Trabzon'da turizm masaya yatırıldı

Trabzon 05.08.2021 - 15:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1974+ kez okundu.
 

Trabzon'da turizm masaya yatırıldı

TRABZON'da Ortahisar Belediyesi tarafından 'Turizm Paydaşları' toplantısı düzenlendi. Turizm sektörü temsilcileri ile yetkililerin fikir alışverişinde bulunduğu toplantıda konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 'Daha profesyonel bir yol haritası belirlemek istiyoruz' dedi.  Trabzon'un merkez ilçesi Ortahisar’da turizm konulu toplantı düzenlendi. Ortahisar Belediyesi’nce düzenlenen ‘Ortahisar Turizm Paydaşları’ toplantısında, belediye olarak turizme yönelik yapılan ve devam edilen çalışmalar anlatıldı. Kurum yetkilileriyle turizm sektörü paydaşlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şehrimizin ekonomisini doğrudan ilgilendiren, son yılların yükselen trendi turizmle ilgili bugüne kadar çok şeyler yapıldı. Bunun yanında günümüzde değişen turizm konseptleri ile şehrimize gelen ziyaretçi profilleri değişti. Şehrimiz, bunların hepsini bir havuzda toplayarak birçok ülke turistine hitap eden bir değerdir. O nedenle bunu ele alıp turizmde payı olan herkesin görüşlerini alıp bundan sonraki döneme ilişkin daha profesyonel bir yol haritası belirlemek için böyle bir toplantı tertip ettik. Önemli bir turizm bölgemizde yangınlar büyük oranda söndürülse de halen devam ediyor. Ülkemize geçmiş olsun” dedi.  Ahmet Metin Genç, konuşmasının ardından yapılan ve çalışmaları devam eden Tünel Akvaryum, Mağmat Boğazı turizm rekreasyon alanı, Yukarı Hisar Arkeolojik kazı alanı, Boztepe seyir platformu ve gezinti yolu gibi projeleri sunum olarak katılımcılara anlattı.   'MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLAMAKTA ZORLANIYORUZ' Sunumun ardından sırayla söz alan katılımcılar, kent turizmine yönelik şikayetlerini dile getirerek öneri ve tavsiyelerde bulundu. Konuşma sırasında söz alan Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Asan, kentte yaz aylarında turizmde büyük artış yaşandığını söyleyerek, “Salgın nedeniyle kentimize gelen turist sayısı 2020’de 688 bine düştü. 2021 yılının ilk 6 ayında ise 325 bin 914 turist ziyaret etmiş. Şehrimizde geceleyen turist sayısı 721 bin. Haziran ayından sonra artış söz konusu. Tesislerimizde ciddi anlamda doluluk var. Dışardan gelen misafirlerimizi ağırlamak için açıkçası zorlanıyoruz” dedi.   'KAÇAK TURİZM FAALİYETİ' TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hasan Volkan Kantarcı da, devam eden restorasyon çalışmalarının tamamlanması, restorasyonu biten bölgelerinse bir an önce ziyaret açılarak turizme kazandırılmasını beklediklerini ifade etti. Kantarcı ayrıca, turizm sektöründe hizmet verenlerin tamamının denetlenmesini ve geçici göçmen statüsünde bulunanların kaçak turizm faaliyetinde bulunmasının engellenmesinin önemli bir kayıp olduğuna değindi. 

TRABZON'da Ortahisar Belediyesi tarafından 'Turizm Paydaşları' toplantısı düzenlendi. Turizm sektörü temsilcileri ile yetkililerin fikir alışverişinde bulunduğu toplantıda konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 'Daha profesyonel bir yol haritası belirlemek istiyoruz' dedi.  Trabzon'un merkez ilçesi Ortahisar’da turizm konulu toplantı düzenlendi. Ortahisar Belediyesi’nce düzenlenen ‘Ortahisar Turizm Paydaşları’ toplantısında, belediye olarak turizme yönelik yapılan ve devam edilen çalışmalar anlatıldı. Kurum yetkilileriyle turizm sektörü paydaşlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şehrimizin ekonomisini doğrudan ilgilendiren, son yılların yükselen trendi turizmle ilgili bugüne kadar çok şeyler yapıldı. Bunun yanında günümüzde değişen turizm konseptleri ile şehrimize gelen ziyaretçi profilleri değişti. Şehrimiz, bunların hepsini bir havuzda toplayarak birçok ülke turistine hitap eden bir değerdir. O nedenle bunu ele alıp turizmde payı olan herkesin görüşlerini alıp bundan sonraki döneme ilişkin daha profesyonel bir yol haritası belirlemek için böyle bir toplantı tertip ettik. Önemli bir turizm bölgemizde yangınlar büyük oranda söndürülse de halen devam ediyor. Ülkemize geçmiş olsun” dedi.  Ahmet Metin Genç, konuşmasının ardından yapılan ve çalışmaları devam eden Tünel Akvaryum, Mağmat Boğazı turizm rekreasyon alanı, Yukarı Hisar Arkeolojik kazı alanı, Boztepe seyir platformu ve gezinti yolu gibi projeleri sunum olarak katılımcılara anlattı.

 

'MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLAMAKTA ZORLANIYORUZ' Sunumun ardından sırayla söz alan katılımcılar, kent turizmine yönelik şikayetlerini dile getirerek öneri ve tavsiyelerde bulundu. Konuşma sırasında söz alan Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Asan, kentte yaz aylarında turizmde büyük artış yaşandığını söyleyerek, “Salgın nedeniyle kentimize gelen turist sayısı 2020’de 688 bine düştü. 2021 yılının ilk 6 ayında ise 325 bin 914 turist ziyaret etmiş. Şehrimizde geceleyen turist sayısı 721 bin. Haziran ayından sonra artış söz konusu. Tesislerimizde ciddi anlamda doluluk var. Dışardan gelen misafirlerimizi ağırlamak için açıkçası zorlanıyoruz” dedi.

 

'KAÇAK TURİZM FAALİYETİ' TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hasan Volkan Kantarcı da, devam eden restorasyon çalışmalarının tamamlanması, restorasyonu biten bölgelerinse bir an önce ziyaret açılarak turizme kazandırılmasını beklediklerini ifade etti. Kantarcı ayrıca, turizm sektöründe hizmet verenlerin tamamının denetlenmesini ve geçici göçmen statüsünde bulunanların kaçak turizm faaliyetinde bulunmasının engellenmesinin önemli bir kayıp olduğuna değindi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi