TUROYD DOĞU KARADENİZ BÖLGE YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI

Vefat 05.09.2021 - 22:46, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2831+ kez okundu.
 

TUROYD DOĞU KARADENİZ BÖLGE YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI

 TUROYD yönetim kurulu başkanı Alican Aksu başkanlığında BYK başkan, başkan yardımcısı, genel sekreter, il başkanları ve bölgedeki yönetim kurulu üyeleri katılımıyla TUROYD Doğu Karadeniz BYK başkanı Serkan Serdar’ın Zorlu Grand Hotel’de  organize ettiği toplantıda buluştu. Bölgede yaşanan sorunlara ne tür aksiyonlar alınacağıyla dair bilgi paylaşıldı.    Toplantıda ele alınan başlıca konular;  Pandemi döneminde gerekli izinlerini almadan faaliyet gösteren işletme sayısının fazla olması ve düşük fiyat politikası uygulamaları bölgede işini özenle yapmaya çalışan işletmeleri zor duruma düşürmüş olup gerekli denetimlerin daha sıkı bir şekilde yapılarak yeni aksiyonlar alınması sağlanmalıdır.  2021 Turizm sezonlarında güvenli turizm sertifikalı otellerin tercih edildiği ve misafirlerden memnuniyet gözlemlendi.  (TGA)Türkiye Turizm Tanıtım Geliştirme Ajansının faaliyetlerine Bölgenin iç ve dış turizm pazarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalar başlatıldı.  Otelcilik meslek yasası çıkartılarak çalışanların güvence altına alınması sağlanmalı.  Pandemiden sonra Turizm otelcilik okullarına rağbet neredeyse yok denecek kadar azaldı öğrenciler turizmde bir gelecek göremedikleri için artık Turizm bölümlerini seçmiyor bu yıl ki kontenjanlar boş kaldı.  Türkiye genelinde 12 binden fazla seyahat acentası  bulunmakta. Birbiriyle rekabet halinde olan acentaların otellerden istedikleri konaklama talep fiyatları düşük olmasından dolayı işletmecilerin yıllık istenilen satış düzeyi beklenilen rakamların altında kaldı. Pandemi de büyük risk oluşturan bu durumun hazin sonucu günü kurtarma adına yapılan bu çalışmaların seyahat acentalarının bir kısmının kapanmasıyla sonuçlandı.   Bölgede kalifiye personel istihtam sağlanmadığından dolayı bölgede misafirlerin memnuniyetsizliği gözlemlendi. Yıllardır bu sektörde emek veren, işinde profesyoneller hakettikleri  maaşları almadıklarından dolayı sektörde hizmet vermemekte.  Düşük sezonda işletmeciler kira, elektrik, doğalgaz, ssk, maaş gibi bir çok gideri karşılamayacak durumda olacakları için endişe içerisindeler. Devletin verdiği desteklerin bir süre daha devam etmesine ve devam eden borçların yapılandırma çalışmasının yapılması .  Dış pazarda yeni partner acentalar bulunması için işletmelere destek verilmesi gibi konular üzerinde karşılıklı bilgi paylaşıldı.  .  Toplantı sonunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarla istişarelerde bulunularak Bölge turizmi için neler yapılabileceği ile ilgili raporlar hazırlanarak paydaşlar ile paylaşılması kararı alınmıştır.      GÜLDEN DEĞER ÇAKICIER  TUROYD DOĞU KARADENİZ GENEL SEKRETERİ     

 TUROYD yönetim kurulu başkanı Alican Aksu başkanlığında BYK başkan, başkan yardımcısı, genel sekreter, il başkanları ve bölgedeki yönetim kurulu üyeleri katılımıyla TUROYD Doğu Karadeniz BYK başkanı Serkan Serdar’ın Zorlu Grand Hotel’de  organize ettiği toplantıda buluştu. Bölgede yaşanan sorunlara ne tür aksiyonlar alınacağıyla dair bilgi paylaşıldı. 
 

Toplantıda ele alınan başlıca konular; 


Pandemi döneminde gerekli izinlerini almadan faaliyet gösteren işletme sayısının fazla olması ve düşük fiyat politikası uygulamaları bölgede işini özenle yapmaya çalışan işletmeleri zor duruma düşürmüş olup gerekli denetimlerin daha sıkı bir şekilde yapılarak yeni aksiyonlar alınması sağlanmalıdır. 


2021 Turizm sezonlarında güvenli turizm sertifikalı otellerin tercih edildiği ve misafirlerden memnuniyet gözlemlendi. 


(TGA)Türkiye Turizm Tanıtım Geliştirme Ajansının faaliyetlerine Bölgenin iç ve dış turizm pazarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalar başlatıldı. 


Otelcilik meslek yasası çıkartılarak çalışanların güvence altına alınması sağlanmalı. 


Pandemiden sonra Turizm otelcilik okullarına rağbet neredeyse yok denecek kadar azaldı öğrenciler turizmde bir gelecek göremedikleri için artık Turizm bölümlerini seçmiyor bu yıl ki kontenjanlar boş kaldı. 


Türkiye genelinde 12 binden fazla seyahat acentası  bulunmakta. Birbiriyle rekabet halinde olan acentaların otellerden istedikleri konaklama talep fiyatları düşük olmasından dolayı işletmecilerin yıllık istenilen satış düzeyi beklenilen rakamların altında kaldı. Pandemi de büyük risk oluşturan bu durumun hazin sonucu günü kurtarma adına yapılan bu çalışmaların seyahat acentalarının bir kısmının kapanmasıyla sonuçlandı.  


Bölgede kalifiye personel istihtam sağlanmadığından dolayı bölgede misafirlerin memnuniyetsizliği gözlemlendi. Yıllardır bu sektörde emek veren, işinde profesyoneller hakettikleri  maaşları almadıklarından dolayı sektörde hizmet vermemekte. 


Düşük sezonda işletmeciler kira, elektrik, doğalgaz, ssk, maaş gibi bir çok gideri karşılamayacak durumda olacakları için endişe içerisindeler. Devletin verdiği desteklerin bir süre daha devam etmesine ve devam eden borçların yapılandırma çalışmasının yapılması . 


Dış pazarda yeni partner acentalar bulunması için işletmelere destek verilmesi gibi konular üzerinde karşılıklı bilgi paylaşıldı. 

Toplantı sonunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarla istişarelerde bulunularak Bölge turizmi için neler yapılabileceği ile ilgili raporlar hazırlanarak paydaşlar ile paylaşılması kararı alınmıştır. 

 
 

GÜLDEN DEĞER ÇAKICIER 
TUROYD DOĞU KARADENİZ GENEL SEKRETERİ 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi