Tokat'ta Hanımelleri Üretim Atölyesi kuruluyor

Karadeniz 30.12.2020 - 16:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1897+ kez okundu.
 

Tokat'ta Hanımelleri Üretim Atölyesi kuruluyor

TOKAT Belediyesi tarafından kadınların işgücüne katılımını sağlamak, kalifiye insan işgücü yetiştirilmesi amacıyla Hanımelleri Üretim Atölyesi hayata geçiriliyor. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun projeleri arasında yer alan Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerinin bir üst kademesi olan Hanımelleri Üretim Atölyesi kurulacak.   Tokat'ta yaşayan girişimci el becerisi olan kadınların istihdama katılımını sağlamak, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını gerçekleştirmek amacıyla Bedestenlioğlu Mahallesi'nde bulunan eski İŞKUR binasında kurulacak olan Hanımelleri Üretim Atölyesi alanında incelemelerde bulunan Başkan Eroğlu, e-ticaret satış ağının da kurulacağı müjdesini verdi. Teknik ekibiyle birlikte binada inceleme yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "8 Mart 2015 tarihinde Tokat'ta ilk Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezimizin açılışını yapmıştık. 6 yılda şehrimize dört yeni Hanımeli Merkezi ile iki adet Mahalle Konağı kazandırdık. Bugün ise geldiğimiz noktada artık hanımlarımızın aile bütçesine katkıda bulunmalarını sağlamak, kadınlarımızın işgücüne katılımını artırmak amacıyla yeni bir projemizin yapımına başlıyoruz. Hanımelleri Üretim Atölyelerimiz, gerek makine, teçhizat ve gerekse tecrübe deneyim olarak Hanımeli Merkezlerimizin bir üst aşamasıdır. Atölyemizde el emeği göz nuru ürünler kategorize edilerek, planlanması yapılarak üretilmesi sağlanacaktır. Amacımız kadınlarımızı üretime olan katkılarını daha üst seviyelere çıkartmaktır. Projemizi hayata geçirmek için hem OSB bölgesine hem de şehir merkezine yakınlığı açısından Bedestenlioğlu Mahallemizdeki eski İŞKUR binasını uygun gördük. Gerekli resmi işlemlerimizi tamamladık. Ekiplerimiz binamızda tadilat çalışmalarına başlayacaklar. Ve inşallah Tokat'a, Tokatlı hanım kardeşlerimize güzel bir tesisi daha kazandırmış olacağız. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

TOKAT Belediyesi tarafından kadınların işgücüne katılımını sağlamak, kalifiye insan işgücü yetiştirilmesi amacıyla Hanımelleri Üretim Atölyesi hayata geçiriliyor. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun projeleri arasında yer alan Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerinin bir üst kademesi olan Hanımelleri Üretim Atölyesi kurulacak.

 

Tokat'ta yaşayan girişimci el becerisi olan kadınların istihdama katılımını sağlamak, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını gerçekleştirmek amacıyla Bedestenlioğlu Mahallesi'nde bulunan eski İŞKUR binasında kurulacak olan Hanımelleri Üretim Atölyesi alanında incelemelerde bulunan Başkan Eroğlu, e-ticaret satış ağının da kurulacağı müjdesini verdi. Teknik ekibiyle birlikte binada inceleme yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "8 Mart 2015 tarihinde Tokat'ta ilk Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezimizin açılışını yapmıştık. 6 yılda şehrimize dört yeni Hanımeli Merkezi ile iki adet Mahalle Konağı kazandırdık. Bugün ise geldiğimiz noktada artık hanımlarımızın aile bütçesine katkıda bulunmalarını sağlamak, kadınlarımızın işgücüne katılımını artırmak amacıyla yeni bir projemizin yapımına başlıyoruz. Hanımelleri Üretim Atölyelerimiz, gerek makine, teçhizat ve gerekse tecrübe deneyim olarak Hanımeli Merkezlerimizin bir üst aşamasıdır. Atölyemizde el emeği göz nuru ürünler kategorize edilerek, planlanması yapılarak üretilmesi sağlanacaktır. Amacımız kadınlarımızı üretime olan katkılarını daha üst seviyelere çıkartmaktır. Projemizi hayata geçirmek için hem OSB bölgesine hem de şehir merkezine yakınlığı açısından Bedestenlioğlu Mahallemizdeki eski İŞKUR binasını uygun gördük. Gerekli resmi işlemlerimizi tamamladık. Ekiplerimiz binamızda tadilat çalışmalarına başlayacaklar. Ve inşallah Tokat'a, Tokatlı hanım kardeşlerimize güzel bir tesisi daha kazandırmış olacağız. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi