Zile'de engelli olimpiyatı düzenlendi

TOKAT 19.09.2022 - 13:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2753+ kez okundu.
 

Zile'de engelli olimpiyatı düzenlendi

TOKAT'ın Zile ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen engelli olimpiyatına 55 engelli katıldı. Yarışmada renkli görüntüler ortaya çıktı.  Zile ilçe stadyumunda  düzenlenen etkinlik İstiklal Marşı’nın okunması ve olimpiyat meşalesinin yakılması ile başladı.   Program, manuel ve akülü sandalyede 100 metre, yumurta taşıma, yoğurt yeme gibi çeşitli yarışlarla tamamlandı. Açılış konuşmasını yapan Engellilere Meslek Kazandırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil İçcan, "Sizler gibi biz koşamayacağız, sizler gibi hızlı hareket edemeyeceğiz. Ama bizler de mücadele yapıyoruz. Hırsımız var, azmimiz var. Daha önemlisi, yaşamak için savaşıyoruz. Öncelikle kendi kendimizle savaşıyoruz. Dışarı çıkıyoruz insanlarla savaşıyoruz. Yolda yürürken arabalarla savaşıyoruz. Yemek yerken, su içerken savaşıyoruz. Kısaca 24 saat savaşıyoruz. Bu sene 2'ncisini düzenlediğimiz olimpiyat etkinliğimizde 55 engelli kardeşimiz yarışacak. Engelli kardeşlerimiz 1 aydır bu yarışma için hazırlandılar. Evlerinde çuval yarışı, yumurta yarışı yapıp gece gündüz çalışarak hazırlandılar" dedi. Yarışlara katılan tüm engellilere yarışlar sonunda ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 

TOKAT'ın Zile ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen engelli olimpiyatına 55 engelli katıldı. Yarışmada renkli görüntüler ortaya çıktı.  Zile ilçe stadyumunda  düzenlenen etkinlik İstiklal Marşı’nın okunması ve olimpiyat meşalesinin yakılması ile başladı.

 

Program, manuel ve akülü sandalyede 100 metre, yumurta taşıma, yoğurt yeme gibi çeşitli yarışlarla tamamlandı. Açılış konuşmasını yapan Engellilere Meslek Kazandırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil İçcan, "Sizler gibi biz koşamayacağız, sizler gibi hızlı hareket edemeyeceğiz. Ama bizler de mücadele yapıyoruz. Hırsımız var, azmimiz var. Daha önemlisi, yaşamak için savaşıyoruz. Öncelikle kendi kendimizle savaşıyoruz. Dışarı çıkıyoruz insanlarla savaşıyoruz. Yolda yürürken arabalarla savaşıyoruz. Yemek yerken, su içerken savaşıyoruz. Kısaca 24 saat savaşıyoruz. Bu sene 2'ncisini düzenlediğimiz olimpiyat etkinliğimizde 55 engelli kardeşimiz yarışacak. Engelli kardeşlerimiz 1 aydır bu yarışma için hazırlandılar. Evlerinde çuval yarışı, yumurta yarışı yapıp gece gündüz çalışarak hazırlandılar" dedi. Yarışlara katılan tüm engellilere yarışlar sonunda ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi