YAŞ ÇAY FIYATI İLE İLGİLİ OLUMSUZ ALGILAR YAPILIYOR.

Rize (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.04.2020 - 20:39, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2513+ kez okundu.
 

YAŞ ÇAY FIYATI İLE İLGİLİ OLUMSUZ ALGILAR YAPILIYOR.

Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan yaş çay kampanya döneminde her şeyin çok güzel olacağını söyledi   Rize Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan,  Mayıs ayında başlayacak olan yaş çay alımları ve taban fiyatla ilgili olumsuz algı operasyonlarının yapıldığını belirterek, “Bu algılar tamamen asılsızdır. Çaykur ve Özel sektör yaş çay alımını sonuna kadar yapacak. Ayrıca özel sektörde devletin verdiği taban fiyattın altında düşük fiyattan çay almayacak.  Gürcistan’dan gelen işçiler olmayacağı için 5-6 milyon TL’ de yurt dışına gitmeyecek.  Her şeyi kendimiz yapacağız. Güzel ve verimli bir kampanya dönemi geçireceğiz” dedi.   Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yeni yaş çay kampanya için önemli açıklamalarda bulunup üreticinin her konuda rahat olmasını istedi. Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle Yaş çay kampanyası ile ilgili olumsuz olarak bazı algı operasyonlarının yapıldığını ve bunların tamamen asılsız olduğunun altını çizen Erdoğan  “Öncelikle şunun iyi bilinmesini istiyorum. Hem Çaykur hem de özel sektör yaş çay alımı yapacak.  Şunu açık ve net olarak söylüyorum.  Çay bahçelerine Gürcistan’dan gelen işçiler girmeyecek. İzdiham olmayacak. Ayrıca hiçbir şekilde yaş çaya düşük fiyat da olmayacak. Bunula da çok verimli bir sezon geçireceğiz. Gürcü işçilerin çay toplamasıyla yurt dışına giden 5-6 milyon TL gitmeyecek. Türkiye de kalacak. Tüm bunlarla beraber bizim yapmamız gereken tek şey biraz daha gayretli olup çay hasadına erken başlamak. Çay bizim ve biz bunun her şeyini yapabiliriz. Bununla da başta üreticilerimiz kendilerine olmak üzere bölge ve ülke ekonomisine de çok büyük fayda sağlayacak.” Dedi. Rize Çay üreticisinin her konuda rahat olmasını isteyen Rize Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan,  “Aslı olmayan tamamen yalan haberlere kimse inanmasın. Yeni yaş çay kampanya dönemi için başta Çaykur olmak üzere borsamız ve özel sektör çay fabrikaları gerekli önlemleri alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kampanya süresi uzun olacak. Üreticilerimizden de erkenden çay tarlasına girmelerini istiyoruz. Devletimiz yaş çay fiyatını belirleyecek.  Bu taban fiyat neyse alımlarda bununa göre yapılacak. Herkes üzerine düşen görevi yapacak.  Daha kenetlendik ve bununla da çok daha güzel bir yaş çay sezonu geçireceğiz. Dikkat etmemiz gereken ise tarlaya ve alım evine gittiğimizde aramızdaki sosyal mesafeyi koruyacağız. Borsa olarak biz bu konu dada çalışma yapıyoruz. Tarladan alım evine ve çay fabrikalarına kadar kendimize nasıl koruyacağız. Bu konu da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Diye konuştu.

Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan yaş çay kampanya döneminde her şeyin çok güzel olacağını söyledi

 

Rize Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan,  Mayıs ayında başlayacak olan yaş çay alımları ve taban fiyatla ilgili olumsuz algı operasyonlarının yapıldığını belirterek, “Bu algılar tamamen asılsızdır. Çaykur ve Özel sektör yaş çay alımını sonuna kadar yapacak. Ayrıca özel sektörde devletin verdiği taban fiyattın altında düşük fiyattan çay almayacak.  Gürcistan’dan gelen işçiler olmayacağı için 5-6 milyon TL’ de yurt dışına gitmeyecek.  Her şeyi kendimiz yapacağız. Güzel ve verimli bir kampanya dönemi geçireceğiz” dedi.

 

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yeni yaş çay kampanya için önemli açıklamalarda bulunup üreticinin her konuda rahat olmasını istedi. Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle Yaş çay kampanyası ile ilgili olumsuz olarak bazı algı operasyonlarının yapıldığını ve bunların tamamen asılsız olduğunun altını çizen Erdoğan  “Öncelikle şunun iyi bilinmesini istiyorum. Hem Çaykur hem de özel sektör yaş çay alımı yapacak.  Şunu açık ve net olarak söylüyorum.  Çay bahçelerine Gürcistan’dan gelen işçiler girmeyecek. İzdiham olmayacak. Ayrıca hiçbir şekilde yaş çaya düşük fiyat da olmayacak. Bunula da çok verimli bir sezon geçireceğiz. Gürcü işçilerin çay toplamasıyla yurt dışına giden 5-6 milyon TL gitmeyecek. Türkiye de kalacak. Tüm bunlarla beraber bizim yapmamız gereken tek şey biraz daha gayretli olup çay hasadına erken başlamak. Çay bizim ve biz bunun her şeyini yapabiliriz. Bununla da başta üreticilerimiz kendilerine olmak üzere bölge ve ülke ekonomisine de çok büyük fayda sağlayacak.” Dedi. Rize Çay üreticisinin her konuda rahat olmasını isteyen Rize Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan,  “Aslı olmayan tamamen yalan haberlere kimse inanmasın. Yeni yaş çay kampanya dönemi için başta Çaykur olmak üzere borsamız ve özel sektör çay fabrikaları gerekli önlemleri alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kampanya süresi uzun olacak. Üreticilerimizden de erkenden çay tarlasına girmelerini istiyoruz. Devletimiz yaş çay fiyatını belirleyecek.  Bu taban fiyat neyse alımlarda bununa göre yapılacak. Herkes üzerine düşen görevi yapacak.  Daha kenetlendik ve bununla da çok daha güzel bir yaş çay sezonu geçireceğiz. Dikkat etmemiz gereken ise tarlaya ve alım evine gittiğimizde aramızdaki sosyal mesafeyi koruyacağız. Borsa olarak biz bu konu dada çalışma yapıyoruz. Tarladan alım evine ve çay fabrikalarına kadar kendimize nasıl koruyacağız. Bu konu da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi