Vali Masatlı: Çiftçilerimizin gelir seviyesini arttırmayı hedefliyoruz

AMASYA 16.11.2021 - 12:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2295+ kez okundu.
 

Vali Masatlı: Çiftçilerimizin gelir seviyesini arttırmayı hedefliyoruz

AMASYA’nın merkeze bağlı Çiğdemlik köyünde kurulan meyve ve sebze kurutma tesisi, hizmete alındı. Tesisin açılışında konuşan Vali Mustafa Masatlı, “Projeyle çiftçilerimizin gelir seviyesini arttırmayı, elde edilen ürünlerin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesini hedefliyoruz” dedi. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin (OKA) hazırladığı ‘TR83 Bölgesi Kırsalında Atıl Binaların Onarılarak Soğuk Hava Deposu, Kurutma ve Paketleme Tesisine Dönüştürülmesi Projesi’ kapsamında merkeze bağlı Çiğdemlik köyüne kurulan meyve ve sebze kurutma tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Köyde kurulan meyve ve sebze kurutma tesisiyle, çiftçilerin gelir seviyesinin arttırılması hedeflenirken, elde edilen ürünler de katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülecek.   ‘ÇİFTÇİLERİMİZ, BU PROJEDEN MAKSİMUM KAZANIM SAĞLAMALI’   Açılışta konuşan Vali Mustafa Masatlı, Amasya’nın tarımsal örgütlenme ve marka oluşturma konusunda farkındalıklarının arttırılmasını hedeflediklerini belirterek, “Bu projeyle, köyümüzün ve ilimizin katma değerli ürün yetiştiriciliği portföyüne katkı sunulmuş olacak. Bu projeyle çiftçilerimizin gelir seviyesini arttırmayı, elde edilen ürünlerin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesini hedefliyoruz. İnşallah bu projeyle ilimizin tarımsal işleme, kurutma, paketleme ve muhafaza konusunda alt yapı eksikliğini gidereceğiz. Bu güzel projenin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca köylünün işlerini kolaylaştırmak için tesiste soyma makinesi de yer alacak. Bizim soyma makinemiz yoktu. Onu da söyledim ve arkadaşlar hazırlığını yaptı. Çiftçilerimizin bu projeden maksimum kazanım sağlamalarını ve ziyadesiyle faydalanmalarını temenni ediyorum. Bu güzel tesisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. ‘   BU TESİS BİR BAŞLANGIÇ’   Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı da, “Çiğdemlik köyümüze bu şekilde teferruatlı bir tesisin açılması bir başlangıçtır. Önemli olan surda bir gediğin açılmasıdır. Bu manada özellikle başta OKA, DOKAP, Yeşilırmak Havzası Birliği’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

AMASYA’nın merkeze bağlı Çiğdemlik köyünde kurulan meyve ve sebze kurutma tesisi, hizmete alındı. Tesisin açılışında konuşan Vali Mustafa Masatlı, “Projeyle çiftçilerimizin gelir seviyesini arttırmayı, elde edilen ürünlerin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesini hedefliyoruz” dedi. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin (OKA) hazırladığı ‘TR83 Bölgesi Kırsalında Atıl Binaların Onarılarak Soğuk Hava Deposu, Kurutma ve Paketleme Tesisine Dönüştürülmesi Projesi’ kapsamında merkeze bağlı Çiğdemlik köyüne kurulan meyve ve sebze kurutma tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Köyde kurulan meyve ve sebze kurutma tesisiyle, çiftçilerin gelir seviyesinin arttırılması hedeflenirken, elde edilen ürünler de katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülecek.

 

‘ÇİFTÇİLERİMİZ, BU PROJEDEN MAKSİMUM KAZANIM SAĞLAMALI’

 

Açılışta konuşan Vali Mustafa Masatlı, Amasya’nın tarımsal örgütlenme ve marka oluşturma konusunda farkındalıklarının arttırılmasını hedeflediklerini belirterek, “Bu projeyle, köyümüzün ve ilimizin katma değerli ürün yetiştiriciliği portföyüne katkı sunulmuş olacak. Bu projeyle çiftçilerimizin gelir seviyesini arttırmayı, elde edilen ürünlerin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesini hedefliyoruz. İnşallah bu projeyle ilimizin tarımsal işleme, kurutma, paketleme ve muhafaza konusunda alt yapı eksikliğini gidereceğiz. Bu güzel projenin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca köylünün işlerini kolaylaştırmak için tesiste soyma makinesi de yer alacak. Bizim soyma makinemiz yoktu. Onu da söyledim ve arkadaşlar hazırlığını yaptı. Çiftçilerimizin bu projeden maksimum kazanım sağlamalarını ve ziyadesiyle faydalanmalarını temenni ediyorum. Bu güzel tesisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. ‘

 

BU TESİS BİR BAŞLANGIÇ’

 

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı da, “Çiğdemlik köyümüze bu şekilde teferruatlı bir tesisin açılması bir başlangıçtır. Önemli olan surda bir gediğin açılmasıdır. Bu manada özellikle başta OKA, DOKAP, Yeşilırmak Havzası Birliği’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi