TÜRKİYE'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK HABER. KARADENİZ'DE ...

Siyaset 19.08.2020 - 19:36, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2282+ kez okundu.
 

TÜRKİYE'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK HABER. KARADENİZ'DE ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklama ile gündemin ilk sırasına oturdu. 'Cuma günü müjdemizi vereceğiz' diyen Erdoğan, bunun neyle ilgili olduğuna söylemedi. Açıklamasının son cümlesindeki 'Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum" sözleri bir ipucu olarak yorumlandı.  Müjde doğalgaz mı? Erdoğan'ın vereceği müjdenin ne olacağına ilişkin bomba iddia Bloomberg'den geldi. Ünlü ekonomi kanalının iddiasına göre Türkiye Karadeniz'de doğalgaz buldu.  iki farklı kaynağa dayandırıldı Konuyla doğrudan ilgilenen iki yetkiliye dayandırılan habere göre, Erdoğan'ın cuma günü 'yeni bir çağ başlatacağını' söylediği müjde Karadeniz'de keşfedilen ve büyük ihtimalle doğalgaz olduğu belirtilen bir enerji kaynağı. Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) ile karşı karşıya gelinen Doğu Akdeniz'de de enerji araştırmaları yapmaya devam edileceğini belirtirken, Cumhurbaşkanlığı ofisi konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti. Türk lirası değer kazandı dolar düştü Erdoğan'ın açıklaması sonrası Türk Lirası, diğer para birimleri karşısında yüzde 2'ye yakın değer kazanırken, dolar/TL paritesi 18.00 itibariyle 7.23, Euro/TL paritesi 8.61 seviyesinde seyrediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklama ile gündemin ilk sırasına oturdu. 'Cuma günü müjdemizi vereceğiz' diyen Erdoğan, bunun neyle ilgili olduğuna söylemedi. Açıklamasının son cümlesindeki 'Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum" sözleri bir ipucu olarak yorumlandı. 


Müjde doğalgaz mı?


Erdoğan'ın vereceği müjdenin ne olacağına ilişkin bomba iddia Bloomberg'den geldi. Ünlü ekonomi kanalının iddiasına göre Türkiye Karadeniz'de doğalgaz buldu. 


iki farklı kaynağa dayandırıldı


Konuyla doğrudan ilgilenen iki yetkiliye dayandırılan habere göre, Erdoğan'ın cuma günü 'yeni bir çağ başlatacağını' söylediği müjde Karadeniz'de keşfedilen ve büyük ihtimalle doğalgaz olduğu belirtilen bir enerji kaynağı.


Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) ile karşı karşıya gelinen Doğu Akdeniz'de de enerji araştırmaları yapmaya devam edileceğini belirtirken, Cumhurbaşkanlığı ofisi konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti.


Türk lirası değer kazandı dolar düştü


Erdoğan'ın açıklaması sonrası Türk Lirası, diğer para birimleri karşısında yüzde 2'ye yakın değer kazanırken, dolar/TL paritesi 18.00 itibariyle 7.23, Euro/TL paritesi 8.61 seviyesinde seyrediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi