YSK Kararı Belediye MHP’den Saadet Partisi’ne geçti!

Siyaset 10.04.2019 - 18:54, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1651+ kez okundu.
 

YSK Kararı Belediye MHP’den Saadet Partisi’ne geçti!

Son dakika: Adana, Kozan’da belediye MHP’den Saadet Partisi’ne geçti!   Adana’nın Kozan İlçesi’nde 31 Mart’ta yapılan seçimlerde en yüksek oyu alarak belediye başkanlığını kazandığı bildirilen ancak daha sonra yapılan itiraz üzerine sabıka kaydının seçim tarihinde silinmemiş olması nedeniyle başkanlığı iptal edilen MHP adayı Nihat Atlı’nın yerine, seçimde ikinci en çok oyu alan Saadet Partisi adayı Kazım Özgan Yüksek seçim Kurulu tarafından belediye başkanlığına getirildi. Saadet Partisi (SP), resmi olmayan sonuçlara göre, MHP'den Kozan Belediye Başkanı seçilen Nihat Atlı'nın, belediye başkanı seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesiyle İlçe Seçim Kuraulu'na başvurdu. Bu başvuru reddedilince, SP, İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu. İl Seçim Kurulunca yapılan değerlendirmede, oyların yüzde 39,99'unu alarak seçilen Atlı'nın, belediye başkan adaylarının ilan edildiği tarihte ve seçimin yapıldığı 31 Mart'ta seçilmeye engel mahkumiyet kararının adli sicil arşiv kaydında mevcut olduğu belirlendi. Nihat Atlı'nın yasaklanmış hakların geri bırakılması kararının 4 Nisan 2019 tarihli olduğu, bu karanın Atlı'ya 31 Mart'taki seçimlere katılma hakkı vermediği, bu kararın kesinleştiği 5 Nisan tarihinden sonra yapılacak seçimlere katılma hakkı tanıdığı vurgulandı. Bu nedenle Nihat Atlı'nın başkanlığını düşüren İl Seçim Kurulu kararında şöyle denilmişti: “Kozan Belediye Başkan aday listelerinin ilan edildiği seçim takvimi sürecinde Saadet Partisi tarafından  Nihat Atlı'nın seçilme yeterliliğine itiraz edilmediği anlaşıldığından 5393 sayılı yasanın 45'inci maddesi uyarınca idari makamlarca çözülmek suretiyle belediye meclisince doldurulmasına, Yüksek Seçim Kurulu'na itirazı olanaklı olmak üzere karar verildi.”   Yüksek Seçim Kurulu ise bugün aldığı kararda Kozan Belediye Başkanlığı'nın 2. En çok oyu alan Saadet Partisi Adayı Kazım Özgan'a verilmesini kararlaştırdı. Saadet Adayı Kazım Özgan seçimde yüzde 25.80, İYİ Parti Adayı Musa Öztürk ise 23.05 oy almıştı.   Geçmişte karıştığı cinayet, kız kaçırma, alıkoyma gibi suçlar nedeniyle adli sicil kaydı seçim sırasına kadar düşürülmemiş olan Nihat Atlı, seçimler sırasında Millet İttifakını kastederek “Analarını belleyeceğiz” şeklindeki söylemleri kamuoyunda çok tepki çekmişti.   Mehmet SERBES/Sözcü

Son dakika: Adana, Kozan’da belediye MHP’den Saadet Partisi’ne geçti!
 

Adana’nın Kozan İlçesi’nde 31 Mart’ta yapılan seçimlerde en yüksek oyu alarak belediye başkanlığını kazandığı bildirilen ancak daha sonra yapılan itiraz üzerine sabıka kaydının seçim tarihinde silinmemiş olması nedeniyle başkanlığı iptal edilen MHP adayı Nihat Atlı’nın yerine, seçimde ikinci en çok oyu alan Saadet Partisi adayı Kazım Özgan Yüksek seçim Kurulu tarafından belediye başkanlığına getirildi.


Saadet Partisi (SP), resmi olmayan sonuçlara göre, MHP'den Kozan Belediye Başkanı seçilen Nihat Atlı'nın, belediye başkanı seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesiyle İlçe Seçim Kuraulu'na başvurdu. Bu başvuru reddedilince, SP, İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu. İl Seçim Kurulunca yapılan değerlendirmede, oyların yüzde 39,99'unu alarak seçilen Atlı'nın, belediye başkan adaylarının ilan edildiği tarihte ve seçimin yapıldığı 31 Mart'ta seçilmeye engel mahkumiyet kararının adli sicil arşiv kaydında mevcut olduğu belirlendi.


Nihat Atlı'nın yasaklanmış hakların geri bırakılması kararının 4 Nisan 2019 tarihli olduğu, bu karanın Atlı'ya 31 Mart'taki seçimlere katılma hakkı vermediği, bu kararın kesinleştiği 5 Nisan tarihinden sonra yapılacak seçimlere katılma hakkı tanıdığı vurgulandı. Bu nedenle Nihat Atlı'nın başkanlığını düşüren İl Seçim Kurulu kararında şöyle denilmişti:


“Kozan Belediye Başkan aday listelerinin ilan edildiği seçim takvimi sürecinde Saadet Partisi tarafından  Nihat Atlı'nın seçilme yeterliliğine itiraz edilmediği anlaşıldığından 5393 sayılı yasanın 45'inci maddesi uyarınca idari makamlarca çözülmek suretiyle belediye meclisince doldurulmasına, Yüksek Seçim Kurulu'na itirazı olanaklı olmak üzere karar verildi.”

 

Yüksek Seçim Kurulu ise bugün aldığı kararda Kozan Belediye Başkanlığı'nın 2. En çok oyu alan Saadet Partisi Adayı Kazım Özgan'a verilmesini kararlaştırdı. Saadet Adayı Kazım Özgan seçimde yüzde 25.80, İYİ Parti Adayı Musa Öztürk ise 23.05 oy almıştı.
 

Geçmişte karıştığı cinayet, kız kaçırma, alıkoyma gibi suçlar nedeniyle adli sicil kaydı seçim sırasına kadar düşürülmemiş olan Nihat Atlı, seçimler sırasında Millet İttifakını kastederek “Analarını belleyeceğiz” şeklindeki söylemleri kamuoyunda çok tepki çekmişti.

 

Mehmet SERBES/Sözcü
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi