Trabzon’da, ‘Doğal afet yönetimine güncel yaklaşımlar’ paneli

Trabzon (DHA) - | 14.12.2022 - 20:30, Güncelleme: 14.12.2022 - 21:03 2812+ kez okundu.
 

Trabzon’da, ‘Doğal afet yönetimine güncel yaklaşımlar’ paneli

Trabzon’da, ‘Doğal afet yönetimine güncel yaklaşımlar’ paneli
TRABZON’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi başkanlığında ‘Doğu Karadeniz Özelinde Doğal Afet Yönetimine Güncel Yaklaşımlar’ paneli düzenlendi. KTÜ Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi önderliğinde Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde ‘Doğu Karadeniz Özelinde Doğal Afet Yönetimine Güncel Yaklaşımlar’ paneli düzenlendi. KTÜ Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy’un moderatörlük yaptığı panele konuşmacı olarak DSİ 22’inci Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Ömer Kıratlı, KTÜ İnşaat Mühendisliği Hidrolik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Yüksek katıldı. Paneli Vali İsmail Ustaoğlu ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci takip etti. Panelde AFAD İl Müdürü Ömer Kıratlı, il genelindeki tespit edilen taşkın risk alanlarını açıkladı, jeolojik etkiler sonucunda 753 adet yapı ve ikamet yasağı konulan alan olduğunu söyledi. DSİ 22’inci Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan ise “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çok zor bir coğrafyada, çok zor topografik koşullarda, çok zor iklim koşullarında çalışıyoruz ve bir hizmet yürütmeye çalışıyoruz. Bu hizmeti yürütürken de elbette ki mühendislik sınırlarını bazen zorluyoruz. Doğada bizim sınırlarımızı zorluyor. Biz bu mücadeleyi doğayla uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.   
Trabzon’da, ‘Doğal afet yönetimine güncel yaklaşımlar’ paneli

TRABZON’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi başkanlığında ‘Doğu Karadeniz Özelinde Doğal Afet Yönetimine Güncel Yaklaşımlar’ paneli düzenlendi.

KTÜ Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi önderliğinde Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde ‘Doğu Karadeniz Özelinde Doğal Afet Yönetimine Güncel Yaklaşımlar’ paneli düzenlendi. KTÜ Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy’un moderatörlük yaptığı panele konuşmacı olarak DSİ 22’inci Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Ömer Kıratlı, KTÜ İnşaat Mühendisliği Hidrolik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Yüksek katıldı. Paneli Vali İsmail Ustaoğlu ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci takip etti.

Panelde AFAD İl Müdürü Ömer Kıratlı, il genelindeki tespit edilen taşkın risk alanlarını açıkladı, jeolojik etkiler sonucunda 753 adet yapı ve ikamet yasağı konulan alan olduğunu söyledi.

DSİ 22’inci Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan ise “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çok zor bir coğrafyada, çok zor topografik koşullarda, çok zor iklim koşullarında çalışıyoruz ve bir hizmet yürütmeye çalışıyoruz. Bu hizmeti yürütürken de elbette ki mühendislik sınırlarını bazen zorluyoruz. Doğada bizim sınırlarımızı zorluyor. Biz bu mücadeleyi doğayla uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi