Sepet örerek hem el sanatlarını yaşatıyor hem gelir elde ediyorlar

Karadeniz (DHA) - | 30.03.2023 - 13:50, Güncelleme: 30.03.2023 - 13:50 2846+ kez okundu.
 

Sepet örerek hem el sanatlarını yaşatıyor hem gelir elde ediyorlar

Sepet örerek hem el sanatlarını yaşatıyor hem gelir elde ediyorlar
Melih İlhan GÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Kültür ve Yaşam Evi'nde düzenlenen kurslara katılan kadınlar unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatıyor. ‘Sepet örücülüğü’ kursuna katılan kadınlar bambu malzemeden ürettikleri sepetlerin satışından elde ettikleri gelirle aile bütçesine katkıda bulunuyor. Samsun'da Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan 28 farklı kursa katılan kadınlar, ürettikleri ürünleri kazanca dönüştürüyor. En çok ilgi gören kursların başında ise unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarından biri olan ‘sepet örücülüğü’ geliyor. İlkadım Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kursa katılan kadınlar, bambu malzemeden yaptıkları sepetlerin satışından elde ettikleri gelirle aile bütçesine de katkı sağlıyor. Yapılan sepetler 120 liradan satılıyor ‘HEM EĞLENİYORUZ HEM DE ÜRETİYORUZ’ Kurslar sayesinde hem çeşitli el sanatlarını öğrendikleri hem de sosyalleşme imkanı bulduklarını söyleyen kursiyer Çiğdem Namlı, “Burada hem sepet örücülüğünü öğreniyoruz, hem eğleniyoruz hem de üretiyoruz. Bambu malzemeden çeşitli ürünler yapmayı öğrendik. El emeği göz nuru ürünler yapıyoruz. Evde oturmaktansa burada geleneksel el sanatlarımızı öğreniyoruz. Hem aile bütçesine katkı sağlıyoruz hem de burada sosyal bir aktiviteye katılmış oluyoruz” dedi. ‘UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ EL SANATLARIMIZI ÖĞRENİYORLAR’ Kursta eğitici olarak görev yapan Şahsenem Demirci, “Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan olan sepet örücülüğü dersini veriyoruz. Bambu malzemeyi kullanarak sepet yapmayı öğretiyoruz. Kadınlar bu kursa çok ilgi gösterdi. Şu an 40 kursiyerimiz var. Aslında geçmişte bu sepetleri fındık, meşe dalları ve ot çubuklarından yapıyorlarmış. Biz aynı teknikleri kullanarak bambudan bu sepetleri yapıyoruz. Farklı bir branş olduğu için kursiyerlerimizin ilgisi çok güzel. Burada ürettikleri ürünleri düzenlenen sergilerde satarak elde ettikleri gelirlerle aile bütçesine katkıda da bulunabiliyorlar” diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Sepet örerek hem el sanatlarını yaşatıyor hem gelir elde ediyorlar

Melih İlhan GÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Kültür ve Yaşam Evi'nde düzenlenen kurslara katılan kadınlar unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatıyor. ‘Sepet örücülüğü’ kursuna katılan kadınlar bambu malzemeden ürettikleri sepetlerin satışından elde ettikleri gelirle aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Samsun'da Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan 28 farklı kursa katılan kadınlar, ürettikleri ürünleri kazanca dönüştürüyor. En çok ilgi gören kursların başında ise unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarından biri olan ‘sepet örücülüğü’ geliyor. İlkadım Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kursa katılan kadınlar, bambu malzemeden yaptıkları sepetlerin satışından elde ettikleri gelirle aile bütçesine de katkı sağlıyor. Yapılan sepetler 120 liradan satılıyor
‘HEM EĞLENİYORUZ HEM DE ÜRETİYORUZ’
Kurslar sayesinde hem çeşitli el sanatlarını öğrendikleri hem de sosyalleşme imkanı bulduklarını söyleyen kursiyer Çiğdem Namlı, “Burada hem sepet örücülüğünü öğreniyoruz, hem eğleniyoruz hem de üretiyoruz. Bambu malzemeden çeşitli ürünler yapmayı öğrendik. El emeği göz nuru ürünler yapıyoruz. Evde oturmaktansa burada geleneksel el sanatlarımızı öğreniyoruz. Hem aile bütçesine katkı sağlıyoruz hem de burada sosyal bir aktiviteye katılmış oluyoruz” dedi.
‘UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ EL SANATLARIMIZI ÖĞRENİYORLAR’
Kursta eğitici olarak görev yapan Şahsenem Demirci, “Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan olan sepet örücülüğü dersini veriyoruz. Bambu malzemeyi kullanarak sepet yapmayı öğretiyoruz. Kadınlar bu kursa çok ilgi gösterdi. Şu an 40 kursiyerimiz var. Aslında geçmişte bu sepetleri fındık, meşe dalları ve ot çubuklarından yapıyorlarmış. Biz aynı teknikleri kullanarak bambudan bu sepetleri yapıyoruz. Farklı bir branş olduğu için kursiyerlerimizin ilgisi çok güzel. Burada ürettikleri ürünleri düzenlenen sergilerde satarak elde ettikleri gelirlerle aile bütçesine katkıda da bulunabiliyorlar” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi