İsmet KÖSOĞLU
Köşe Yazarı
İsmet KÖSOĞLU
 

KARAYOLLARI KİMİN. RİZE İSPİR YOLUNA 1.000 TL.ÖDENEK

Sayın Cumhurbaşkanım,     2021 yatırım programını bir arkadaşımın telefonuma mesaj atmasıyla tesadüfen öğrendim ve inceledim.15 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan yatırım programında Ulaştırma Altyapı Bakanlığının Yatırımları Karayolları Genel Müdürlüğünün hizmetlerine çok eşitsiz vaziyette yansımıştır.    Yatırımlar için ödenek ayrılırken öncelik her zaman yapımı devam eden hizmetlerde olur. Yapımı devam edenlere para ayrılır ki işler tamamlansın yarıda kalmasın.    021 Bakanlık bütçesinde Karayolları Genel Müdürlüğünde ayrılan ödeneklerde Rize olarak büyük haksızlığa uğradık.     Cumhurbaşkanım sizlerin gayreti ve takibi olmasaydı 2012-2018 de altı senede dünyanın 3.uzun tüneli olan OVİT TÜNELİ yapılmazdı.    Ovit Tüneli çok şükür trafiğe açıldı fakat yolunu Karayolları Genel Müdürlüğünün bölgesel davranan yöneticileri maalesef yapmıyor Cumhurbaşkanım.     Komşumuz ilinin ekâbirine teslim ettiğiniz Ulaştırma Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünde tam kadrolaşmayı başarmış.     Bakanın olduğu gibi Bakan yardımcısı, Karayolları Genel Müdürü komşu takımından. Trabzon Bölge Müdürü iken Ankara’ya Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığında sevindiğimiz Çayelili hemşerimiz tamamen pasivize edilerek yetkisiz makam sahibi konumuna getirilmiş.     Bu kadro sizin temelini atıp hizmete açtığınız OVİT TÜNELİNE sıcak bakmıyor Sn. Cumhurbaşkanım.     Ovit Tüneli trafiğe açık ama İkizdere-TÜNEL arasında 20 km lik yol eski virajlı harap bir yol Cumhurbaşkanım.     Atanmış Ulaştırma Bakanı ve Karayollarındaki hemşerileri Ovit Tünelinden çok sonra başlanan Zigana Tünelini tamamlamak için uğraşırken Ovit Tünelinin yolunu unutuyorlar.     15 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2021 yatırım programında Trabzon-Erzurum bölünmüş yol 235.95 km için proje tutarı 6.430.495.000 TL olan çalışmada 2021 programında 712.383.000 TL ayrılmış.                                Rize-İspir yoluna 1.000 TL. ödenek      Trabzon –Erzurum için yukardaki ödenek ayrılırken, diğer bir güzergâh olan, Proje tutarı 704.350.000 TL ERZURUM-İSPİR 111 Km için iyileştirme ödeneği olarak 1.000 tl(BİN) ayrılmış.    Trabzon şehir geçişini bile karayollarına yaptıran bu ekip,     Rize-İspir için Proje tutarı 488.091.000 Tl olan 77.65 km lik yerde 2021 yatırımı için 1.000 TL(BİN) ödenek ayrılmasını anlamak zor.1993 den bu yana devam eden bu proje 2024 yılında tamamlanacak diye yazılmış ama bu ödenekle bu tarihi görmek hayal olur.     Bu yapılan çok ağır ve yanlış bir uygulamadır.     Yapımına 10 yıl önce heyecanla başlanılan Derepazarı-Kendirli yolu programdan çıkarılmış ki ne ödeneği var ne ismi var. Demek ki bu yol aynen İkizdere Organik Çay Fabrikası pankartı gibi seçim yatırımıymış.     Yazıklar olsun ki davul Rize’de tokmak hemşerimizde.     Rize’deki iktidarınızın Milletvekilleri ve Parti yöneticileri bu konuda ne diyecek bilmem ama bilgilerinin olmadığı, alakadar olmadıkları çıkarılan rakamlardan açıkça belli.
Ekleme Tarihi: 17 Ocak 2021 - Pazar

KARAYOLLARI KİMİN. RİZE İSPİR YOLUNA 1.000 TL.ÖDENEK

Sayın Cumhurbaşkanım,

   
2021 yatırım programını bir arkadaşımın telefonuma mesaj atmasıyla tesadüfen öğrendim ve inceledim.15 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan yatırım programında Ulaştırma Altyapı Bakanlığının Yatırımları Karayolları Genel Müdürlüğünün hizmetlerine çok eşitsiz vaziyette yansımıştır.    Yatırımlar için ödenek ayrılırken öncelik her zaman yapımı devam eden hizmetlerde olur. Yapımı devam edenlere para ayrılır ki işler tamamlansın yarıda kalmasın.

  
021 Bakanlık bütçesinde Karayolları Genel Müdürlüğünde ayrılan ödeneklerde Rize olarak büyük haksızlığa uğradık.

   
Cumhurbaşkanım sizlerin gayreti ve takibi olmasaydı 2012-2018 de altı senede dünyanın 3.uzun tüneli olan OVİT TÜNELİ yapılmazdı.

  
Ovit Tüneli çok şükür trafiğe açıldı fakat yolunu Karayolları Genel Müdürlüğünün bölgesel davranan yöneticileri maalesef yapmıyor Cumhurbaşkanım.

   
Komşumuz ilinin ekâbirine teslim ettiğiniz Ulaştırma Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünde tam kadrolaşmayı başarmış.

   
Bakanın olduğu gibi Bakan yardımcısı, Karayolları Genel Müdürü komşu takımından. Trabzon Bölge Müdürü iken Ankara’ya Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığında sevindiğimiz Çayelili hemşerimiz tamamen pasivize edilerek yetkisiz makam sahibi konumuna getirilmiş.

   
Bu kadro sizin temelini atıp hizmete açtığınız OVİT TÜNELİNE sıcak bakmıyor Sn. Cumhurbaşkanım.

   
Ovit Tüneli trafiğe açık ama İkizdere-TÜNEL arasında 20 km lik yol eski virajlı harap bir yol Cumhurbaşkanım.

   
Atanmış Ulaştırma Bakanı ve Karayollarındaki hemşerileri Ovit Tünelinden çok sonra başlanan Zigana Tünelini tamamlamak için uğraşırken Ovit Tünelinin yolunu unutuyorlar.

   
15 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2021 yatırım programında Trabzon-Erzurum bölünmüş yol 235.95 km için proje tutarı 6.430.495.000 TL olan çalışmada 2021 programında 712.383.000 TL ayrılmış.

                              
Rize-İspir yoluna 1.000 TL. ödenek

    
Trabzon –Erzurum için yukardaki ödenek ayrılırken, diğer bir güzergâh olan, Proje tutarı 704.350.000 TL ERZURUM-İSPİR 111 Km için iyileştirme ödeneği olarak 1.000 tl(BİN) ayrılmış.

  
Trabzon şehir geçişini bile karayollarına yaptıran bu ekip,

   
Rize-İspir için Proje tutarı 488.091.000 Tl olan 77.65 km lik yerde 2021 yatırımı için 1.000 TL(BİN) ödenek ayrılmasını anlamak zor.1993 den bu yana devam eden bu proje 2024 yılında tamamlanacak diye yazılmış ama bu ödenekle bu tarihi görmek hayal olur.

   
Bu yapılan çok ağır ve yanlış bir uygulamadır.

   
Yapımına 10 yıl önce heyecanla başlanılan Derepazarı-Kendirli yolu programdan çıkarılmış ki ne ödeneği var ne ismi var. Demek ki bu yol aynen İkizdere Organik Çay Fabrikası pankartı gibi seçim yatırımıymış.

   
Yazıklar olsun ki davul Rize’de tokmak hemşerimizde.

   
Rize’deki iktidarınızın Milletvekilleri ve Parti yöneticileri bu konuda ne diyecek bilmem ama bilgilerinin olmadığı, alakadar olmadıkları çıkarılan rakamlardan açıkça belli.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi