VALİLİK: ALINAN KARARLAR TAVSİYE NİTELİĞİNDEDİR

BARTIN 20.02.2021 - 16:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2539+ kez okundu.
 

VALİLİK: ALINAN KARARLAR TAVSİYE NİTELİĞİNDEDİR

VALİLİK: ALINAN KARARLAR TAVSİYE NİTELİĞİNDEDİR   Bartın Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 1 Mart’tan itibaren alınan kararların tavsiye niteliğinde olduğunu bildirdi. 18 Şubat günü toplanan Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararların tavsiye kararları hakkında basın yayın organlarında çıkan haber ve yorumlar üzerine açıklama yapıldığının altı çizilen açıklamada, “Bilindiği gibi illerde bulaşıcı hastalıklar ilgili tedbir kararlarını almak İl Umumi Hıfzıssıhha Meclislerinin yetkisi dahilindedir. İl Pandemi Koordinasyon Kurulları; bu meclise alacakları kararlarda danışmanlık yapan ve tavsiyede bulunan alt kurullardır. Haber ve yorumlara konu olan kurul kararı, İlimizdeki okulların fiziki yapısı, sınıf mevcutları, vaka sayıları ve aşılama durumunun birlikte değerlendirilmesi sonucu alınan tavsiye kararıdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı olmak üzere verilecek talimatlar ve alınacak kararlara göre İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, nihai kararı verecektir” denildi.

VALİLİK: ALINAN KARARLAR TAVSİYE NİTELİĞİNDEDİR

 

Bartın Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 1 Mart’tan itibaren alınan kararların tavsiye niteliğinde olduğunu bildirdi. 18 Şubat günü toplanan Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararların tavsiye kararları hakkında basın yayın organlarında çıkan haber ve yorumlar üzerine açıklama yapıldığının altı çizilen açıklamada, “Bilindiği gibi illerde bulaşıcı hastalıklar ilgili tedbir kararlarını almak İl Umumi Hıfzıssıhha Meclislerinin yetkisi dahilindedir. İl Pandemi Koordinasyon Kurulları; bu meclise alacakları kararlarda danışmanlık yapan ve tavsiyede bulunan alt kurullardır. Haber ve yorumlara konu olan kurul kararı, İlimizdeki okulların fiziki yapısı, sınıf mevcutları, vaka sayıları ve aşılama durumunun birlikte değerlendirilmesi sonucu alınan tavsiye kararıdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı olmak üzere verilecek talimatlar ve alınacak kararlara göre İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, nihai kararı verecektir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi