3 kere ameliyat oldu, geçmeyen ağrıları ‘ağrı pili’ ile son buldu

Karadeniz (DHA) - | 16.03.2023 - 11:25, Güncelleme: 16.03.2023 - 11:25 2814+ kez okundu.
 

3 kere ameliyat oldu, geçmeyen ağrıları ‘ağrı pili’ ile son buldu

3 kere ameliyat oldu, geçmeyen ağrıları ‘ağrı pili’ ile son buldu
Melih İlhan GÜN/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN’da bel fıtığı rahatsızlığı bulunan Tülay Bakırcı (54), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Algoloji bölümünde kendisine uygulanan ‘ağrı pili’ tedavisi ile sağlığına kavuştu. Öncesinde 10 adım dahi atamadığını belirten Bakırcı, “Çok kalitesiz bir hayatım vardı. Araştırdık ve pil yöntemi ile karşılaştık, denemeye karar verdik. Bu tedavi sonrasında ağrılarım büyük oranda geçti” dedi. Samsun’da yaşayan Tülay Bakırcı, bel fıtığı şikayeti ile 3 kez ameliyat oldu, ancak ağrılarından kurtulamadı. OMÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji bölümüne başvuran Tülay Bakırcı’nın beline ‘ağrı pili’ tedavisi uygulandı. 10 adım dahi atmakta güçlük çeken Bakırcı, ağrı pili sayesinde rahatlıkla yürümeye ve hareket etmeye başladı. Tülay Bakırcı, ''Yıllardır bel fıtığı ağrısı çekiyorum. 3 kez ameliyat olduğum halde ağrılarım geçmedi. Geceleri uyuyamıyordum, sürekli vücuduma kramp giriyordu. Merdiven çıkmakta bile zorlanıyordum. 10 adım atamıyordum. Çok kalitesiz bir hayatım vardı. Araştırdık ve pil yöntemi ile karşılaştık, denemeye karar verdik. Bu tedavi sonrasında ağrılarım büyük oranda geçti. Normal bir hayata döndüm, çok memnunum” ifadelerini kullandı. ‘AĞRI PİLİ TIBBİ AÇIDAN ZAHMETLİ VE TEKNİK BİR YÖNTEMDİR’ Algoloji bölümü öğretim üyesi Dr. Mustafa Kurçaloğlu, gelişen teknoloji sayesinde ağrı pili takılan hastaların omuriliğe verdiği voltajı ayarlayarak ağrılarını kontrol altına alabildiklerini söyledi. Ağrı pilinin asıl amacının klasik yöntemlere tepki vermeyen; ameliyat olmasına rağmen ağrıları azalmayan ve güçlü ağrı kesici tedavilerine rağmen fayda görmeyen hastalarda son basamak olarak uygulanan bir tedavi yöntemi olduğunu vurgulayan Dr. Kurçaloğlu, “Hastanın omurga kanalına bir elektrod yerleştirilir ve ucu akım üreten bir jeneratöre (ağrı pili) bağlanır. Daha sonra pil tarafından üretilen akım elektrod aracılığı ile omuriliğe ulaştırılarak ağrının beyne iletilmesi engellenir. Bu yöntem tıbbi olarak zahmetli ve teknik bir yöntemdir. Boyun seviyesinin altında kalan vücudun her kısmındaki ağrılar, ağrı pili için adaydır. 2019 yılından bugüne kadar 50 hastada uyguladığımız ‘ağrı pili’ tedavi yöntemi başarılı oldu ve hastaların ağrılarına yüzde doksana yakın bir oranda son verdi” diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
3 kere ameliyat oldu, geçmeyen ağrıları ‘ağrı pili’ ile son buldu

Melih İlhan GÜN/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN’da bel fıtığı rahatsızlığı bulunan Tülay Bakırcı (54), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Algoloji bölümünde kendisine uygulanan ‘ağrı pili’ tedavisi ile sağlığına kavuştu. Öncesinde 10 adım dahi atamadığını belirten Bakırcı, “Çok kalitesiz bir hayatım vardı. Araştırdık ve pil yöntemi ile karşılaştık, denemeye karar verdik. Bu tedavi sonrasında ağrılarım büyük oranda geçti” dedi.

Samsun’da yaşayan Tülay Bakırcı, bel fıtığı şikayeti ile 3 kez ameliyat oldu, ancak ağrılarından kurtulamadı. OMÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji bölümüne başvuran Tülay Bakırcı’nın beline ‘ağrı pili’ tedavisi uygulandı. 10 adım dahi atmakta güçlük çeken Bakırcı, ağrı pili sayesinde rahatlıkla yürümeye ve hareket etmeye başladı. Tülay Bakırcı, ''Yıllardır bel fıtığı ağrısı çekiyorum. 3 kez ameliyat olduğum halde ağrılarım geçmedi. Geceleri uyuyamıyordum, sürekli vücuduma kramp giriyordu. Merdiven çıkmakta bile zorlanıyordum. 10 adım atamıyordum. Çok kalitesiz bir hayatım vardı. Araştırdık ve pil yöntemi ile karşılaştık, denemeye karar verdik. Bu tedavi sonrasında ağrılarım büyük oranda geçti. Normal bir hayata döndüm, çok memnunum” ifadelerini kullandı.

‘AĞRI PİLİ TIBBİ AÇIDAN ZAHMETLİ VE TEKNİK BİR YÖNTEMDİR’

Algoloji bölümü öğretim üyesi Dr. Mustafa Kurçaloğlu, gelişen teknoloji sayesinde ağrı pili takılan hastaların omuriliğe verdiği voltajı ayarlayarak ağrılarını kontrol altına alabildiklerini söyledi. Ağrı pilinin asıl amacının klasik yöntemlere tepki vermeyen; ameliyat olmasına rağmen ağrıları azalmayan ve güçlü ağrı kesici tedavilerine rağmen fayda görmeyen hastalarda son basamak olarak uygulanan bir tedavi yöntemi olduğunu vurgulayan Dr. Kurçaloğlu, “Hastanın omurga kanalına bir elektrod yerleştirilir ve ucu akım üreten bir jeneratöre (ağrı pili) bağlanır. Daha sonra pil tarafından üretilen akım elektrod aracılığı ile omuriliğe ulaştırılarak ağrının beyne iletilmesi engellenir. Bu yöntem tıbbi olarak zahmetli ve teknik bir yöntemdir. Boyun seviyesinin altında kalan vücudun her kısmındaki ağrılar, ağrı pili için adaydır. 2019 yılından bugüne kadar 50 hastada uyguladığımız ‘ağrı pili’ tedavi yöntemi başarılı oldu ve hastaların ağrılarına yüzde doksana yakın bir oranda son verdi” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi