VALİ ÇEBER'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Eğitim 23.11.2020 - 15:07, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2892+ kez okundu.
 

VALİ ÇEBER'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 Kasım 2020 Öğretmenlik, karşılık beklemeden küçücük yüreklere dokunan merhametli, sevecen, sabırlı, hoşgörülü, fedakâr, anaç, bilgili ve saygılı kocaman bir el; değeri hiçbir maddiyatla ölçülemeyecek bir gönül işidir. Masum gözlerden yayılan sevgi ile daha da güçlenir, dört elle sarılır işine öğretmen. Bir kılavuz gibi yol gösterir, ufuklar açar, cesaretlendirir.  Sevgi, sabır ve fedakârlık göstererek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirler. Onlara iyiliği, adil olmayı, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmayı, vatan millet sevgisini öğretirler. Bu sayede, değişen Dünya şartlarına ayak uydurabilecek, çözüm odaklı, açık fikirli, dinamik ve donanımlı bireyler yetiştirirler. Bizim kültürümüzde öğretmenlerimiz ailemiz gibi çok değerlidir. Anne baba eğitiminin devamı ve en büyük destekçisidir. Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” sözünden yola çıkarak şunu diyebiliriz ki; öğretmenlerimize değer vermiş köklü bir kültüre sahibiz. Değerli öğretmenlerimizin görevlerinde, kendilerine duyulan bu güvene ve sevgiye layık olduklarını en güzel şekilde göstereceklerine olan inancım tamdır. Kutsal olduğu kadar sorumluluğu da ağır olan öğretmenlik mesleğini, içinde bulunduğumuz pandemi şartlarında bile canla başla yapmaya çalışan, şartları zorlayan değerli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.” diyen Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; görevi başında şehit olup aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum. Kemal ÇEBER Rize    ValiSİ

24 Kasım 2020

Öğretmenlik, karşılık beklemeden küçücük yüreklere dokunan merhametli, sevecen, sabırlı, hoşgörülü, fedakâr, anaç, bilgili ve saygılı kocaman bir el; değeri hiçbir maddiyatla ölçülemeyecek bir gönül işidir. Masum gözlerden yayılan sevgi ile daha da güçlenir, dört elle sarılır işine öğretmen. Bir kılavuz gibi yol gösterir, ufuklar açar, cesaretlendirir. 

Sevgi, sabır ve fedakârlık göstererek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirler. Onlara iyiliği, adil olmayı, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmayı, vatan millet sevgisini öğretirler. Bu sayede, değişen Dünya şartlarına ayak uydurabilecek, çözüm odaklı, açık fikirli, dinamik ve donanımlı bireyler yetiştirirler.

Bizim kültürümüzde öğretmenlerimiz ailemiz gibi çok değerlidir. Anne baba eğitiminin devamı ve en büyük destekçisidir. Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” sözünden yola çıkarak şunu diyebiliriz ki; öğretmenlerimize değer vermiş köklü bir kültüre sahibiz. Değerli öğretmenlerimizin görevlerinde, kendilerine duyulan bu güvene ve sevgiye layık olduklarını en güzel şekilde göstereceklerine olan inancım tamdır.

Kutsal olduğu kadar sorumluluğu da ağır olan öğretmenlik mesleğini, içinde bulunduğumuz pandemi şartlarında bile canla başla yapmaya çalışan, şartları zorlayan değerli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.” diyen Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; görevi başında şehit olup aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum.


Kemal ÇEBER
Rize    ValiSİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi