Zonguldak'ta kent girişlerinde jandarmanın denetimleri arttı

Karadeniz 12.11.2020 - 15:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1926+ kez okundu.
 

Zonguldak'ta kent girişlerinde jandarmanın denetimleri arttı

 ZONGULDAK'ta jandarma ekipleri, artan koronavirüs vakaları üzerine kent giriş-çıkışlarındaki denetimlerini sürdürüyor. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar doğrultusunda, il dışı kaynaklı olan vaka sayılarında yükseliş gözlenmesi üzerine kent girişlerinde HES kodu sorgulaması yapılarak risksiz olanların girişlerine müsaade edilmesine karar verildi. Kararda ayrıca risk saptanan kişilerin ise idari para cezası uygulanarak belirlenen Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında izole edilmesi kararlaştırıldı. Jandarma ekipleri de bu tedbirler kapsamında il sınırlarında denetimler gerçekleştirilerek vatandaşların kurallara uyup uymadığını kontrol ediyor.   DÜZCE SINIRINDA JANDARMA DENETİM YAPTI Zonguldak-Düzce sınırının Alaplı kesiminde jandarma ekipleri, kente giriş yapan araçlardaki sürücü ve yolcuların HES kontrollerini yaptı. Ateş ölçümü yapan ekipler, tedbirlere uyulması konusunda sürücüleri uyarıyor. HES kodu sorgulaması yapan ekipler, kural ihlalinde bulunanlar hakkında ise adli işlem yaparak 14 gün süreyle belirlenen yurtta izole edilmesini sağlıyor. Ekiplerin, il sınırlarında yaptığı denetimlerin süreceği belirtildi.   VATANDAŞLAR KONTROLLERİN SÜRMESİNİ İSTİYOR Vatandaşlar ise yapılan kontrollerden memnun olduklarını söyledi. Düzce'den Alaplı ilçesine giden Emre Aydın, herkesin tedbirlere uyması gerektiğini ifade ederek, "Güzel bir uygulama. HES kodundan kontrol ediliyor. Biraz da halkımızda sorumsuzluk var. Evde karantinada olması gerekirken dışarı çıkıyor. Bu denetimlerin daha da sıklaşması gerekiyor" dedi.

 ZONGULDAK'ta jandarma ekipleri, artan koronavirüs vakaları üzerine kent giriş-çıkışlarındaki denetimlerini sürdürüyor. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar doğrultusunda, il dışı kaynaklı olan vaka sayılarında yükseliş gözlenmesi üzerine kent girişlerinde HES kodu sorgulaması yapılarak risksiz olanların girişlerine müsaade edilmesine karar verildi. Kararda ayrıca risk saptanan kişilerin ise idari para cezası uygulanarak belirlenen Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında izole edilmesi kararlaştırıldı. Jandarma ekipleri de bu tedbirler kapsamında il sınırlarında denetimler gerçekleştirilerek vatandaşların kurallara uyup uymadığını kontrol ediyor.

 

DÜZCE SINIRINDA JANDARMA DENETİM YAPTI Zonguldak-Düzce sınırının Alaplı kesiminde jandarma ekipleri, kente giriş yapan araçlardaki sürücü ve yolcuların HES kontrollerini yaptı. Ateş ölçümü yapan ekipler, tedbirlere uyulması konusunda sürücüleri uyarıyor. HES kodu sorgulaması yapan ekipler, kural ihlalinde bulunanlar hakkında ise adli işlem yaparak 14 gün süreyle belirlenen yurtta izole edilmesini sağlıyor. Ekiplerin, il sınırlarında yaptığı denetimlerin süreceği belirtildi.

 

VATANDAŞLAR KONTROLLERİN SÜRMESİNİ İSTİYOR Vatandaşlar ise yapılan kontrollerden memnun olduklarını söyledi. Düzce'den Alaplı ilçesine giden Emre Aydın, herkesin tedbirlere uyması gerektiğini ifade ederek, "Güzel bir uygulama. HES kodundan kontrol ediliyor. Biraz da halkımızda sorumsuzluk var. Evde karantinada olması gerekirken dışarı çıkıyor. Bu denetimlerin daha da sıklaşması gerekiyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi