YAŞ ÇAY DESTEKLEME PRİMİ KİLOGRAM BAŞINA 39 KRŞ OLMALIDIR.

Siyaset 20.12.2021 - 10:54, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2540+ kez okundu.
 

YAŞ ÇAY DESTEKLEME PRİMİ KİLOGRAM BAŞINA 39 KRŞ OLMALIDIR.

YAŞ ÇAY İÇİN ACİLEN GÜBRE DESTEĞİ VERİLMELİDİR.. DESTEKLEME PRİMİ ARTIRILMALI ASGARİ KİLOGRAM BAŞINA 39 KRŞ OLMALIDIR. Gübre fiyatlarında meydana gelen artışlar sonucunda üreticilerimiz çay bahçelerine gübre veremeyecek durumdadırlar . Çay üreticisi bahçesine girmemeyi düşünmektedir. Çünkü bugünkü koşullarda sadece gübre için Çay toplamış olacaktır. Tarım Bakanlığı 2022 yılı Çay da gübre desteğini Dekarına(dönümüne) 8 TL , Yaş Çayda destekleme primini 2016 yılında bu yana artırmayarak 13 krş/Kg. olarak açıklamıştır. İki rakamında komik olduğu ortadadır. Çayda gübre desteği dekar (dönüm) olarak  değil toplanıp satılan çayın kilogramına  göre verilmelidir. Çünkü bölgemizde üreticilere ait çay bahçelerinin  dönümleri azdır . Bu nedenle toplanan çayın kilosuna göre gübre desteği verilmelidir. Yaş çay üreticilerimiz çok ağır bir şekilde mağdur olmuşlar, mağdur edilmişlerdir. Bu nedenle; ACİLEN GÜBRE DESTEĞİ VERİLMELİDİR. Yaş Çay’da  Dönüm başına verilen 8 TL.lik gübre desteği gübre fiyatlarındaki anormal artış karşısında vatandaşın mağdur edilmesini önleyecek şekilde karşılanmalı ve YAŞ ÇAY ÜRETİCİSİNE ACİLEN GÜBRE DESTEĞİ VERİLMELİDİR.  DESTEKLEME BEDELLERİ ARTIRILMALI ÖDEMELER ARTIRILAN BEDELLER ÜZERİNDEN YAPILMALIDIR. Yaş Çayda kilogramda 13 kuruş olarak açıklanan destekleme bedeli ACİLEN 39 kuruşa yükseltilmeli VE 2021 YILI DESTEKLEME BEDELLERİ ARTIRILAN BEDELLER ÜZERİNDEN YAPILMALIDIR. (CHP Çay Kanunu teklifi Madde 11/ Yaş çay alım fiyatı ve ürün destekleme primi (3) Yaş çay destekleme primi, o yıl için belirlenen yaş çay fiyatının  yüzde 10’undan aşağı olmamak üzere 5488 sayılı Tarım Kanununun 19. maddesi hükmü gereğince Cumhurbaşkanınca tespit ve ilan olunur. Kötü yönetimler vatandaşın kaderi değildir. Saltuk Deniz CHP Rize İl Başkanı

YAŞ ÇAY İÇİN ACİLEN GÜBRE DESTEĞİ VERİLMELİDİR..

DESTEKLEME PRİMİ ARTIRILMALI ASGARİ KİLOGRAM BAŞINA 39 KRŞ OLMALIDIR.

Gübre fiyatlarında meydana gelen artışlar sonucunda üreticilerimiz çay bahçelerine gübre veremeyecek durumdadırlar .

Çay üreticisi bahçesine girmemeyi düşünmektedir. Çünkü bugünkü koşullarda sadece gübre için Çay toplamış olacaktır.

Tarım Bakanlığı 2022 yılı Çay da gübre desteğini Dekarına(dönümüne) 8 TL , Yaş Çayda destekleme primini 2016 yılında bu yana artırmayarak 13 krş/Kg. olarak açıklamıştır.

İki rakamında komik olduğu ortadadır.

Çayda gübre desteği dekar (dönüm) olarak  değil toplanıp satılan çayın kilogramına  göre verilmelidir. Çünkü bölgemizde üreticilere ait çay bahçelerinin  dönümleri azdır . Bu nedenle toplanan çayın kilosuna göre gübre desteği verilmelidir.
Yaş çay üreticilerimiz çok ağır bir şekilde mağdur olmuşlar, mağdur edilmişlerdir.

Bu nedenle;

ACİLEN GÜBRE DESTEĞİ VERİLMELİDİR.

Yaş Çay’da  Dönüm başına verilen 8 TL.lik gübre desteği gübre fiyatlarındaki anormal artış karşısında vatandaşın mağdur edilmesini önleyecek şekilde karşılanmalı ve YAŞ ÇAY ÜRETİCİSİNE ACİLEN GÜBRE DESTEĞİ VERİLMELİDİR.  DESTEKLEME BEDELLERİ ARTIRILMALI ÖDEMELER ARTIRILAN BEDELLER ÜZERİNDEN YAPILMALIDIR.

Yaş Çayda kilogramda 13 kuruş olarak açıklanan destekleme bedeli ACİLEN 39 kuruşa yükseltilmeli VE 2021 YILI DESTEKLEME BEDELLERİ ARTIRILAN BEDELLER ÜZERİNDEN YAPILMALIDIR.

(CHP Çay Kanunu teklifi

Madde 11/ Yaş çay alım fiyatı ve ürün destekleme primi

(3) Yaş çay destekleme primi, o yıl için belirlenen yaş çay fiyatının  yüzde 10’undan aşağı olmamak üzere 5488 sayılı Tarım Kanununun 19. maddesi hükmü gereğince Cumhurbaşkanınca tespit ve ilan olunur.
Kötü yönetimler vatandaşın kaderi değildir.


Saltuk Deniz
CHP Rize İl Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi