Tokat Belediyesi günlük 7 bin maske üretiyor

Karadeniz 01.07.2020 - 15:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2709+ kez okundu.
 

Tokat Belediyesi günlük 7 bin maske üretiyor

TOKAT Belediyesi, koronavirüs salgınında kullanımı zorunlu hale getirilen maskeleri üretmeye devam ediyor. Günlük 7-8 bin civarında üretilebilen maske, belediye personelleri başta olmak üzere, düzenli olarak vatandaşlara dağıtılıyor. Tokat Belediyesi kendi maskesini üretmeye devam ediyor. Tokat Belediyesi Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezleri ile Mahalle Konaklarında görev yapan personellerden oluşan ekip, İbn-i Kemal Mahalle Konağında kurulan üretim bandında günlük 7-8 bin adet maske üretiyor.  Belediye personelleri başta olmak üzere, belediyeye gelen vatandaşlara ve halkın kullanımına yönelik hazırlanan maskeler, hijyenik bir ortamda üretiliyor. Maske üretimi yapılan İbn-i Kemal Mahalle konağında her gün düzenli olarak dezenfeksiyon işlemleri yapılıyor. Maske üretimi yapılan alanda saat başı üretim makinelerinin temizliği özel karışımlarla sağlanıyor, bütün kullanım alanları dezenfektan ile temizleniyor.   '80 BİNE YAKIN MASKE DAĞITIMI YAPTIK'   Salgından korunmanın öncelikli önlemlerinden biri olan maske kullanımında ihtiyacı karşılamak için maske üretimi yapmaya devam ettiklerini belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu; "İbn-i Kemal Mahalle Konağımızı maske üretim yeri olarak belirledik. Konağımızda; Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerimizde görev yapan personellerimiz maske üretmeye devam ediyor. Geldiğimiz noktada; ilimizde de maske kullanma zorunluluğu İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile devam ediyor. Biz de kendi imkânlarımızla kendi ihtiyaçlarımızı karşılama yoluna gittik. Şu an için günlük 7-8 bin arası maske üretiyoruz. Bugüne kadar toplamda 210 bin maske üretimi yaptık. Belediyemize işlemleri için gelen hiçbir vatandaşımızı maskesiz almıyoruz. Maskesi yoksa biz veriyoruz. Ayrıca ekiplerimiz, mahallelerimizde vatandaşlarımıza maske dağıtımı yapmaya devam ediyor. Bugüne kadar; pazar yeri girişlerinde, esnaflarımıza, berber ve kuaför işletmecilerimize ve vatandaşlarımıza 80 bine yakın maske dağıtımı yaptık. Vatandaşlarımızdan maskesiz dışarı çıkmamalarını, çıktıkları takdirde; temizlik, maske ve mesafe kuralına mutlaka uymalarını önemle rica ediyorum'' dedi. 

TOKAT Belediyesi, koronavirüs salgınında kullanımı zorunlu hale getirilen maskeleri üretmeye devam ediyor. Günlük 7-8 bin civarında üretilebilen maske, belediye personelleri başta olmak üzere, düzenli olarak vatandaşlara dağıtılıyor. Tokat Belediyesi kendi maskesini üretmeye devam ediyor. Tokat Belediyesi Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezleri ile Mahalle Konaklarında görev yapan personellerden oluşan ekip, İbn-i Kemal Mahalle Konağında kurulan üretim bandında günlük 7-8 bin adet maske üretiyor.  Belediye personelleri başta olmak üzere, belediyeye gelen vatandaşlara ve halkın kullanımına yönelik hazırlanan maskeler, hijyenik bir ortamda üretiliyor. Maske üretimi yapılan İbn-i Kemal Mahalle konağında her gün düzenli olarak dezenfeksiyon işlemleri yapılıyor. Maske üretimi yapılan alanda saat başı üretim makinelerinin temizliği özel karışımlarla sağlanıyor, bütün kullanım alanları dezenfektan ile temizleniyor.

 

'80 BİNE YAKIN MASKE DAĞITIMI YAPTIK'

 

Salgından korunmanın öncelikli önlemlerinden biri olan maske kullanımında ihtiyacı karşılamak için maske üretimi yapmaya devam ettiklerini belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu; "İbn-i Kemal Mahalle Konağımızı maske üretim yeri olarak belirledik. Konağımızda; Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerimizde görev yapan personellerimiz maske üretmeye devam ediyor. Geldiğimiz noktada; ilimizde de maske kullanma zorunluluğu İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile devam ediyor. Biz de kendi imkânlarımızla kendi ihtiyaçlarımızı karşılama yoluna gittik. Şu an için günlük 7-8 bin arası maske üretiyoruz. Bugüne kadar toplamda 210 bin maske üretimi yaptık. Belediyemize işlemleri için gelen hiçbir vatandaşımızı maskesiz almıyoruz. Maskesi yoksa biz veriyoruz. Ayrıca ekiplerimiz, mahallelerimizde vatandaşlarımıza maske dağıtımı yapmaya devam ediyor. Bugüne kadar; pazar yeri girişlerinde, esnaflarımıza, berber ve kuaför işletmecilerimize ve vatandaşlarımıza 80 bine yakın maske dağıtımı yaptık. Vatandaşlarımızdan maskesiz dışarı çıkmamalarını, çıktıkları takdirde; temizlik, maske ve mesafe kuralına mutlaka uymalarını önemle rica ediyorum'' dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi