Alihan TELATAR
Köşe Yazarı
Alihan TELATAR
 

BU BİTİGENLE BU KADAR

Çaykur Rizespor yeni teknik direktörü Marius Şumudica ile ikinci yarının ilk maçında Fenerbahçe’nin konuğu oldu.  Önemli eksiklerin dönmesi ve transfer Damjan Dokoviç ile ideal’e yakın bir kadro ile mücadele eden yeşil-mavililer rakibi karşısında ilk yarıda olabildiğince dikkatli ve kontrollü oynadı. Şumudica’nın dokunuşları ile rakibinin gücünü iyi analiz ederek önlemlerini alan yeşil-mavililer kendi yarı alanı içinde yerleşik savunma düzeniyle iyi organize olarak iyi savunma yaptı.   Rizespor öncelik planı olan alan savunması ile Fenerbahçe’ ye pozisyon vermemeye çalıştı. Dirençli oynadı ama hücum alanında etkili olmadı. Boldrin, Michalak ve Fabricio ile hızlı hücum geçiş denemeleri yapmasına rağmen geçişleri istediği gibi yapamadı.  Forvette Samudio’nun oynadığı Rizespor, ilk yarıda rakip kalede etkili olamadı. Hücum bölgesinde oyuna akıl koyamadı etkili paslar atamadığından pozisyonda üretemedi.  İlk yarısı golsüz tamamlanacak diye beklenirken Fenerbahçe devrenin sonunda Frikten attığı golle soyunma odasına gitti.  Frikik atışında topun direkten dönüp Gökhan’a çarparak filelere gitmesi Rizespor adına şansızlıktı. Gökhan barajı iyi kurduramadi. Kalesinde gördüğü gol ortalaması yüksek.Neredeyse maç basına 2 gol ortalamasıyla oynuyor.   Maçın ikinci yarısında biraz daha fazla  hücumu düşünerek oynayan Rizespor, hem az baskılı savunma yaparak Fenerbahçe ye alan bırakıp orta sahaya kadar savunmayı çekip takım halinde tek hatta oynamaya çalıştı. Burada Fenerbahçe’nin savunma arkasın atılacak toplar çok toplar önemliyi. Özellikle yeşilmavililer topa sahip olduğunda rakip ceza sahası önüne geldiğinde veya orta sahayla hücum arasında o bölgede daha fazla üretken olmalı. Tabi bu sıkıntının nedeni o bağlantıyı kuracak oyuncu olmaması. Bağlantıyı kuracak olan Boldrin var ama Brezilyalı oyuncu topla oynamayı çok seviyor. Maçın baş aktörlerinden biride hakem Abdulkadir Bitigen’ di. Faullerde bile taktir haklarını Fnerbahçe’ den yana kullandı. Buna tepki gösteren Şumudica’yı da iyi takip edip ikinci sarı dan kırmızı kart ile tribüne gönderdi.    Başakşehir –Trabzon spor un oynadığı süper kupa finalinde Var hakemi olarak maçın içine eden Bitigen, dün akşamda çoğu Fenerbahçe lehine yanlış kararlar verdi. Çok kötü bir maç yönetti. Maç sabaha kadar oynansa Rizespor’un bu Bitigen ile sahadan puan çikaramazdi. Yazık yazıklar olsun. Rizespor ikinci yarıda daha agresif daha etkiliydi.  Yakalamış olduğu pozisyonlarda final vuruşunu yapabilseydi maçtan puanla ayrılırdı.  Şumudica taktiksel dokunuşlarıyla Rizespor enerjik bir görüntü ortaya koydu. Maçı kazanan ev sahibi takım oldu ama Rizespor takım olarak performansı güzüldi.
Ekleme Tarihi: 31 Ocak 2021 - Pazar

BU BİTİGENLE BU KADAR

Çaykur Rizespor yeni teknik direktörü Marius Şumudica ile ikinci yarının ilk maçında Fenerbahçe’nin konuğu oldu.  Önemli eksiklerin dönmesi ve transfer Damjan Dokoviç ile ideal’e yakın bir kadro ile mücadele eden yeşil-mavililer rakibi karşısında ilk yarıda olabildiğince dikkatli ve kontrollü oynadı. Şumudica’nın dokunuşları ile rakibinin gücünü iyi analiz ederek önlemlerini alan yeşil-mavililer kendi yarı alanı içinde yerleşik savunma düzeniyle iyi organize olarak iyi savunma yaptı.

 

Rizespor öncelik planı olan alan savunması ile Fenerbahçe’ ye pozisyon vermemeye çalıştı. Dirençli oynadı ama hücum alanında etkili olmadı. Boldrin, Michalak ve Fabricio ile hızlı hücum geçiş denemeleri yapmasına rağmen geçişleri istediği gibi yapamadı.  Forvette Samudio’nun oynadığı Rizespor, ilk yarıda rakip kalede etkili olamadı. Hücum bölgesinde oyuna akıl koyamadı etkili paslar atamadığından pozisyonda üretemedi.  İlk yarısı golsüz tamamlanacak diye beklenirken Fenerbahçe devrenin sonunda Frikten attığı golle soyunma odasına gitti.  Frikik atışında topun direkten dönüp Gökhan’a çarparak filelere gitmesi Rizespor adına şansızlıktı. Gökhan barajı iyi kurduramadi. Kalesinde gördüğü gol ortalaması yüksek.Neredeyse maç basına 2 gol ortalamasıyla oynuyor.

 


Maçın ikinci yarısında biraz daha fazla  hücumu düşünerek oynayan Rizespor, hem az baskılı savunma yaparak Fenerbahçe ye alan bırakıp orta sahaya kadar savunmayı çekip takım halinde tek hatta oynamaya çalıştı. Burada Fenerbahçe’nin savunma arkasın atılacak toplar çok toplar önemliyi. Özellikle yeşilmavililer topa sahip olduğunda rakip ceza sahası önüne geldiğinde veya orta sahayla hücum arasında o bölgede daha fazla üretken olmalı. Tabi bu sıkıntının nedeni o bağlantıyı kuracak oyuncu olmaması. Bağlantıyı kuracak olan Boldrin var ama Brezilyalı oyuncu topla oynamayı çok seviyor. Maçın baş aktörlerinden biride hakem Abdulkadir Bitigen’ di. Faullerde bile taktir haklarını Fnerbahçe’ den yana kullandı. Buna tepki gösteren Şumudica’yı da iyi takip edip ikinci sarı dan kırmızı kart ile tribüne gönderdi. 

 

Başakşehir –Trabzon spor un oynadığı süper kupa finalinde Var hakemi olarak maçın içine eden Bitigen, dün akşamda çoğu Fenerbahçe lehine yanlış kararlar verdi. Çok kötü bir maç yönetti. Maç sabaha kadar oynansa Rizespor’un bu Bitigen ile sahadan puan çikaramazdi. Yazık yazıklar olsun. Rizespor ikinci yarıda daha agresif daha etkiliydi.  Yakalamış olduğu pozisyonlarda final vuruşunu yapabilseydi maçtan puanla ayrılırdı.  Şumudica taktiksel dokunuşlarıyla Rizespor enerjik bir görüntü ortaya koydu. Maçı kazanan ev sahibi takım oldu ama Rizespor takım olarak performansı güzüldi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi