içerisinde 5 bin ailemize gıda kolimizi ulaştırmış olacağız. Evinden çıkamayacak hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın yemek yapamayan vatandaşlarımızın, ihtiyaçlı olsun yada olmasın bu şekilde bize ulaşan 500 ailemiz var. Bunlara her ramazan akşamı sıcak yemeğimizi 30 gün boyunca götüreceğiz. Tabi bu 500 ile sınırlı değil bizden talepte bulunan vatandaşlarımıza da yine götüreceğiz" dedi. 

TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ramazan ayında 5 bin aileye gıda kolisi dağıtılacağını ve 500 aileye de her gün sıcak yemek verileceğini söyledi. Her yıl ramazan ayında kentin farklı bölgelerinde iftar çadırı kuran Tokat Belediyesi, bu yıl koronavirüs nedeniyle evlere gıda kolisi ve sıcak yemek dağıtacak.

 

Kentte bulunan 42 mahallede 16 ramazan davulcusu maniler söyleyerek vatandaşları sahura kaldıracak. Ramazan davulcuları belediye binası önünde gösteri yaptı. Daha sonra Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yarın başlayacak olan ramazan ayı hazırlıkları ile ilgili yaptığı açıklamada ramazan ayı boyunca 16 davulcunun mahallelerde maniler söyleyerek davul çalacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 5 bin ihtiyaçlı aileye gıda kolisi dağıtacaklarını, 500 aileye ise her gün evlerine giderek sıcak yemek vereceklerini ifade ederek, "Dünya genelinde devam eden pandemi süreci ne yazık ki ülkemizde de devam etmektedir. Bu da bir çok çalışmayı ve faaliyeti istediğimiz noktada yaptırtmamaktadır. Bu anlamıyla da gönül isterdi ki burada ramazan ayında yapacağımız çalışmaları anlatırken sokak iftarları yapalım, halkımızla ramazan sokaklarında buluşalım. Teravih namazlarında insanlar camilerde olsun. Musiki dinletileri ve gösteriler olsun, sokaklarda caddelerde el ele kol kola gezelim isterdik ama pandemi sürecinden dolayı bütün anlattığımız çalışmaları yapamıyoruz yapamayacağız. Ramazan ayının sembolü olan davulcularımız var. İnsanları sahurda uyandırmak için mahallelerde manilerle çaldıkları davullar zurnalar akla gelir. Yine bu sene de ramazanda bütün mahallelerimizde davulcularımız gezecekler aynı eskisi gibi manilerle davulları çala çala insanları sahura kaldıracaklar. Her ramazan ayında olduğu gibi bu  ayda da ihtiyaçlı insanlara yardıma devam edeceğiz. Şu andaki hedefimiz 5 bin ihtiyaçlı aileye ulaşabilmek. 5 bin ailemize gıda kolimizi Tokat Belediyesi olarak ulaştırmış olacağız. Dağıtımlarımıza başladık. 15 gün içerisinde 5 bin ailemize gıda kolimizi ulaştırmış olacağız. Evinden çıkamayacak hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın yemek yapamayan vatandaşlarımızın, ihtiyaçlı olsun yada olmasın bu şekilde bize ulaşan 500 ailemiz var. Bunlara her ramazan akşamı sıcak yemeğimizi 30 gün boyunca götüreceğiz. Tabi bu 500 ile sınırlı değil bizden talepte bulunan vatandaşlarımıza da yine götüreceğiz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi