YENİ YILDA VERGİ VE CEZALAR ZAMLANDI.İŞTE RAKAMLAR

Ekonomi 03.11.2020 - 15:20, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2972+ kez okundu.
 

YENİ YILDA VERGİ VE CEZALAR ZAMLANDI.İŞTE RAKAMLAR

Yeni yılın sabahına yüzde 9.11'lik vergi, ceza ve harç zamlarıyla uyanacağız. 1 Ocak 2021'den itibaren devletin halktan topladığı vergi ve harçlarla başta trafik cezası olmak üzere her türlü para cezaları yüzde 9.11 oranında artacak.   Yeni yılda yapılacak amlar yüzde 9.11 olarak belirlenirken hükümet memurlarla memur emeklilerinin maaş ve aylıklarına yıl başında yüzde 3, temmuz ayında yüzde 3 olmak üzere toplamda yüzde 6.1 zam yapacak. Özel sektörde çalışan milyonlarca işçi ise kriz ve pandemi gerekçesiyle önümüzdeki yıl yine zamsız bırakılacak. Çalışan dar gelirli kesim yeni yıla da yeni yüklerle başlayacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yurt İçi Üretici Fiyatlarının ekim ayı itibariyle 12 aylık ortalamasını yüzde 9.11 olarak açıkladı. Yeniden değerleme oranı (YDO) olarak kabul edilen bu oran devletin maktu vergi ve cezaları ile parasal limitlerinin yıl başından itibaren artacağı düzeyi ifade ediyor. CEP TELEFONUNA 167 TL ZAM YDO oranlarının hesaplandığı şekilde uygulanmasına, oranların artırılarak ya da indirimli uygulanıp uygulanmayacağına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karar verecek. Geçen yıl bir tek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranı yarıya indirilmişti. Bu yıl YDO'nun aynı şekilde uygulanması halinde yolcu beraberinde yurt dışından getirilen cep telefonları için bin 839 lira yerine 2 bin 6 lira harç ödenecek. Ehliyet harçları da yüzde 9.11 artışla A sınıfı için 271 liraya, B sınıfı 820 liraya, 6 aylık pasaport harcı 227 liraya, 1 yıllık pasaportlar 331, 3 yıllık pasaportlar 770 liraya çıkacak. Tapu harcı da 381 lira olacak .

Yeni yılın sabahına yüzde 9.11'lik vergi, ceza ve harç zamlarıyla uyanacağız. 1 Ocak 2021'den itibaren devletin halktan topladığı vergi ve harçlarla başta trafik cezası olmak üzere her türlü para cezaları yüzde 9.11 oranında artacak.
 

Yeni yılda yapılacak amlar yüzde 9.11 olarak belirlenirken hükümet memurlarla memur emeklilerinin maaş ve aylıklarına yıl başında yüzde 3, temmuz ayında yüzde 3 olmak üzere toplamda yüzde 6.1 zam yapacak.


Özel sektörde çalışan milyonlarca işçi ise kriz ve pandemi gerekçesiyle önümüzdeki yıl yine zamsız bırakılacak. Çalışan dar gelirli kesim yeni yıla da yeni yüklerle başlayacak.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yurt İçi Üretici Fiyatlarının ekim ayı itibariyle 12 aylık ortalamasını yüzde 9.11 olarak açıkladı. Yeniden değerleme oranı (YDO) olarak kabul edilen bu oran devletin maktu vergi ve cezaları ile parasal limitlerinin yıl başından itibaren artacağı düzeyi ifade ediyor.

CEP TELEFONUNA 167 TL ZAM


YDO oranlarının hesaplandığı şekilde uygulanmasına, oranların artırılarak ya da indirimli uygulanıp uygulanmayacağına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karar verecek. Geçen yıl bir tek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranı yarıya indirilmişti.


Bu yıl YDO'nun aynı şekilde uygulanması halinde yolcu beraberinde yurt dışından getirilen cep telefonları için bin 839 lira yerine 2 bin 6 lira harç ödenecek.


Ehliyet harçları da yüzde 9.11 artışla A sınıfı için 271 liraya, B sınıfı 820 liraya, 6 aylık pasaport harcı 227 liraya, 1 yıllık pasaportlar 331, 3 yıllık pasaportlar 770 liraya çıkacak. Tapu harcı da 381 lira olacak

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi