UZAY PROJESİNİN MUCİDİ RİZELİ

Rize 13.02.2021 - 21:51, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2182+ kez okundu.
 

UZAY PROJESİNİN MUCİDİ RİZELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Uzaya insan gönderilmesi projesinin Baş mimarı Serdar Hüseyin Yıldırım Rizeli bir bürokrat.     Bir süre önce Ankara’da Rizeli bürokratların buluşmasında görüştüğüm Serdar Hüseyin Yıldırım tarafından hazırlanan uydudan çekilen Rize fotoğrafı ilgi görmüştü.  Havacılık ve Uzay Teknolojisi Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanı Rizeli hemşerimiz Serdar Hüseyin Yıldırım’ın katkılarıyla Uydudan ilk kez çekilen 30x40 cm ebadındaki Rize fotoğrafı çok ilgi çekti. Kuşe kâğıda basılan fotoğraf için Rize’de uygun hava şartlarını gözlemlediklerini söyleyen Serdar Hüseyin Yıldırım Yazarımız İsmet Kösoğlu’na da fotoğraftan hediye etmişti. Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir       Aya gidilmesi projesiyle adı gündeme gelen uçak ve uzay mühendisi Serdar Hüseyin Yıldırım, havacılık sektöründe Kombassan’ın Air Alfa’sında ve Top Air’de çalıştı. Ardından DHMİ Genel Müdürü oldu. 20 ayda 4 Bakanla çalıştı. 2019 Yılında Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı oldu.        Rize’nin Fener mahallesinden olan Serdar Hüseyin Yıldırım mesleği gereği 120 ülkeyi de gezen adeta bir seyyah. Kadıköy’de doğan Yıldırım Kadıköy Anadolu Lisesi sonrası İTÜ Uçak Mühendisliğinde eğitim almış.1980 yılında Berlin Teknik Üniversitesine geçiş yaparak Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünden mezun olmuştur.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Uzaya insan gönderilmesi projesinin Baş mimarı Serdar Hüseyin Yıldırım Rizeli bir bürokrat.

   
Bir süre önce Ankara’da Rizeli bürokratların buluşmasında görüştüğüm Serdar Hüseyin Yıldırım tarafından hazırlanan uydudan çekilen Rize fotoğrafı ilgi görmüştü.  Havacılık ve Uzay Teknolojisi Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanı Rizeli hemşerimiz Serdar Hüseyin Yıldırım’ın katkılarıyla Uydudan ilk kez çekilen 30x40 cm ebadındaki Rize fotoğrafı çok ilgi çekti. Kuşe kâğıda basılan fotoğraf için Rize’de uygun hava şartlarını gözlemlediklerini söyleyen Serdar Hüseyin Yıldırım Yazarımız İsmet Kösoğlu’na da fotoğraftan hediye etmişti.


Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir

     
Aya gidilmesi projesiyle adı gündeme gelen uçak ve uzay mühendisi Serdar Hüseyin Yıldırım, havacılık sektöründe Kombassan’ın Air Alfa’sında ve Top Air’de çalıştı. Ardından DHMİ Genel Müdürü oldu. 20 ayda 4 Bakanla çalıştı. 2019 Yılında Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

      
Rize’nin Fener mahallesinden olan Serdar Hüseyin Yıldırım mesleği gereği 120 ülkeyi de gezen adeta bir seyyah. Kadıköy’de doğan Yıldırım Kadıköy Anadolu Lisesi sonrası İTÜ Uçak Mühendisliğinde eğitim almış.1980 yılında Berlin Teknik Üniversitesine geçiş yaparak Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünden mezun olmuştur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi