VALİ ÇEBER’DEN ‘RİZE’NİN KURTULUŞU YILDÖNÜMÜ MESAJI

Rize 01.03.2021 - 16:39, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2520+ kez okundu.
 

VALİ ÇEBER’DEN ‘RİZE’NİN KURTULUŞU YILDÖNÜMÜ MESAJI

Ülkemizin ve Karadeniz’in incisi Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü bir kez daha büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.   Bundan yaklaşık bir asır önce 1.Dünya Savaşı sonrası bütün dünya, Ülkemizi bölüp parçalamak ve bu aziz milleti ortadan kaldırmak için kirli planlar kurarak üzerimize yüklediği o yıllarda yurdumuzun dört bir tarafı düşman işgaliyle çevrili durumdaydı.  Bu durum karşısında tüm düşmanlara karşı duran Türk Milleti, her bir ferdiyle mukaddesatı uğrunda destanlaşan mücadelelere imza atmıştır. Her türlü imkandan yoksun olmasına rağmen, sinesindeki iman ve hürriyet sevdasından güç alan Milletimiz düştüğü yerden yeniden ayağa kalkmış, korku ve esaretle tarih sahnesinden silinmek istenen bir milleti; adalet, hürriyet ve istiklalin sancaktarı haline gelmiştir. İstiklal mücadelesi sürecinde tüm Anadolu da olduğu gibi, Rize’mizde Kuvvayi Milliye ruhuyla bir araya gelmiş ve bu mücadelenin bir parçası olmuştur. Tarihi boyunca esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden necip Milletimiz gencinden yaşlısına verdiği bu çetin mücadeleyle vatan toprağımıza göz diken düşmanları mağlup ederek 2 Mart 1918 şehrimizi bağımsızlığına kavuşturmuştur. Türk Milleti, tarih boyunca sürekli hür ve bağımsız olarak yaşamış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından asla vazgeçmemiştir. Milletimize bu mücadele ruhunu veren en önemli unsur;  istiklale ve bağımsızlığa duyduğu özlem ve vatan için şehit olma arzusudur. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören ruh, bugün bizlere bağımsız ve istiklalini kazanmış bir ülkede yaşamak imkânını kazandırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü bir kez daha kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.   Kemal ÇEBER VALİ

Ülkemizin ve Karadeniz’in incisi Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü bir kez daha büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 

Bundan yaklaşık bir asır önce 1.Dünya Savaşı sonrası bütün dünya, Ülkemizi bölüp parçalamak ve bu aziz milleti ortadan kaldırmak için kirli planlar kurarak üzerimize yüklediği o yıllarda yurdumuzun dört bir tarafı düşman işgaliyle çevrili durumdaydı. 


Bu durum karşısında tüm düşmanlara karşı duran Türk Milleti, her bir ferdiyle mukaddesatı uğrunda destanlaşan mücadelelere imza atmıştır. Her türlü imkandan yoksun olmasına rağmen, sinesindeki iman ve hürriyet sevdasından güç alan Milletimiz düştüğü yerden yeniden ayağa kalkmış, korku ve esaretle tarih sahnesinden silinmek istenen bir milleti; adalet, hürriyet ve istiklalin sancaktarı haline gelmiştir.


İstiklal mücadelesi sürecinde tüm Anadolu da olduğu gibi, Rize’mizde Kuvvayi Milliye ruhuyla bir araya gelmiş ve bu mücadelenin bir parçası olmuştur. Tarihi boyunca esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden necip Milletimiz gencinden yaşlısına verdiği bu çetin mücadeleyle vatan toprağımıza göz diken düşmanları mağlup ederek 2 Mart 1918 şehrimizi bağımsızlığına kavuşturmuştur.


Türk Milleti, tarih boyunca sürekli hür ve bağımsız olarak yaşamış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından asla vazgeçmemiştir. Milletimize bu mücadele ruhunu veren en önemli unsur;  istiklale ve bağımsızlığa duyduğu özlem ve vatan için şehit olma arzusudur. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören ruh, bugün bizlere bağımsız ve istiklalini kazanmış bir ülkede yaşamak imkânını kazandırmıştır.


Bu duygu ve düşüncelerle Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü bir kez daha kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Kemal ÇEBER

VALİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi