Tokat'ta hedef 1 milyon ceviz fidanı

TOKAT 20.01.2021 - 10:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2190+ kez okundu.
 

Tokat'ta hedef 1 milyon ceviz fidanı

TOKAT Valisi Ozan Balcı, Almus, Reşadiye ve Niksar ilçelerinde devam eden ceviz fidan dikim çalışmalarını yerinde inceledi.   Vali Balcı hedeflerinin 1 milyon cevizi toprakla buluşturmak olduğunu söyledi.  Tokat Valisi Ozan Balcı beraberindeki heyet ile birlikte Reşadiye ve Niksar ilçelerinde bir dizi incelemelerde bulundu. Vali Balcı, 3 ilçede devam eden ceviz fidan dikim çalışmalarını yerince inceledi. Almus ve Reşadiye Tozanlı Vadilerinin yapılan ceviz fidanı dikim çalışmaları ile bölgenin değerine değer katacağını ifade eden Vali  Balcı, "Yaklaşık 5 bin dönüm alanda 80 bin ceviz fidanı diktik. Kalan yerlerin de projelendirmesini yapıyoruz. Almus Tozanlı Vadisini ve Reşadiye Tozanlı Vadisini ceviz bahçesi haline getireceğiz. Toprağı, çiftçiyi, üreticiyi seviyoruz, tarım ve orman teşkilatı, kaymakamlıklar ve devletin tüm birimleri ile cevizciliğe destek verdik bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz. Bir milyon ceviz projesi hızla devam ediyor. Şuana kadar 520 bin adet ceviz diktik. Bundan sonraki hedefimiz de 500 bin cevizi Tozanlı Vadisiyle buluşturmak" dedi. 

TOKAT Valisi Ozan Balcı, Almus, Reşadiye ve Niksar ilçelerinde devam eden ceviz fidan dikim çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Vali Balcı hedeflerinin 1 milyon cevizi toprakla buluşturmak olduğunu söyledi.  Tokat Valisi Ozan Balcı beraberindeki heyet ile birlikte Reşadiye ve Niksar ilçelerinde bir dizi incelemelerde bulundu. Vali Balcı, 3 ilçede devam eden ceviz fidan dikim çalışmalarını yerince inceledi. Almus ve Reşadiye Tozanlı Vadilerinin yapılan ceviz fidanı dikim çalışmaları ile bölgenin değerine değer katacağını ifade eden Vali  Balcı, "Yaklaşık 5 bin dönüm alanda 80 bin ceviz fidanı diktik. Kalan yerlerin de projelendirmesini yapıyoruz. Almus Tozanlı Vadisini ve Reşadiye Tozanlı Vadisini ceviz bahçesi haline getireceğiz. Toprağı, çiftçiyi, üreticiyi seviyoruz, tarım ve orman teşkilatı, kaymakamlıklar ve devletin tüm birimleri ile cevizciliğe destek verdik bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz. Bir milyon ceviz projesi hızla devam ediyor. Şuana kadar 520 bin adet ceviz diktik. Bundan sonraki hedefimiz de 500 bin cevizi Tozanlı Vadisiyle buluşturmak" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi