Trabzon’a 'Sporcu Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi' inşa ediliyor

Trabzon 28.12.2021 - 10:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2122+ kez okundu.
 

Trabzon’a 'Sporcu Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi' inşa ediliyor

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’nca ilki Ankara’da bulunan Sporcu Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi’nin ikincisi Trabzon’da inşa ediliyor. Türkiye’de ilki Ankara’da bulunan Sporcu Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi’nin ikincisi Trabzon’da inşa ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ortaklığında 11 milyon 840 bin TL bütçeyle yapılan projenin inşaatı ay sonunda bitecek. Son teknolojik aletlerle donatılan merkezde tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra yaz mevsiminde açılışı yapılacak. 'İNŞASI AY SONUNDA BİTECEK' İnşası süren Sporcu Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi’yle ilgili bilgi veren Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, “Merkezimizin inşası bu ay sonunda bitecek. İçindeki cihazlar büyük oranda hazır. Tefrişat malzemeleriyle beraber yaz aylarına doğru orayı aktif hale getireceğiz” dedi.     'SPORCU NERESİ EKSİKSE ORAYI TAMAMLAYACAK' Sporcu Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi’nin Trabzon Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin (TOHM) yanında inşa edildiğini söyleyen Çetiner, "Bu merkezde sporcuların bütün fiziki kapasiteleri ölçümlenerek test edilecek ve sporcuların fiziksel kapasitelerini artırmaya yönelik bilim adamlarınca reçeteler hazırlanacak. Bu projenin içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri fakültemiz var. Projeyi üçlü olarak götürüyoruz. Burada hem ulusal hem de uluslararası anlamda sporcuların fiziksel kapasitelerinin ölçümlemesi yapılarak onların yarışmalarda daha iyi netice almalarını sağlayacak reçeteler hazırlanacak. Aynı zamanda bilimsel araştırmalar ve makaleler yayımlanacak. Bununla birlikte şehri turizmine, ticaretine büyük katkılar sağlayacak. İçerisinde çok teknolojik aletler var. Bunlar sporcunun hızı, kaldırma kuvveti, kol ve ayak kuvveti ölçülecek, sporcunun müsabaka anındaki hareketlerinin analizi yapılacak. Sporcu aslında kendini görecek, neresi eksikse orası tamamlanacak” diye konuştu.   'GELİR GETİRİCİ ÖZELLİĞİ OLACAK' Sporcu sağlığının takip edilerek performansı ölçümünün yapılacağı merkezin, sporcuların yanı sıra kent için de önemli katkısı olacağını söyleyen Çetiner, “Buranın gelir getirici özelliği olacak. Özellikle yurt dışındaki kulüplere, diğer ülkelerin milli takımlarına burayı tanıtan ve pazarlayan stratejiler geliştireceğiz. Kafilenin Trabzon’a geliş uçak biletinden tutun, buradaki gezileri, konaklamaları, restoran harcaması, turistik eşya alımına kadar bir sürü yere girdi sağlayacak” ifadelerini kullandı. 

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’nca ilki Ankara’da bulunan Sporcu Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi’nin ikincisi Trabzon’da inşa ediliyor. Türkiye’de ilki Ankara’da bulunan Sporcu Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi’nin ikincisi Trabzon’da inşa ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ortaklığında 11 milyon 840 bin TL bütçeyle yapılan projenin inşaatı ay sonunda bitecek. Son teknolojik aletlerle donatılan merkezde tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra yaz mevsiminde açılışı yapılacak. 'İNŞASI AY SONUNDA BİTECEK' İnşası süren Sporcu Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi’yle ilgili bilgi veren Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, “Merkezimizin inşası bu ay sonunda bitecek. İçindeki cihazlar büyük oranda hazır. Tefrişat malzemeleriyle beraber yaz aylarına doğru orayı aktif hale getireceğiz” dedi.  

 

'SPORCU NERESİ EKSİKSE ORAYI TAMAMLAYACAK' Sporcu Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi’nin Trabzon Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin (TOHM) yanında inşa edildiğini söyleyen Çetiner, "Bu merkezde sporcuların bütün fiziki kapasiteleri ölçümlenerek test edilecek ve sporcuların fiziksel kapasitelerini artırmaya yönelik bilim adamlarınca reçeteler hazırlanacak. Bu projenin içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri fakültemiz var. Projeyi üçlü olarak götürüyoruz. Burada hem ulusal hem de uluslararası anlamda sporcuların fiziksel kapasitelerinin ölçümlemesi yapılarak onların yarışmalarda daha iyi netice almalarını sağlayacak reçeteler hazırlanacak. Aynı zamanda bilimsel araştırmalar ve makaleler yayımlanacak. Bununla birlikte şehri turizmine, ticaretine büyük katkılar sağlayacak. İçerisinde çok teknolojik aletler var. Bunlar sporcunun hızı, kaldırma kuvveti, kol ve ayak kuvveti ölçülecek, sporcunun müsabaka anındaki hareketlerinin analizi yapılacak. Sporcu aslında kendini görecek, neresi eksikse orası tamamlanacak” diye konuştu.

 

'GELİR GETİRİCİ ÖZELLİĞİ OLACAK' Sporcu sağlığının takip edilerek performansı ölçümünün yapılacağı merkezin, sporcuların yanı sıra kent için de önemli katkısı olacağını söyleyen Çetiner, “Buranın gelir getirici özelliği olacak. Özellikle yurt dışındaki kulüplere, diğer ülkelerin milli takımlarına burayı tanıtan ve pazarlayan stratejiler geliştireceğiz. Kafilenin Trabzon’a geliş uçak biletinden tutun, buradaki gezileri, konaklamaları, restoran harcaması, turistik eşya alımına kadar bir sürü yere girdi sağlayacak” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi