Trabzon'da 23 Nisan’a özel Atatürk Köşkü’nde sergi

Trabzon 23.04.2022 - 13:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2001+ kez okundu.
 

Trabzon'da 23 Nisan’a özel Atatürk Köşkü’nde sergi

 TRABZON’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel Atatürk Köşkü’nde 'Milli Edebiyat Dönemi' fotoğraf sergisi düzenledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a geldiğinde konakladığı Köşk’ün bahçesinde milli edebiyat dönemi sanatçıları ve eserlerini tanıtmak için Avrasya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü tarafından sergi düzenlendi. Serginin açılış programına Avrasya Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Karadeniz Koleji’nin minik öğrencileri de katıldı.   Açılış programında konuşma yapan Avrasya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üyesi Dr. Öğr. Elif Sayar, sergide 1908 Meşrutiyetin ilanı ile 1922 ye kadar olan zaman aralığını baz aldığını belirtti. Sayar, “Bu sergideki amacımız milli edebiyat dönemi sanatçıları ve eserlerini tanıtmak ve sizlerle buluşturmaktır. Eserlere arka plan olan bu güzel kadrajlar Prof. Dr. Mustafa Reşat Sümerkan’a aittir. Kendisi şehir dışında olduğunda bize eşlik edemedi. Kendisine desteği için teşekkür ediyoruz. Fotoğrafların tümü Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz’in çeşitli bölgelerinden kareler oluşuyor. Sergimiz eser-fotoğraf ilişkisi gözetilerek düzenlenmiş olup siz değerli konuklara sunulmuştur” dedi. Sergiye katılan çocuklara fotoğrafların tarihi anlatılarak bilgilendirme yapıldı. Daha sonra çocuklara ay yıldızlı balonlar hediye edilerek yüz ve ellerine boyama gerçekleştirildi.(DHA) FOTOĞRAFLI

 TRABZON’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel Atatürk Köşkü’nde 'Milli Edebiyat Dönemi' fotoğraf sergisi düzenledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a geldiğinde konakladığı Köşk’ün bahçesinde milli edebiyat dönemi sanatçıları ve eserlerini tanıtmak için Avrasya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü tarafından sergi düzenlendi. Serginin açılış programına Avrasya Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Karadeniz Koleji’nin minik öğrencileri de katıldı.

 

Açılış programında konuşma yapan Avrasya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üyesi Dr. Öğr. Elif Sayar, sergide 1908 Meşrutiyetin ilanı ile 1922 ye kadar olan zaman aralığını baz aldığını belirtti. Sayar, “Bu sergideki amacımız milli edebiyat dönemi sanatçıları ve eserlerini tanıtmak ve sizlerle buluşturmaktır. Eserlere arka plan olan bu güzel kadrajlar Prof. Dr. Mustafa Reşat Sümerkan’a aittir. Kendisi şehir dışında olduğunda bize eşlik edemedi. Kendisine desteği için teşekkür ediyoruz. Fotoğrafların tümü Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz’in çeşitli bölgelerinden kareler oluşuyor. Sergimiz eser-fotoğraf ilişkisi gözetilerek düzenlenmiş olup siz değerli konuklara sunulmuştur” dedi. Sergiye katılan çocuklara fotoğrafların tarihi anlatılarak bilgilendirme yapıldı. Daha sonra çocuklara ay yıldızlı balonlar hediye edilerek yüz ve ellerine boyama gerçekleştirildi.(DHA) FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi