Havaalanına sahip 2 üniversiteden biri olan Samsun Üniversitesi her yıl 25 pilot yetiştiriyor

Karadeniz (DHA) - | 09.03.2023 - 09:45, Güncelleme: 09.03.2023 - 09:45 2935+ kez okundu.
 

Havaalanına sahip 2 üniversiteden biri olan Samsun Üniversitesi her yıl 25 pilot yetiştiriyor

Havaalanına sahip 2 üniversiteden biri olan Samsun Üniversitesi her yıl 25 pilot yetiştiriyor
Emre ÖNCEL/SAMSUN,(DHA) - TÜRKİYE’de havaalanına sahip 2 üniversiteden biri olan Samsun Üniversitesi, 47 öğrenciye pilotluk eğitimi vererek, her yıl yaklaşık 25 pilot öğrenciyi mezun ediyor. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Eğer sıkıntı olmazsa, hava şartlarında olumsuz bir durum meydana gelmediği sürece 18 ayda buraya gelen öğrenci, pilot olarak mezun olabiliyor” dedi. Samsun Üniversitesi (SÜ) Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Uçuş Akademisi’nde Türkiye’de pilot eğitim veren ön önemli kurumlardan biri olma özelliğine sahip. 19 Mayıs ilçesinde bulunan Ballıca Kampüsü'nde yer alan Uçuş Akademisi’nde her yıl 25 pilot yetiştiriyor. SÜ Uçuş Akademisi Karadeniz Bölgesi’nde de tek olma özelliğine de sahip. 2018 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Samsun Üniversitesi’ne devredilen Uçuş Akademisi’nde 47 pilot öğrenci eğitim görüyor. 18 ay süren eğitimin sonunda hususi, ticari ve havayolu nakliye lisansını alan öğrenciler, pilotluk yapabiliyor. Uçuş Akademisi’nin aslında 2014 yılında faaliyete girdiğini söyleyen Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “2018 yılında Samsun Üniversitesi kurulduktan sonra Uçuş Akademisi, bize devredildi. Şu an itibariyle toplamda 47 öğrencimiz var. Her yıl yaklaşık 25 öğrenciyi pilot olarak mezun ediyoruz. Biz burada kendi havaalanı olan 2 üniversiteden biriyiz. Bu organizasyon, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin içerisinde olan bir organizasyon. Devlet garantisiyle hususi pilottan ticari pilota kadar tüm eğitimleri veriyoruz. Uçaklarımızın zamanında bakımları yapılarak eğitimler veriliyor. 5 Cessna, 2 evektör ve bir de çift motorlu uçağımız var. 10 pilot arkadaşımız bu eğitimlerde görev alıyor” ifadelerini kullandı. ‘EĞİTİM 18 AY SÜRÜYOR’ Pilot hocalarının oldukça deneyimli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Aydın, “Pandeminin bitmesiyle uçuş okulumuzu yurtdışına da açmayı düşünüyoruz. Yurtdışından da öğrencilerimiz gelmeye başladı. Burada konaklama imkanı da var. Dolayısıyla gelen öğrencilerimiz aynı zamanda burada konaklama imkanına da sahip. Eğer sıkıntı olmazsa, hava şartlarında olumsuz bir durum meydana gelmediği sürece 18 ayda buraya gelen pilot adayımız ticari pilot yetkisine sahip olabiliyor” şeklinde konuştu. "BAKIM KURULUŞUMUZ VAR" Verilen eğitimlerle ilgili bilgiler paylaşan Samsun Üniversitesi Uçuş Akademisi Eğitim Müdürü Aydın Alev Gökmen ise şunları söyledi: “Burada havayolu nakliye pilotluğuna giden yoldaki tüm eğitimler veriliyor. Hususi pilot lisansı, ticari pilot lisansı ve havayolu nakliye pilot lisansı lisansları veriliyor. Herhangi bir aksilik olmadığı sürece 18 ay süren eğitimin ardından mezun ediyoruz. Kendimize ait bakım kuruluşumuz var. Mevcut uçaklarımızın tüm bakımlarını kendi bünyemizde yapıyoruz. Ayrıca uçak bakım ve onarım teknisyeni de yetiştirmekteyiz. Bünyemizde havacılık ile ilgili her şey mevcut” (DHA) FOTOĞRAFLI
Havaalanına sahip 2 üniversiteden biri olan Samsun Üniversitesi her yıl 25 pilot yetiştiriyor

Emre ÖNCEL/SAMSUN,(DHA) - TÜRKİYE’de havaalanına sahip 2 üniversiteden biri olan Samsun Üniversitesi, 47 öğrenciye pilotluk eğitimi vererek, her yıl yaklaşık 25 pilot öğrenciyi mezun ediyor. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Eğer sıkıntı olmazsa, hava şartlarında olumsuz bir durum meydana gelmediği sürece 18 ayda buraya gelen öğrenci, pilot olarak mezun olabiliyor” dedi.

Samsun Üniversitesi (SÜ) Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Uçuş Akademisi’nde Türkiye’de pilot eğitim veren ön önemli kurumlardan biri olma özelliğine sahip. 19 Mayıs ilçesinde bulunan Ballıca Kampüsü'nde yer alan Uçuş Akademisi’nde her yıl 25 pilot yetiştiriyor. SÜ Uçuş Akademisi Karadeniz Bölgesi’nde de tek olma özelliğine de sahip.

2018 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Samsun Üniversitesi’ne devredilen Uçuş Akademisi’nde 47 pilot öğrenci eğitim görüyor. 18 ay süren eğitimin sonunda hususi, ticari ve havayolu nakliye lisansını alan öğrenciler, pilotluk yapabiliyor. Uçuş Akademisi’nin aslında 2014 yılında faaliyete girdiğini söyleyen Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “2018 yılında Samsun Üniversitesi kurulduktan sonra Uçuş Akademisi, bize devredildi. Şu an itibariyle toplamda 47 öğrencimiz var. Her yıl yaklaşık 25 öğrenciyi pilot olarak mezun ediyoruz. Biz burada kendi havaalanı olan 2 üniversiteden biriyiz. Bu organizasyon, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin içerisinde olan bir organizasyon. Devlet garantisiyle hususi pilottan ticari pilota kadar tüm eğitimleri veriyoruz. Uçaklarımızın zamanında bakımları yapılarak eğitimler veriliyor. 5 Cessna, 2 evektör ve bir de çift motorlu uçağımız var. 10 pilot arkadaşımız bu eğitimlerde görev alıyor” ifadelerini kullandı.

‘EĞİTİM 18 AY SÜRÜYOR’

Pilot hocalarının oldukça deneyimli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Aydın, “Pandeminin bitmesiyle uçuş okulumuzu yurtdışına da açmayı düşünüyoruz. Yurtdışından da öğrencilerimiz gelmeye başladı. Burada konaklama imkanı da var. Dolayısıyla gelen öğrencilerimiz aynı zamanda burada konaklama imkanına da sahip. Eğer sıkıntı olmazsa, hava şartlarında olumsuz bir durum meydana gelmediği sürece 18 ayda buraya gelen pilot adayımız ticari pilot yetkisine sahip olabiliyor” şeklinde konuştu.

"BAKIM KURULUŞUMUZ VAR"

Verilen eğitimlerle ilgili bilgiler paylaşan Samsun Üniversitesi Uçuş Akademisi Eğitim Müdürü Aydın Alev Gökmen ise şunları söyledi:

“Burada havayolu nakliye pilotluğuna giden yoldaki tüm eğitimler veriliyor. Hususi pilot lisansı, ticari pilot lisansı ve havayolu nakliye pilot lisansı lisansları veriliyor. Herhangi bir aksilik olmadığı sürece 18 ay süren eğitimin ardından mezun ediyoruz. Kendimize ait bakım kuruluşumuz var. Mevcut uçaklarımızın tüm bakımlarını kendi bünyemizde yapıyoruz. Ayrıca uçak bakım ve onarım teknisyeni de yetiştirmekteyiz. Bünyemizde havacılık ile ilgili her şey mevcut” (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi