‘Artvinca’ dijital sözlüğü hizmette

Karadeniz (DHA) - | 08.05.2023 - 14:10, Güncelleme: 08.05.2023 - 14:10 27314+ kez okundu.
 

‘Artvinca’ dijital sözlüğü hizmette

‘Artvinca’ dijital sözlüğü hizmette
Nurbay USTA/ARTVİN,(DHA)-ARTVİN’de 3 bine yakın yöreye özgü mani, atasözü ve kelimelerin yer aldığı ‘Artvinca’ isimli dijital sözlük, cep telefonu uygulamasıyla hizmete sunuldu. Kentte araştırmacı Ertunç Uzun tarafından, 3 bine yakın Artvin yöresine özgü kelime, atasözü, mani ve deyimlerin anlamlarına cep telefonu uygulamasından pratik şekilde ulaşılabilmesi için ‘Artvinca’ adlı dijital sözlük geliştirildi. Yaklaşık 2 yılda hazırlanan uygulama, ücretsiz olarak cep telefonu uygulamasından kullanıcıların hizmetine sunuldu. Uygulamaya ilişkin konuşan Uzun, sözlükte herhangi bir ticari kazancın söz konusu olmadığını, amacının yöre insanının kendi geçmişiyle ve geleceği arasında bir bağ kurmasını sağlamak olduğunu söyledi. Uzun, “Araştırmacı olarak geçmişte yöremizde kullanılan ve bugünlerde unutulmaya yüz tutan kelimler, atasözleri, deyimler ve manilerden oluşan sözlüğü tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayım. İlimiz için büyük bir birikim kazandırdığıma inanıyorum. Çok mutluyum. Tarif edilemez duygular yaşıyorum” dedi. FOTOĞRAFLI
‘Artvinca’ dijital sözlüğü hizmette

Nurbay USTA/ARTVİN,(DHA)-ARTVİN’de 3 bine yakın yöreye özgü mani, atasözü ve kelimelerin yer aldığı ‘Artvinca’ isimli dijital sözlük, cep telefonu uygulamasıyla hizmete sunuldu.

Kentte araştırmacı Ertunç Uzun tarafından, 3 bine yakın Artvin yöresine özgü kelime, atasözü, mani ve deyimlerin anlamlarına cep telefonu uygulamasından pratik şekilde ulaşılabilmesi için ‘Artvinca’ adlı dijital sözlük geliştirildi. Yaklaşık 2 yılda hazırlanan uygulama, ücretsiz olarak cep telefonu uygulamasından kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Uygulamaya ilişkin konuşan Uzun, sözlükte herhangi bir ticari kazancın söz konusu olmadığını, amacının yöre insanının kendi geçmişiyle ve geleceği arasında bir bağ kurmasını sağlamak olduğunu söyledi. Uzun, “Araştırmacı olarak geçmişte yöremizde kullanılan ve bugünlerde unutulmaya yüz tutan kelimler, atasözleri, deyimler ve manilerden oluşan sözlüğü tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayım. İlimiz için büyük bir birikim kazandırdığıma inanıyorum. Çok mutluyum. Tarif edilemez duygular yaşıyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi